OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,919
- MFC Puanı
- 1,410
Pandispanya malzemeleri
- 5 yumurta
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı su
- 2 adet muz Krema malzemeleri
- 1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 1 yumurta
- 3 kahve fincanı tozşeker
- 1 paket vanilya
- yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Tencereye 1 litre süt
Afiyet olsun…
Klasik ev pandispanyası tarifi:
Malzemeler:
- 8 Yumurta (oda ısısı)
- 230 gr toz şeker(yaklaşık 1 su bardağı)
- 216 gr un (yaklaşık 2 su bardağından 2 parmak az)
- 2\3 çay bardağı ılık süt
Yapılışı:
Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır.
Şekerin yarısı beyaza yarısı sarısına eklenir ve önce beyazı şanti gibi olana dek çırpılır. Ardından sarısı mayonez kıvamını alıp iindeki şekerler eriyene kadar çırpılır. ılık süt sarısına eklenir. Bu aşamadan sonra mikser kullanılmaz. tahta
Ovaleksli (pasta katkı Maddeli )Pandispanya Tarifi:
Malzemeler:
- 200 gr elenmiş un
- 50 gr nişasta
- 175 gr toz şeker
- 10 gr kabatrma tozu
- yarım su bardağından bi parmak az su
- 5 yumurta(oda ısısında)
- 25 gr ovaleks
Yapılışı:
Tüm malzemeler derin bir kaba koyulur yüksek devirde yaklaşık 4-5 dk çırpılır. Çembere dökülür 160 derecede önceden ısınmış fırında 35-40 dk pişirilir.
Not: Elinizle kein üstüne bastırdığınızda tekrar şişiyorsa yani sünger gibi olmuşsa pişmiş demektir.
Ara Kreması için;
Malzemeler:
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1
- 1 yemek kaşığı(50 gram kadar) margarin
- 1paket vanilya
Yapılışı:
Yumurta
Not: İçerisine kakao veya çikolata ilave edilebilir.
Pasta Yapımında dikkat edilecek püf noktalar:
- Pandispanya soğuduktan sonra kesilmelidir. Hatta bir kaç gün önceden yapılırsa daha bi kolaylık olur.
- Pandispanyanın her katı şekerli su ile fırça yardımıyla ıslatılır. En alt kat biraz az ıslatılır.
- Krema ve meyveler kekin bir cm kadar içinden koyulmalıdır. Üst kat koyulduktan sonrada el ile biraz baskı yapılmalıdır.
- Pastanın katları tamamlanınca şanti ile önce astar çekilip dolapta en az yarım saat bekletilir. Fakat şeker hamuru erimesin diye bu çok ince ve düzgün bir astar olmalıdır. Ya da krema ve çikolata karışımı ile yapılan ganajla kaplanırsa şeker hamurunun erimemesi sağlanır.
- Şeker hamuru yağlı kağıtların arasında güzelce açıldıktan sonra merdaneye sarılıp pastanın üzerine güzelce yerleştirilir.
- En son beyaz şeker hamurunda ay ve yıldız kesilip şekerli su yardımı ile pastanın üzerine yapıştırılır.
- Arasına muz koyulacaksa limonlu suda muzlar bi dk kadar bekletilmelidir kararmasın diye.
- Dolapta muhafaza ederkende yanına yarım çay bardağı süt koyulmalıdırki pastamıza dolabın kokusu sinmesin bütün kokuyu süt çeksin diye.
Afiyet olsun...