Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

The University of Minnesota

NunveyLa

ßir Tarafta güLüşün var,Sırtımda kanLı ßıçağın..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    312
The University of Minnesota

1851 yılında kurulmuş olan okul, Minnesota Eyaletinde bulunmaktadır ve toplam 4 kampüsü vardır. 60,000 den fazla öğrenciye 370 den fazla alanda eğitim vermektedir.

Okulun 15′den fazla programı alanlarında, ülke sıralamasında ilk 10′dadır.

Okulun ana kampüsü olan Twin Cities Kampüsü; Minneapolis şehrinin kalbi olan St.Paul Metropolitan Area’da, şehir merkezine sadece birkaç dakika uzaklıktadır. Üniversitenin en büyük kampüsüdür ve çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlarının yanında, sınırsız akademik ve deneyimsel fırsatlar sunmaktadır. Diğer kampüsler; Duluth, Morris ve Crookstan Kampüsleri.

Okul; güz, bahar ve yaz olmak üzere 3 sömestrde eğitim verir. Güz dönemi Eylül ayı başlarında, bahar dönemi ocak ayı ortasında ve yaz dönemi haziran ayı ortasında başlar.

Son başvuru tarihleri Lisansüstü Eğitimde; Güz dönemi için; 15 Haziran, Bahar dönemi için; 15 Ekim ve Yaz dönemi için; 15 Mart’tır. Lisan Eğitiminde ise; Güz dönemi için 15 Aralık, Bahar Dönemi için 15 Ekim’dir.

Lisans Düzeyinde Eğitim Dallarından Bazıları:
Sanat, Mimarlık, Sanat Tarihi, Dans, Grafik tasarım, İç Mimari, Çevre Tasarımı, Müzik, Muhasebe, Ekonomi, Genel Yönetim, Uluslararası İşletme, Pazarlama, Risk yönetimi, Sigortacılık, İletişim, Tarımsal eğitim, Çocuk Psikolojisi, Müzik eğitimi, Klinik Laboratuar Bilimleri, Beslenme, Radyasyon Terapisi, Havacılık Mühendisliği, Astronomi, Biyokimya, Biyoloji, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Balıkçılık ve Vahşi Yaşam, Matematik, Network Yönetimi, Beslenme, Fizik, İstatistik, Antropoloji, Psikoloji, Sosyoloji, Politik Bilimler.

Lisansüstü Düzeyde Eğitim Dallarından Bazıları:
MBA, Havacılık Mühendisliği ve Mekanik, Tarımsal ve Uygulamalı Ekonomi, Sanat, Kimya, Çocuk Psikolojisi, Klinik araştırma, İletişim, Bilgisayar Mühendisliği, Dişçilik, Ekonomi, Eğitimsel Psikoloji, Genetik, Tarih, Endüstri Mühendisliği, Matematik, Müzik.

Konaklama:
Üniversite kampüslerinin içinde ve yakınlarında bulunan toplam 11 farklı yurtta konaklama imkanı bulunmaktadır. Ayrıca ailesi ile birlikte kalmak isteyen öğrenciler için, eşleri ve çocukları ile birlikte konaklayabilecekleri aile yurdu imkanı vardır.

Üniversiteye başvuru koşulları:
Lisansüstü eğitim için; en az 3,0/4 not ortalaması, en az 550 TOEFL skoru veya 6,5 IELTS skoru, bir çok alan için GRE sınavı ve MBA için GMAT sınavı gerekmektedir.

Eğitim Ücretleri:
Tüm giderler dahil yıllık eğitim ücreti 23.458 USD,
Kitaplar dahil yıllık konaklama ücreti 14.400 USD’dir.

İngilizce Hazırlık Okulu
Okul Twin Cities Kampüsünde bulunan Minnesota English Center (MEC), okulun diğer derecelerinde olduğu gibi, güz, bahar ve yaz dönemlerinde eğitim vermektedir. Okula lisans veya lisansüstü düzeyde yeterli İngilizce şartlarına sahip olmayan öğrenciler, okul öncesinde İngilizce Hazırlık Okuluna Devam edebilirler.

Hazırlık okulu öğrencileri aile yanı veya üniversitenin yurtlarında konaklayabilirler.

Her Eylül başı, Ekim sonu, Ocak ortası, Mart başları ve Mayıs ortasında, yeni bir 7 haftalık kurs başlar. Haftada 25 saat ders görülür ve kurslar; gramer, okuma ve yazma, dinleme ve konuşma derslerinden oluşur. İleri İngilizce seviyesindeki öğrenciler seçmeli ders olarak; Uluslararası İş İngilizcesi, TOEFL Hazırlık, vurgulama ve film izleyerek dinleme ve konuşma derslerini alabilirler.

Üst Alt