-
-
-
- MFC Puanı
- 16,500
1.Adım:
Başlat Menüsü>Çalıştır Veya Windows Logo Tuşu + R tuş kombinasyonu ile Windows Çalıştır Kutucuğu açılır.

2.Adım:
Açılan kutucuğa notepad yazılır.
3.Adım:
Açılan Not Defteri Metin tabanlı editörüne aşağıdaki kayıt defteri kodları yazılır.

Önemli Not:
Yukarıdaki .reg kısmı önemli olup bu kayıt defteri dosyasının uzantısıdır. Siz de burayı değiştirerek kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
4.Adım:
Not Defterine kopyala yapıştır ile aktardığınız kodu .reg uzantılı dosya formatına çevirmek için,Dosya Menüsü >Farklı Kaydet >>
Alt Kısımda Dosya Türü>>Tüm Dosyalar kaydet komutu veriniz.

5.Adım:
Masaüstünde oluşan yeni dosyaya çift tıklayarak kaydın kayıt Defterine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

SONUÇ:

Böylece sağ menü yordamına (Yeni alt yordamına ) Kayıt Girdisi Şeklinde eklendiğini göreceksiniz.
Kaldırmak İçin;
Aşağıdaki Kodu Kullanınız.
NOT:
Bir 3. Parti yazılıma ait öğeyi Yeni Alt Yordamından Kaldırma: (Örnek WinRAR)
Aşağıdaki adımları izleyiniz.
1- Başlat Menüsü arama satırına Regedit yazın ve Enter'a basın.
2- Kayıt Defteri'nde
yolunu izleyin ve
anahtarını siliniz
3- WinRar programı aynı zamanda .zip uzantısı ile ilişkilendirildiği için ayrıca
yolunu izleyiniz ve
anahtarını siliniz.
Başlat Menüsü>Çalıştır Veya Windows Logo Tuşu + R tuş kombinasyonu ile Windows Çalıştır Kutucuğu açılır.

2.Adım:
Açılan kutucuğa notepad yazılır.
3.Adım:
Açılan Not Defteri Metin tabanlı editörüne aşağıdaki kayıt defteri kodları yazılır.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\ShellNew]
"NullFile"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\.html\ShellNew]
"NullFile"=""

Önemli Not:
Yukarıdaki .reg kısmı önemli olup bu kayıt defteri dosyasının uzantısıdır. Siz de burayı değiştirerek kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
4.Adım:
Not Defterine kopyala yapıştır ile aktardığınız kodu .reg uzantılı dosya formatına çevirmek için,Dosya Menüsü >Farklı Kaydet >>
Alt Kısımda Dosya Türü>>Tüm Dosyalar kaydet komutu veriniz.

5.Adım:
Masaüstünde oluşan yeni dosyaya çift tıklayarak kaydın kayıt Defterine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

SONUÇ:

Böylece sağ menü yordamına (Yeni alt yordamına ) Kayıt Girdisi Şeklinde eklendiğini göreceksiniz.
Kaldırmak İçin;
Aşağıdaki Kodu Kullanınız.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\ShellNew]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.html\ShellNew]
NOT:
Bir 3. Parti yazılıma ait öğeyi Yeni Alt Yordamından Kaldırma: (Örnek WinRAR)
Aşağıdaki adımları izleyiniz.
1- Başlat Menüsü arama satırına Regedit yazın ve Enter'a basın.
2- Kayıt Defteri'nde
Kod:
HKEY_CLASSES_ROOT\.rar\ShellNew
Kod:
ShellNew
3- WinRar programı aynı zamanda .zip uzantısı ile ilişkilendirildiği için ayrıca
Kod:
HKEY_CLASSES_ROOT\.zip\ShellNew
Kod:
ShellNew