-
-
-
- MFC Puanı
- 312
University Of New Castle Upon Tyne
1834 yılında Tıp fakültesi olarak kurulan okul şimdilerde 100 farklı ülkeden 16.500 öğrencisi ile İngilterenin önde gelen üniversitelerinden biridir. University of Newcastle upon Tyne tek kampüste; yaşamın, İngilterenin pek çok yerine kıyasla ucuz olduğu bir şehirde eğitim vermektedir. Böylelikle öğrencilerin daha rahat hareket etmesi mümkündür. Okul kampüsü şehrin alışveriş merkezlerine sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Okulun en başarılı olduğu alanlardan biri mezunlarını işe yerleştirmedir. Okulun her 10 mezunundan 9u iş bulmakta ya da eğitimlerine devam etmektedir. Okulun kariyer servisi tüm ülkenin en iyileri arasındadır. Üniversite 2001 ve 2002 yıllarında bu anlamda 2 ödül almıştır. Ayrıca okul, spor imkanları ve oyunları ile ülkede ilk 10da yer almaktadır. University of Newcastle Upon Tyne bünyesinde barındırdığı üç kütüphanesindeki bir milyonu aşkın kaynağı, bilgisayar olanakları, dil merkezleri, sanat galerisi, müzesi, ziraat alanları ve laboratuarlarıyla akademik anlamda çalışma imkanı sunmaktadır. Öğrencilerin kendi kararlarını alabildikleri ve organizasyonuyla yine kendilerinin ilgilendiği öğrenci konseyi, haftalık olarak çıkardığı gazetesi ve 100ü aşkın öğrenci topluluğuyla sosyal iletişimi kolaylaştırmakta ve öğrencilerin amatör veya profesyonel olarak çeşitli etkinliklerle ilgilenmelerini sağlamaktadır. Ayrıca Newcastle, müzik etkinlikleri, sinemaları, müzeleri, tiyatro sahneleri, alışveriş merkezleri ve spor olanaklarıyla öğrencilerin kültürel ve sosyal anlamda kendilerini geliştirebilecekleri bir şehirdir.
Lisans Düzeyinde Eğitim Programları
Edebiyat ve Sanat;
Arkeoloji
Klasik Dönem Araştırmaları
İngiliz Dili, Edebiyatı ve Dilbilimi
Güzel Sanatlar
Tarih
Modern Diller
Müzik
Felsefe Araştırmaları
Birleştirilmiş Çalışmalar (Birçok farklı dersi birarada alabilmenizi sağlar)
Sosyal Bilimler;
Mimarlık
İletişim Araştırmaları
Çevre Araştırmaları
Coğrafya
Siyaset
Sosyoloji ve Toplumsal Yönetim
Şehir Planlama
İşletme ve Hukuk;
Muhasebe ve Finans
İdari Bilimler
Ekonomi
Hukuk
Tıbbi Bilimler;
Biomedikal ve Biomoleküler Bilimler
Dişçilik
Tıp
İletişim Bozuklukları Araştırmaları
Biyoloji;
Ziraat
Biyoloji
Psikoloji
Fizik;
Kimya
Bilgisayar Kullanımı
Coğrafi Araştırmalar ve Harita Bilimi
Matematik ve İstatistik
Birleştirilmiş Bilim Araştırmaları (biyolojik ve biomedikal bilim, kimya, bilgisayar kullanımı ve yazılm mühendisliği, coğrafya, matematik, istatistik, psikoloji ve harita bilimi derslerini içerir.)
Mühendislik; Mühendislik (Mühendislik fakültesinde okumak için yeterli matematik ve bilim dersleri almamış olanlar bir yıl hazırlık sınıfına devam ederler.)
