Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

TRON Fliminden Gerçekler [Anormal]

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,420
Merhabalar

1639300813286.png

İzleyenler bilir bu flimi;

Tron: Legacy Walt Disney Pictures tarafından üretilen 2010 ABD yapımı bilim kurgu filmi. 1982 yapımı Tron filminin devamıdır. Yönetmenliğini yapan Joseph Kosinski

Bu flimi dikkatli izleyenler (benim gibi) şu gerçekleri ya da bilim kurgusal gerçekleri sezebilirler.İste o gerçekler /bilimkurgusal bilgiler/ütopyalar

1 milisaniye döngü : 8 saat

Mesela benim sistemim açılış zamanını Windows Olay Günlüklerinden aldım 12356 ms (sistemi ilk kurduktan sonra ilk önyükleme açılma zamanı)

12356 ms x 8 saat/ms = 98848 saat/24 = 4 118,67 gün

Sonucun yorumlanması:

Bir pc'nin (masaüstü/dizüstü) güç düğmesine basılmasından sonra ki masaüstünün kullanıcının önüne gelmesi kadar süre pc'nin Uzay-Zamanına göre 4118.67 dünya gününe eşittir.

1 dünya günü pc uzay-zamanında 3 milisaniye döngüdür.
1 dünya yılı pc uzay-zamanında 1095 milisaniye döngüdür.

Eğer bu pc uzay - zamanında bir insan , bir program olarak 60 dünya yılı yaşayabilseydi bunun döngü eşdeğeri 76700 milisaniye döngü olurdu.Aynı şekilde 1000000 milisaniye ömürlü bir varlık dünya da olsaydı, 913 (yaklaşık 1000) yaşında olurdu....

Üst Alt