Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sivrisineklerden kurtulma yolları

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,226
Sivrisineklerden kurtulma yolları
SsqG3O.jpg

Sivrisineğin ısırdığı yerde yanma hissi, kızarıklık, kaşıntı ve şişlik olabilmektedir. Bu bulgular genellikle 1-2 gün sürebilmektedir. Sivrisinek ısırıklarında lokal cilt reaksiyonlarına yönelik antihistaminik kremler sürülebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yıldız, önerilerde bulundu

Su birikintileri, çöp kokuları ve sulak alanlar sivrisinek varlığını arttırır. Sivrisinekler insanlardan ve hayvanlardan kan emdikleri için ciddi hastalıklara, bazen salgınlara ve en basit haliyle ısırmaya bağlı cilt reaksiyonlarına neden olabilir.

Sivrisineğin ısırdığı yerde yanma hissi, kızarıklık, kaşıntı ve şişlik olabiliyor. Bu bulgular genellikle 1-2 gün sürebiliyor. Sivrisinek ısırıklarında lokal cilt reaksiyonlarına yönelik antihistaminik kremler sürülebilir.

İşte sivrisinekten korunmak için öneriler…

1. Sivrisinekten korunmak için lavanta, kekik, nane, tarçın ve sarımsak gibi birçok bitkiden yararlanılmıştır. Örneğin; lavanta yağı kullanılması sivrisineklerin vücuda yaklaşmasını önlemektedir.

2. Sokma sonrası hemen bir sağlık kuruluşuna başvurularak, uzman yardımı alınmalıdır.

3. Koruyucu önlemler gereklidir. Bahçede veya yeşil bir alanda zaman geçirilecekse uzun çorap ve mutlaka ayakkabı giyilmelidir.

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,911
@Pisadam olarak girersen yatağa olacağı o burak. :D Yatarken çıkar diyorum şu zırhı :D

Sır

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    44
Pisadam onlarında dişisi var yavrum (((:) hayvan olmasının bır onemı yok

normal sartlarda hayvan gıbı olan kızlarda var sımdı (((,

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,943
Beni çok ısırıyor nammısızlar

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,398
Dem şekerim biz zengin mahlesinde oturuyoruz sivriyi bırak sinek bile yok burada :D

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,943
eh tabi çok iyi ediyorlar

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,226