Kimya Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği
Su Teknolojileri
Makine ve Sistemleri Mühendisliği
Lisansüstü Düzeyde Eğitim Programları
Sanat ve Beşeri Bilimler;
Arkeoloji
Kültür ve Miras Araştırmaları
Sinema-TV
Güzel Sanatlar
Tarih
Modern Diller
Müzik
Felsefe Araştırmaları
Sosyal Bilimler ve Hukuk;
Mimarlık ve Planlama
Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları
Coğrafya
Hukuk
Siyaset
Kırsal Gelişmeler
İşletme ve İdari Bilimler;
Muhasebe ve Finans
Ekonomi
İdari Bilimler
Zirai Ekonomi ve Gıda Pazarlama
Eğitim ve İletişim Bilimleri;
Eğitim ve İletişim
Dil ve Konuşma Yeteneği
Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri;
Kimya Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Bilgisayar Kullanımı
Su Teknolojileri
Fizik ve Matematik Bilimleri;
Kimya
Jeokimya
Coğrafi Araştırmalar
Matematik
Fizik
İstatistik
Biyoloji, Çevre Bilimi ve Ziraat;
Ziraat
Gıda ve Çevre
Biyoloji Bilimleri
Su Bilimleri
Çevre ve Ziraat Bilimi Öğretimi
Biomoleküler ve Biomedikal Bilimler, Tıp ve Dişçilik;
Yaşlanma ve Sağlık
Kanser Araştırmaları
Hücre ve Moleküler Bilim
Klinik Bilimler
Dişçilik
Genetik
Nanoscale Bilim ve Teknolojisi
Nöroloji
Nüfus ve Sağlık Bilimi
Psikoloji
Biomoleküler ve Biomedikal Bilimler, Tıp ve Dişçilik Öğretimi
Birleştirilmiş Doktora Programları;
Eğitim ve İletişim
Eğitimsel ve Uygulamalı Dilbilim
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Mühendislik ve Su Bilimleri
Sinema Araştırmaları
Çeviri ve Yorumlama Araştırmaları
Şehir Planlama
(*Bölümlerin ders içerikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için WESTEDU ofislerini arayabilirsiniz.)
Lisans Düzeyinde Kabul Şartları
Lise mezunu olmak
Niyet mektubu/Özgeçmiş
Referans mektubu
*Giriş koşulları bölümlere göre değişmektedir. Detaylı bilgi için WESTEDU ofislerini arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
Lisansüstü Düzeyinde Kabul Şartları
Lisans diploması
Min. 6.0 IELTS skoru (bölümlere göre değişiklik göstermektedir.
Transkript ve referans mektubu da istenebilir.
*Giriş koşulları bölümlere göre değişmektedir. Detaylı bilgi için WESTEDU ofislerini arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
Eğitim Masrafları (Yıllık)
Lisans öğrencileri için yıllık eğitim masrafları bölümlere göre £8,990 ile £21,780 arasında değişmektedir. Detaylı bilgi için WESTEDU ofislerini arayabilirsiniz.
Lisansüstü öğrencileri için yıllık eğitim masrafı bölümlere göre £8,990 ile £19,295 arası değişmektedir. Detaylı bilgi için WESTEDU ofislerini arayabilirsiniz.
Konaklama
University of Newcastle Upon Tyne iki farklı konaklama şekli sunmaktadır:
Yurtlar
Genellikle tek kişilik, lavabolu odalardan oluşur. Banyo kullanımı ortaktır. Ancak suit odalar da mevcuttur. Ücrete haftaiçi kahvaltı ve akşam yemekleri dahildir. Bazı yemekler haftasonları da çıkmaktadır. Yurtlarda ortak kullanıma açık mikrodalga fırınların bulunduğu mutfaklar vardır. Elektrik, gaz kullanımı ve temizlik ücrete dahildir. Öğrencilerin beraber oturabilecekleri salonlar, TV ve müzik odaları bulunmaktadır. Ayrıca yurdun çevresinde, faydalanabileceğiniz üniversiteye bağlı bilgisayar ağı, kütüphane, alışveriş merkezi ve çamaşırhane vardır.
Yurt
Üniversiteye Uzaklığı
Haftalık Ücret
Castle Leazes
10 dk (yürüyüş mesafesi)
£92.68
Henderson Hall
3 mil (15 dk otobüsle ulaşım)
£80,64 (Suit oda £99,75)
Öğrenci Evleri
Beş ya da altı kişi tarafından paylaşılan daireler öğrencilere kendi yemeklerini pişirebilme imkanı sunar. Dairede herkesçe paylaşılan bir mutfak ve oturma odası bulunur. Her daire mobilyalıdır ve elektrik, gaz kullanımı, haftalık temizlik ücrete dahildir. Ayrıca evlerin çevresinde telefon ve çamaşırhane mevcuttur.
