Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sevenleri Ayırmak Günah mı?

aLew

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
Kuran'da geçen ayet ya da hadis var mı bilmiyorum fakat vicdanen insanın içini huzursuz edebilecek bir durumdur.
Sebepler ne olursa olsun 3. kişilerin seven iki insanı ayırması kadar kötü bir sey olamaz. belki o an değil ama yıllar sonra bunun acısını rabbim ayıran kişiye yaşatır.

SEVENLER AYRILMASIN. SEVDİKLERİNİZİN KIYMETINİ BİLİN.

ALgos

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    27
ayırana göre degişir bence aile ise hiç bir aile evadının kötü olmasını istemez uygun biri degilse zarar vericekse sonunda üzülceginden dolayı ayırabilir ama aması var bu bir arkadaş veya kıskanan biri ise günah olur aile ye olmaz benim düşüncem...

mArLon

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    24
birbirlerini sevenler düzgün insansa ayırmak günahtır.
birbirlerini sevenler genelde:erkek olan; işinde gücünde değil,kahve köşelerinde,alkolik,kumarbaz,vs vs kısaca karaktersiz insan ise hayırlı bir eş olmayacak yinede birbirlerini sevmişler ise, bana göre ayırmak günah değildir.
birbirlerini seviyorlar. aile büyükleri mal mülk olaylarına tapıyorlar'sa mala mülke göre yuva kurulacaksa istedikleri gibi mal mülk karşı taraf da yoksa sevenleri ayırıyor ise günahtır.benim düşüncemde böyledir. :)

Escobar

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    11,936
Hayatta en inandığım kuvvetli düşünce "yuva yıkanın yuvası olmaz" .

Sheeran

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    92
Simdi ayirma diyince her türlü katekulli girer o ısin icine günahtir yaziktir ellesmeyin isinize bakın. .

Doğa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    50
Birbirini seven iki insanın arasına 3. kişiler neden dahil olsun Ben bunu anlamadım.Seven neden ayrılsın,başkalarını hayatına neden alsın.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Gerçekten seviyorlarsa hiç bir kuvvet ayıramaz 3. şahısların rolü olmaz bence.

ArtemiS

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    1,019
Ayrılan ben değilsem sorun yok :torpu
Ayrıca seviyorlarsa neden ayrılsınlar ki :y

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Gerçekten seviyorlarsa hiç bi güç ayıramaz :y

Ros

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    196
O 3. Kişilerin Kıskançlıklarından Allah Korusun.

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Dinimiz flört tarzı ilişkiye nasıl bakmaktadır? Aşık olmak caiz mi?

Değerli kardeşimiz;
"Flört" Müslümanlarların lügatında yeri olan bir kelime olmadığı gibi, ifade ettiği mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay değildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. İslâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadına sınırlar çizer ve Efendimizin (asm) meşhur ikazı iki tarafı da kesin ölçülerle korumaya alır, muhafaza eder. Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazı?

– Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!

Evet, biribirine yabancı iki karşı cinsin tenha bir yerde baş başa kalışları; hislerinin isyanına, yaratılışta var olan duyguların ayaklanmasına vesile teşkil eder. Cinsi hislerin ayaklanması ve isyanından sonraki safhaları ise kimse kestiremez. Nerede başlar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatındaki pişmanlıkların, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çoğunluğunun bu ikaza kulak asmayıştan, aradaki sınırı aşıp taşmaktan kaynaklandığı da yaşanan günlük olaylarla sabittir.

Bunun istisnası yok mu, her kadın, her erkek böyle mi?

Elbette öyle bir iddiamız olmaz. Elbette her kaidenin istisnası olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalır, umumi hükmü değiştirmez. Bildiğim gerçek odur ki, kadın kendisini şaibe altına sokacak laubaliliklerden uzak kalmalı, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eğlence metaı haline gelmemelidir.

Bilindiği üzere kolay elde edilen şeyin kıymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düşünülmez. Değerli şeyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadın değerlerin en yücesi, itibarını korunması lazım gelenlerin de en önde gelenidir. Kadının bir gün falanın yanında, öteki günü de filanın kolunda olması, bir başka gün ise kimin yanında olacağının bilinmez hale düşmesi, onu hayatı boyunca itibarsızlığa mahkum eder. Bir değerli hayatı böylesine değersiz ve itibarsız hale düşüren şeye ise siz ister flört deyin, isterse başka bir şey; ne savunulur ne de sonucu basite alınacak bir doğallık olarak görülebilir.

Yine bir kudsi beyandan öğrenmekteyiz ki, sonu evliliğe varmayan gayrimeşru yakınlaşmalardan taraflar öylesine pişmanlık duyacak ki ahirette:

– Keşke ateş parçası tutsaydım da böyle sonuçlar verecek başlangıçlar yapmasaydım!..

diye feryat edeceklerdir. Ama bunun faydası olmayacaktır. Çünkü ok yaydan çıkmış, kurşun hedefi vurmuş; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmuştur.

Onun içindir ki dindar ailelerde kadın, kuracağı yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride şaibeli bir geçmiş bırakmamaya çok dikkat eder, vardığı yerde başına kakılacak bir sürü yanlışların sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliğinden dolayı da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanın mutluluğunu yaşar.

Kadını tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu değil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düşürmüş kadınlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düşen hayatın savunucusu olacaklardır. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabımız olur. "Kendi düşen ağlamaz."dan başka.

(Ahmed Şahin, Aile İlmihali, s.142)

Sorunuzun ikinci kısmı için tıklayınız:

Aşık olmak günah mıdır; sadece o duyguyu içinde yaşamak günah mıdır?

Kaynak: sorularlaislamiyet.com/qna/11103/dinimiz-flort-tarzi-iliskiye-nasil-bakmaktadir-asik-olmak-caiz-mi.html

Üst Alt