• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

'üç yürek el ele projesi'yle 40 engelli akülü sandalyeye kavuştu

Üyelik Tarihi
25 Ağu 2008
Konular
10,476
Mesajlar
20,209
MFC Puanı
290
Engellilerin katkılarıyla Faruk Saraç Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından dikilen kıyafetlerden elde edilen gelirle akülü sandalye alınmasını hedefleyen ‘Üç Yürek El Ele Projesi’ sona erdi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında ‘engelsiz hayata yol ver’ sloganıyla yürütülen ‘Üç Yürek El Ele Projesi’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle tamamlandı. 8 ay süren projenin kapanış programında, Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Söyledikleri şarkılarla usta sanatçıları aratmayan topluluk, dinleyenlerden yoğun alkış aldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Türkiye’ye örnek bir çalışmanın başarıyla sonuçlanmasından ötürü gurur duyduğunu söyledi.

Tasarım öğrencileri, iş ve cemiyet hayatının bireylerini ve engelli vatandaşları bir araya getirmesi yönüyle projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna değinen Pala, “Gençlerimiz Emir Malcıoğlu ve Yusuf Oranlı, bu projeyi getirdiğinde Bursa Kent Konseyi olarak hemen destek olduk. Çalışmanın içerisinde Bursa’nın iş hayatı var, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu var, engelli vatandaşlarımız var. Ortada bir hedef vardı ve sonuca ulaşıldı. ‘Altın Kapaklar Sandalye’ye projesiyle başlayan faaliyet, ‘Üç Yürek El Ele’ projesiyle iç içe geçti. Elbiseler dikildi, engelliler üretti, hayırseverler destek oldu. Sonuçta akülü sandalyeler alındı. Daha önceden 10 tane dağıtılmıştı. 5 tanesi hazır, 25 tanesi de sipariş edildi. Toplam 40 adet akülü sandalyeye ulaştık. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, engelli bireylerin engelsiz bir Bursa’da yaşamaları, sosyal hayatın içerisinde olmaları için çalıştıklarını ifade etti. Yapılan faaliyetlerle seslerini her yerde duyurduklarını, ‘Üç Yürek El Ele Projesi’nde de seslerinin gür çıktığını anlatan Sönmez, “Bursa’da yaşayan herkes, kendisini 15 Eylül 2011 tarihinde başlayan projenin içerisinde buldu. Bu yürekler bir anda bin yürek oldu. Bin yürek, engellileri özgürleştirmek gibi tek bir amaçta birleşti. ‘Engelliler üretiyor’ terapi atölyesinde çok hoş eserler ortaya çıktı. Projeye destek herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projenin müellifi olan Emir Malcıoğlu ise, ‘Üç Yürek El Ele’ Projesi emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti. Projeyi alınlarının akıyla bitirdiklerini söyleyen Malcıoğlu, uzun ve heyecanlı süreçte kendisini yalnız bırakmayan büyüklerine ve projenin diğer ortağı olan Yusuf Oranlı’ya teşekkür etti.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürvekili Emin Cihan Duyan ise geçen yıl kasım ayında başlatılan projenin meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Faruk Saraç’ın da sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya önem verdiğini kaydeden Duyan, ‘Üç Yürek El Ele’ ve benzer projeleri misyon olarak benimsediklerini dile getirdi. Başlangıçtan itibaren sadece gelir toplamanın amaçlanmadığını söyleyen Duyan, öğrencilerin, iş ve cemiyet hayatında tanınmış bireylerin ve engellilerin bir araya gelerek toplumda duyarlılık oluşturması amaçladığını söyledi.

Bursa iş ve cemiyet hayatında projeye destek vermeyi kabul eden 36 gönüllü kadın adına konuşan Ar Grup Yönetim Kurulu üyesi Şenay Öner de projede yaşadığı deneyimleri ve projeyi diğer projelerden ayıran farkı anlattı. Fikir sahibi gençlerle görüştüğünde tereddüt etmeden gönüllü olmayı kabul ettiğini söyleyen Öner, moda dünyasının önemli isimlerinin çıkış noktası olan Bursa’da gönüllülerin giysi tasarımıyla projeye katkı verdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından sözleri Faruk Anbarcıoğlu’na, bestesi ve seslendirmesi Toprak Kazım’a ait olan ‘Üç Yürek El Ele Şarkısı’, tüm engelliler tarafından söylendi. Programın sonunda kıyafet diktirenlere, sponsorlara ve ortaklara plaket verilirken, tasarım yapan ve kıyafetleri diken öğrencilere ve aksesuar tasarımları yapan engellilere teşekkür belgeleri sunuldu. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürvekili Emin Cihan Duyan, katkılarından dolayı Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya plaket verdi.
CİHAN
 
Üst