Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Windows İşletim Sisteminde Yeni Alt Menüsüne Yeni Alt Komut Yordamları Ekleme/Çıkartma

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,500
1.Adım:

Başlat Menüsü>Çalıştır Veya Windows Logo Tuşu + R tuş kombinasyonu ile Windows Çalıştır Kutucuğu açılır.

1631799798840.png

2.Adım:

Açılan kutucuğa notepad yazılır.

3.Adım:

Açılan Not Defteri Metin tabanlı editörüne aşağıdaki kayıt defteri kodları yazılır.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\ShellNew]
"NullFile"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\.html\ShellNew]
"NullFile"=""

1631799946726.png

Önemli Not:

Yukarıdaki .reg kısmı önemli olup bu kayıt defteri dosyasının uzantısıdır. Siz de burayı değiştirerek kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

4.Adım:

Not Defterine kopyala yapıştır ile aktardığınız kodu .reg uzantılı dosya formatına çevirmek için,Dosya Menüsü >Farklı Kaydet >>
Alt Kısımda Dosya Türü>>Tüm Dosyalar kaydet komutu veriniz.

0.png

5.Adım:

Masaüstünde oluşan yeni dosyaya çift tıklayarak kaydın kayıt Defterine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

1.png
3.png

SONUÇ:

4.png
Böylece sağ menü yordamına (Yeni alt yordamına ) Kayıt Girdisi Şeklinde eklendiğini göreceksiniz.

Kaldırmak İçin;

Aşağıdaki Kodu Kullanınız.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\ShellNew]

[-HKEY_CLASSES_ROOT\.html\ShellNew]

NOT:

Bir 3. Parti yazılıma ait öğeyi Yeni Alt Yordamından Kaldırma: (Örnek WinRAR)

Aşağıdaki adımları izleyiniz.

1- Başlat Menüsü arama satırına Regedit yazın ve Enter'a basın.

2- Kayıt Defteri'nde
Kod:
HKEY_CLASSES_ROOT\.rar\ShellNew
yolunu izleyin ve
Kod:
ShellNew
anahtarını siliniz

3- WinRar programı aynı zamanda .zip uzantısı ile ilişkilendirildiği için ayrıca
Kod:
HKEY_CLASSES_ROOT\.zip\ShellNew
yolunu izleyiniz ve
Kod:
ShellNew
anahtarını siliniz.

Üst Alt