Öğrenci Evi
Üniversiteye Uzaklık
Haftalık Ücret
Richardson Road
5 dk (yürüyüş)
£104,65 (tefrişli) £58,73 (standart)
Marris House
10 dk (yürüyüş)
£66,78
Windsor Terrace
5 dk (yürüyüş)
£66,78 (£77,38 suit)
Leazes Parade
15 dk (yürüyüş)
£66.78
St Marys College
30 dk (yürüyüş) 10 dk (otobüsle ulaşım)
£54,74
Bowsden Court
2 mil (5 dk metroyla ulaşım)
£67.34
Magnet Court
5 dk (yürüyüş)
£79,75 (£100,00 suit)
1834 yılında Tıp fakültesi olarak kurulan okul şimdilerde 100 farklı ülkeden 16.500 öğrencisi ile İngilterenin önde gelen üniversitelerinden biridir. University of Newcastle upon Tyne tek kampüste; yaşamın, İngilterenin pek çok yerine kıyasla ucuz olduğu bir şehirde eğitim vermektedir. Böylelikle öğrencilerin daha rahat hareket etmesi mümkündür. Okul kampüsü şehrin alışveriş merkezlerine sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Okulun en başarılı olduğu alanlardan biri mezunlarını işe yerleştirmedir. Okulun her 10 mezunundan 9u iş bulmakta ya da eğitimlerine devam etmektedir. Okulun kariyer servisi tüm ülkenin en iyileri arasındadır. Üniversite 2001 ve 2002 yıllarında bu anlamda 2 ödül almıştır. Ayrıca okul, spor imkanları ve oyunları ile ülkede ilk 10da yer almaktadır. University of Newcastle Upon Tyne bünyesinde barındırdığı üç kütüphanesindeki bir milyonu aşkın kaynağı, bilgisayar olanakları, dil merkezleri, sanat galerisi, müzesi, ziraat alanları ve laboratuarlarıyla akademik anlamda çalışma imkanı sunmaktadır. Öğrencilerin kendi kararlarını alabildikleri ve organizasyonuyla yine kendilerinin ilgilendiği öğrenci konseyi, haftalık olarak çıkardığı gazetesi ve 100ü aşkın öğrenci topluluğuyla sosyal iletişimi kolaylaştırmakta ve öğrencilerin amatör veya profesyonel olarak çeşitli etkinliklerle ilgilenmelerini sağlamaktadır. Ayrıca Newcastle, müzik etkinlikleri, sinemaları, müzeleri, tiyatro sahneleri, alışveriş merkezleri ve spor olanaklarıyla öğrencilerin kültürel ve sosyal anlamda kendilerini geliştirebilecekleri bir şehirdir.
Lisans Düzeyinde Eğitim Programları
Edebiyat ve Sanat;
Arkeoloji
Güzel Sanatlar
Tarih
Modern Diller
Müzik
Felsefe Araştırmaları
Birleştirilmiş Çalışmalar (Birçok farklı dersi birarada alabilmenizi sağlar)
Sosyal Bilimler;
Mimarlık
İletişim Araştırmaları
Çevre Araştırmaları
Coğrafya
Siyaset
Şehir Planlama
İşletme ve Hukuk;
Muhasebe ve Finans
İdari Bilimler
Ekonomi
Hukuk
Tıbbi Bilimler;
Biomedikal ve Biomoleküler Bilimler
Dişçilik
Tıp
İletişim Bozuklukları Araştırmaları
Biyoloji;
Ziraat
Biyoloji
Psikoloji
Fizik;
Kimya
Bilgisayar Kullanımı
Coğrafi Araştırmalar ve Harita Bilimi
Matematik ve İstatistik
Birleştirilmiş Bilim Araştırmaları (biyolojik ve biomedikal bilim, kimya, bilgisayar kullanımı ve yazılm mühendisliği, coğrafya, matematik, istatistik, psikoloji ve harita bilimi derslerini içerir.)
Mühendislik; Mühendislik (Mühendislik fakültesinde okumak için yeterli matematik ve bilim dersleri almamış olanlar bir yıl hazırlık sınıfına devam ederler.)
