• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Türk Usulü Fırında Tavuk Budu....

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Mesajlar
5,367
MFC Puanı
16,520
Konum
BERTUNA
Malzemeler

5 Adet tavuk budu
1 Kilo patates
1 Su bardağı konserve bezelye
4-5 Adet sivri biber
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yeterince su
Alüminyum folyo
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpin.
Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayın.
Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın.
Butlara tuz serpiştirin.
Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayın.
Butları fırın tepsisine dizin.
Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin.
Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayın.
Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdirin.
Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin.
Sivri biberleri butların arasına koyun.
Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökün.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürün.
Butlar ve patatesler yumuşayana dek orta ısılı fırında pişirin.
Sosu ile birlikte servis yapın.

Kaynak : Anonim
 
Geri
Üst