Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türk Bayrağı Pasta Tarifleri

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi



Pandispanya malzemeleri
  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
Pasta malzemeleri
  • 2 adet muz Krema malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 yumurta
  • 3 kahve fincanı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Yapılışı
Tencereye 1 litre süt
3 kahve fincanı un koyup karıştırın. Ocağa alın. 1 yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri ilave edin. Hızlıca karıştırın. Vanilyasını piştikten sonra ekleyin. Pandispanya hamuru hazırlanıp pandispanya dikdörtgen bir kalıpta fırında pişirilir. Muz dilimlenir. Pandispanya enine ikiye kesilir. Arasına kremanın bir kısmı ve muzlar konulur. Kremanın geri kalanına kırmızı gıda boyası eklenir. Pandispanyanın üst katı kapatılıp üzerine kırmızı krema dökülür. Şeker hamurundan yıldız ve ay kesilip üzerine eklenir.

Afiyet olsun…




Klasik ev pandispanyası tarifi:
Malzemeler:
  • 8 Yumurta (oda ısısı)
  • 230 gr toz şeker(yaklaşık 1 su bardağı)
  • 216 gr un (yaklaşık 2 su bardağından 2 parmak az)
  • 2\3 çay bardağı ılık süt
Not: Eğer kakaolu yapacaksanız un miktarını azaltıp bi o kadar kakao koymalısınız.

Yapılışı:
Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır.
Şekerin yarısı beyaza yarısı sarısına eklenir ve önce beyazı şanti gibi olana dek çırpılır. Ardından sarısı mayonez kıvamını alıp iindeki şekerler eriyene kadar çırpılır. ılık süt sarısına eklenir. Bu aşamadan sonra mikser kullanılmaz. tahta
plastik bir spatula veya el ile yumurta beyazı ardından elenmiş un yumurta sarısına ekleyip karıştırılır. Çembere dökülüp ortası kenarlarlarına çekilir. önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dk pişirilir.

Ovaleksli (pasta katkı Maddeli )Pandispanya Tarifi:

Malzemeler:
  • 200 gr elenmiş un
  • 50 gr nişasta
  • 175 gr toz şeker
  • 10 gr kabatrma tozu
  • yarım su bardağından bi parmak az su
  • 5 yumurta(oda ısısında)
  • 25 gr ovaleks

Yapılışı:
Tüm malzemeler derin bir kaba koyulur yüksek devirde yaklaşık 4-5 dk çırpılır. Çembere dökülür 160 derecede önceden ısınmış fırında 35-40 dk pişirilir.

Not: Elinizle kein üstüne bastırdığınızda tekrar şişiyorsa yani sünger gibi olmuşsa pişmiş demektir.

Ara Kreması için;
Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1
    5 su bardağından 2 parmak fazla süt
  • 1 yemek kaşığı(50 gram kadar) margarin
  • 1paket vanilya

Yapılışı:
Yumurta
nişasta
şeker ve süt ocakta devamlı karıştırarak pişirilir. İnmeye yakın margarin ve vanilya ilave edilir. Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak kabuk bağlamaması sağlanır. Soğuduktan sonra 4-5 yemek kaşığı (miktar daha da arttırılabilir) çırpılmış krem şanti eklenir ve mikser ile karıştırılır.

Not: İçerisine kakao veya çikolata ilave edilebilir.

Pasta Yapımında dikkat edilecek püf noktalar:
  • Pandispanya soğuduktan sonra kesilmelidir. Hatta bir kaç gün önceden yapılırsa daha bi kolaylık olur.
  • Pandispanyanın her katı şekerli su ile fırça yardımıyla ıslatılır. En alt kat biraz az ıslatılır.
  • Krema ve meyveler kekin bir cm kadar içinden koyulmalıdır. Üst kat koyulduktan sonrada el ile biraz baskı yapılmalıdır.
  • Pastanın katları tamamlanınca şanti ile önce astar çekilip dolapta en az yarım saat bekletilir. Fakat şeker hamuru erimesin diye bu çok ince ve düzgün bir astar olmalıdır. Ya da krema ve çikolata karışımı ile yapılan ganajla kaplanırsa şeker hamurunun erimemesi sağlanır.
  • Şeker hamuru yağlı kağıtların arasında güzelce açıldıktan sonra merdaneye sarılıp pastanın üzerine güzelce yerleştirilir.
  • En son beyaz şeker hamurunda ay ve yıldız kesilip şekerli su yardımı ile pastanın üzerine yapıştırılır.
  • Arasına muz koyulacaksa limonlu suda muzlar bi dk kadar bekletilmelidir kararmasın diye.
  • Dolapta muhafaza ederkende yanına yarım çay bardağı süt koyulmalıdırki pastamıza dolabın kokusu sinmesin bütün kokuyu süt çeksin diye.



Afiyet olsun...
 
Üst Alt