Sauerkraut (Alman Lahana Turşusu) Tarifi
Malzemeler:
- Lahana,
- Tuz (1,5 kiloluk lahana için 20-25 gram tuz)
- Cam kavanoz.
- Lahanaları ince ince doğrayın.
- Paslanmaz çelik ya da cam kaba alıp tuz ile iyice ovun.
- Ardından bir gece bekletin. İyice sulanması için arada ellerinizle alt-üst edin.
- Üzerinde suyu biriktiğinde doğru zaman geldi demektir.
- Ardından cam kavanoza içinde hava kalmayacak şekilde sıkıştırarak basın.
- En son suyu lahanaların üzerine çıkmışsa doğru yaptınız demektir.
- Bu noktada lahanaların doğrudan hava ile temasını kesmeniz gerekiyor, bunun için kavanozunuza uygun bardak veya kase kullanarak kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
- Kavanozun üst bölümünde yeterli boşluk bırakmalısınız, ilk günler taşma olabilir.
- İlk üç gün her gün üstten bastırmanız gerekiyor.
- 3. günden sonra kavanozun kapağını açmayın çalışın, hava ile temasın kesilmesi gerekiyor.
- Oda sıcaklığında doğrudan güneş ışığı almayan yerde bekletin.
- 3-10 gün içinde sauerkraut turşunuz hazır.