• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türk Edebiyatı dergisi

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
TÜRK EDEBİYATI

Türk Edebiyatı dergisinin Ekim 2016 tarihli 516. sayısı çıktı. Dergi Ekim sayısına iki hikâye ile başlıyor. Ayşe Göktürk Tunceroğlu’nun “Kocasız Kadınlar Kulübü” hikâyesi, “kadına şiddet” meselesine dikkat çekiyor. Sabahat Emir’in hikâyesinin adı ise “Sense”s. Bu sayıda bulunan diğer hikâyelerden biri Nuhan Nebi Çam’ın “Müzisyen”, diğeri ise Ümid Yazar’ın “Doğum Sancısı” hikâyesi.
Derginin iki röportajından biri Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yapılmış.
Erhan Genç, 1970’li yıllarının başında, içinde Nabi Avcı’nın da bulunduğu bir gurup genç tarafında çıkarılan ve yayın hayatı sadece 14 sayı süren Deneme dergisi üzerine araştırma yazısı kaleme almış.
Tarık Özcan, Sezai Karakoç’un “Gül Muştusu” adlı şiirini, epistemoloji ve estetik ilmini de yedeğine alarak çözümlüyor.
İbrahim Şahin, “Tanpınar’a Dair Unutulmuş Yazılar” üstbaşlığı ile yayımlanan yazılarına devam ediyor. Yazar, bu sayıda Tanpınar’ın 1949 yılında Yeni İstanbul gazetesinde çıkan “Sabahın Eşiğinde” başlıklı yazısını ele alıyor.
Ebru Burcu Yılmaz, “Tarık Buğra Romanlarını Yeniden / Yenilenerek Okumak” yazısı ile Tarık Buğra romanlarına farklı bir bakış getiriyor.
Misli Baydoğan, beş yıl önce bir eylül ayında hayatını kaybeden Cengiz Dağcı’yı, “Dağcı’dan Yansıyanlar” yazısı ile okurlara hatırlatıyor.
Daha önceki sayılarda ülkücü dergileri konu edinen Selçuk Küpçük, bu sayıda Divan dergisini inceliyor.
Ayşe Kasap, “Gezgin Masallar” adlı yazısında masalların kültürel olarak önemine, eğitim-öğretimdeki fonksiyonlarına ve derlenme problemlerine eğiliyor. Ülkü Selvi Uslu, “Çocuk ve Masumiyet” adlı denemesi ile dergide yer alırken, Kamil Yeşil, Hakkı Süha Gezgin’in gazetelerde kalmış bir portre yazısını gün yüzüne çıkararak okuyucuyla paylaşıyor: Hakkı Süha Gezgin’in Edebi Portreler’ine Bir Katkı.
Derginin artık klasikleşen “Nasıl Yazar Oldular, Nasıl Yazıyorlar” köşesinin bu ayki konuğu Melamet dergisini çıkaran şair Celal Fedai.
Bu ayın şairleri: Muhammed Yakupi, Nazım Payam, Yalçın Ülker, Necip Yıldız, Ahmettahsin Erdoğan, Bülent Tokgöz, Salih Çınar Han, Tarık Özcan, İsmail Aykanat, Şâdi Kocabaş ve Süleyman Aydemir.
 
Üst