• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sizce nerede o eski bayramlar?

Shameless

MFC Üyesi
MFC Puanı
2
- Adetlerimiz unutuluyor mu? Neden ve ne yapmalıyız unutmamak unutturmamak adına?

- Halkın gelir düzeyi eskisi gibi bayramların yaşanmasını engelleyen bir faktör mü?

- Şimdi ki bayramlarda neler yapıyorsunuz? Eskisi gibi hâz alıyor musunuz?

Fikirlerinizi alalım....

Birincisi maddi zorluklar. 4 kisilik bir aile oldugunu dusunelim yol parası özellikle asgari ucretli aileleri cok cok zorlar ki zaten Türkiye'de cogu kisi maalesef asgari ücrete tabii tutuluyor, ikincisi artık bayramlarda da insanlar calısıyor, özel sektörde tatil matil kalmadı. Ücüncüsü ise simdi bayramlar yaz tatiline geliyor ve insanların cogu tatile gitmeyi tercih ediyor. Ben sahsen artık bayram mı degil mi anlayamıyorum, bana normal bir günmüs gibi geliyor, sanırım büyüksehirlerde yasayan bizler bunu en cok hissedenlerizdir. Kücük sehir, ilce ve köylerde kimbilir belki de bayramlar eski sıcaklıgıyla devam ediyordur..

@PoiSonGirL 'n dediklerine katiliyorum. Buna sebep bircok neden daha da vardir..

Gelisen Teknoloji ve tembellesen insanlar. Eskiden Büyükler ziyaret edilir, Büyüklerin ellerinden kücüklerin gözlerinden denilerekten bayramlasilirdi. Simdi ise eline aliyorsun bir Telefonu, ekliyorsun bütün Rehberini, yazdigin 160 Harflik "Bayram Mesaji" gidiyor aninda herkese, cogu bunu bile Internet den bile hazir aliyor, neyse ...

"Modern" olmak altinda Adet ve Geleneklerimiz kayboluyor.

nerde o eski bayramlar evet lafı fazla uzatmadan bayramlar aynı bayramlar değişen tek fark insalardır
wpid-wp-1437117298002.jpeg

Penguen dergisinden Alıntıdır.

Yaşama sevinciyle, bayrami yaşatmak eş orantili neredeyse. İcinde güzel şeyler varsa, güzel şeyleri yaşamak ve yaşatmak icin cabalarsin.

+su nerde?
-inek içti
+inek nerde?
-dağa kaçtı
+dağ nerde?
-yandı bitti kül oldu.

Değerlerimizden uzaklaşıyoruz yavaş yavaş.. Kan kaybı gibi...Ne kadar teknoloji bolluğu insanlarda o kadar tembelleşme moduna girip uzaklaşmaya itiyor. İnsanlar iletişimsizlik yaşamaya başladıgı için değerlerimizi sevdiklerimizi yitirdiğimizi farkedemiyoruz.. Evet eski bayramları özlüyorum bayram günleri hediye olarak mendil dağıtan teyzeyi.. Ne güzeldi... İnsanlardır değiştiren hayatın akışını, kendimizi suçlamalıyız hayatı zamanı değil! Paylaşım için sağ ol canım.

Annemle babamdan sonra hiç bayramım olmadı, büyüdüm.
Ve bayramların çocuklar için olduğunu öğrendim.

aynen ya bitti.

Geri