• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Uçmakdere, Uçmakdere Nerede, Uçmakdere Ukaşım, Uçmakdere Ekonomi?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Köyün Rumca'daki adı"Avdimio"'dur."Hoş yer" anlamına gelmektedir.Rumlar AVDiMiO adını kullanırken,yörede yaşayan Türk Yörükleri Uçmakdere'ye "AVDiN" demişlerdir. Rumlar zamanında önemli bir şarap üretim merkezi olarak faaliyet göstermiştir.l918'te çekilmiş bir fotoğrafa göre; köyde yaklaşık 500 hane bulunmakta olup;evlerin çoğu 3 katlı ve camekanlıdır.Köyde 3 tane eczane,2 kilise,3 ayazma (kutsal çeşme),2 Maşatlık (Rum mezarlığı)ve 2 ahşap köprü olduğu,her sokakta kandiller yandığını,3 yol ağızlarında ise "Talika"ların birbirlerini görebilecekleri dev aynaların olduğu,her evin altında tonlarca şarap alabilen mahzenlerin olduğu,ziyarete gelen Rumlar tarafından anlatılmaktadır. Özellikle "Çavuş Üzümleri"nin Amerika'ya buradan gönderildiği resmi kayıtlarda bulunmaktadır. 1924 yılındaki mübadele ile köydeki Rum ahali Yunanistan'a göç etmiş, yerlerine Selanik'in Gevgeli-Karasinan ve Mayadağ kazalarından gelen Türkler yerleştirilmiştir. Köyde Osmanlı'ya ait hiçbir Kültür mirası olmaması da manidardır.

about-img.jpg


Ekonomi
Köyün ekonomisi bağcılık,hayvancılık,keçi ürünleri,pekmez,zeytinyağı,şifalı otlar,organik bal üretimi,ıhlamur ve adaçayı gibi kalemlerden oluşmaktadır.Bu yıl (2010) bir kaç aile tütün ekimi yapmak için gerekli hazırlıkları yapmışlardır.Köyün geleceği bir bakıma gezi ve kültür turizmine bağlıdır.Köylü olarak "Yamaç paraşütü ve Doğa gezileri" yapan kurum ve kuruluşlardan ; gözle görülebilecek bir ilgi beklenmektedir.Hafta sonu veya günü birlik gelen misafirlerimizinde köylülerimizi yüreklendirmesi halinde;köyümüz ve yöremiz büyük bir kalkınma içinde olacaktır.

ic1.jpg


ic2.jpg


Turizm
Köyün sahilinde "MOCAMP ÇINAR" adında her türlü ihtiyacınızı giderecek şekilde gruplar ve aileler için organize edilmiş (Rezervasyon:05325767350-02825251018) tarihi çınarların altında,açık hava restoranı ve piknik alanları bulunmaktadır.Aile için piknik yerleri,özel pansiyonlar ,çay bahçesi ve güneşlenme için çakıl sahili bulunmaktadır.Gözleme,tost,taze balık,köfte ve köy şarabı servisi alabileceğiniz lokantalar mevcuttur.Hafta sonları AYVASIL mevkiinde de ; sevdiklerinizle paylaşacağınız, piknik ortamları mevcuttur. Ayrıca Ayvasıl mevkiinde yamaç paraşütü yapma imkânı da vardır. Köye giriş ve çıkışlarda da mis kokulu "Organik Köy Ürünleri"ni satın alma imkanınız bulunmaktadır.Hele hele "Uçmakdere Balı" son yıllarda en rağbet gören ürünlerimizdendir. Coğrafya Tekirdağ iline 35 km, Şarköy ilçesine 35 km,Çerkezköy'e 96,Çorlu'ya 72 km,Hayrabolu'ya 89 km uzaklıktadır.İstanbul'a ise sadece 170 km uzaklıktadır.Zaten gittiğinizde Marmara Bölgesi'nde böyle bir doğal güzelliğin varlığı sizleri oldukça şaşırtacaktır.Uçmakdere Köyü'nün sırtını dayadığı GANOS DAĞI (950 m) ,Trakya'nın ikinci büyük yükseltisidir.Uçmakdere Köyü ,Marmara Adası'na denizden 18 km,Avşa'ya 28 km uzaklıktadır.Geleceğin turizm gözdesi olacak olan Uçmakdere'ye bir an önce gidiniz.Belki yakında bazı şeyler

ic3.jpg



ic4.jpg



ic5.jpg


ic6.jpg
 
Üst