Kimya Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Su Teknolojileri
Lisansüstü Düzeyde Eğitim Programları
Sanat ve Beşeri Bilimler;
Arkeoloji
Kültür ve Miras Araştırmaları
Sinema-TV
Güzel Sanatlar
Tarih
Modern Diller
Müzik
Felsefe Araştırmaları
Sosyal Bilimler ve Hukuk;
Mimarlık ve Planlama
Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları
Coğrafya
Hukuk
Siyaset
Kırsal Gelişmeler
İşletme ve İdari Bilimler;
Muhasebe ve Finans
Ekonomi
İdari Bilimler
Zirai Ekonomi ve Gıda Pazarlama
Eğitim ve İletişim Bilimleri;
Eğitim ve İletişim
Dil ve Konuşma Yeteneği
Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri;
Kimya Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Bilgisayar Kullanımı
Su Teknolojileri
Fizik ve Matematik Bilimleri;
Kimya
Jeokimya
Coğrafi Araştırmalar
Matematik
Fizik
İstatistik
Biyoloji, Çevre Bilimi ve Ziraat;
Ziraat
Gıda ve Çevre
Biyoloji Bilimleri
Su Bilimleri
Çevre ve Ziraat Bilimi Öğretimi
Biomoleküler ve Biomedikal Bilimler, Tıp ve Dişçilik;
Yaşlanma ve Sağlık
Kanser Araştırmaları
Hücre ve Moleküler Bilim
Klinik Bilimler
Dişçilik
Genetik
Nanoscale Bilim ve Teknolojisi
Nöroloji
Nüfus ve Sağlık Bilimi
Psikoloji
Biomoleküler ve Biomedikal Bilimler, Tıp ve Dişçilik Öğretimi
Birleştirilmiş Doktora Programları;
Eğitim ve İletişim
Eğitimsel ve Uygulamalı Dilbilim
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Mühendislik ve Su Bilimleri
Sinema Araştırmaları
Çeviri ve Yorumlama Araştırmaları
Şehir Planlama
(*Bölümlerin ders içerikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için WESTEDU ofislerini arayabilirsiniz.)
Lisans Düzeyinde Kabul Şartları
Lise mezunu olmak
Niyet mektubu/Özgeçmiş
Referans mektubu
Lisansüstü Düzeyinde Kabul Şartları
Lisans diploması
Min. 6.0 IELTS skoru (bölümlere göre değişiklik göstermektedir.
Transkript ve referans mektubu da istenebilir.
Eğitim Masrafları (Yıllık)
Lisans öğrencileri için yıllık eğitim masrafları bölümlere göre £8,990 ile £21,780 arasında değişmektedir. Detaylı bilgi için WESTEDU ofislerini arayabilirsiniz.
Lisansüstü öğrencileri için yıllık eğitim masrafı bölümlere göre £8,990 ile £19,295 arası değişmektedir. Detaylı bilgi için WESTEDU ofislerini arayabilirsiniz.
Konaklama
University of Newcastle Upon Tyne iki farklı konaklama şekli sunmaktadır:
Yurtlar
Genellikle tek kişilik, lavabolu odalardan oluşur. Banyo kullanımı ortaktır. Ancak suit odalar da mevcuttur. Ücrete haftaiçi kahvaltı ve akşam yemekleri dahildir. Bazı yemekler haftasonları da çıkmaktadır. Yurtlarda ortak kullanıma açık mikrodalga fırınların bulunduğu mutfaklar vardır. Elektrik, gaz kullanımı ve temizlik ücrete dahildir. Öğrencilerin beraber oturabilecekleri salonlar, TV ve müzik odaları bulunmaktadır. Ayrıca yurdun çevresinde, faydalanabileceğiniz üniversiteye bağlı bilgisayar ağı, kütüphane, alışveriş merkezi ve çamaşırhane vardır.
Yurt
Üniversiteye Uzaklığı
Haftalık Ücret
Castle Leazes
10 dk (yürüyüş mesafesi)
£92.68
Henderson Hall
3 mil (15 dk otobüsle ulaşım)
£80,64 (Suit oda £99,75)
Öğrenci Evleri
Beş ya da altı kişi tarafından paylaşılan daireler öğrencilere kendi yemeklerini pişirebilme imkanı sunar. Dairede herkesçe paylaşılan bir mutfak ve oturma odası bulunur. Her daire mobilyalıdır ve elektrik, gaz kullanımı, haftalık temizlik ücrete dahildir. Ayrıca evlerin çevresinde telefon ve çamaşırhane mevcuttur.
Öğrenci Evi
Üniversiteye Uzaklık
Haftalık Ücret
Richardson Road
5 dk (yürüyüş)
£104,65 (tefrişli) £58,73 (standart)
Marris House
10 dk (yürüyüş)
£66,78
Windsor Terrace
5 dk (yürüyüş)
£66,78 (£77,38 suit)