Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yüzbaşının Kızı - Aleksandr Sergeyeviç Puşkin

Ragnar

Bilgi size güç verir ama karakter saygı uyandırır
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    29,290

1648798773685.png
YKY, Puşkin’in Yevgeni Onegin’den sonra gelen en önemli eseri olan Yüzbaşının Kızı’nı Sabahattin Ali ve Erol Güney’in Türkçesiyle
sunuyor:18. Yüzyıl Rusyası’nda, rejimin çalkantılı ve belirsiz olduğu bir dönemde orduya katılan genç asilzade Pyotr Andreyiç
Grinyov ile taşralı Maşa arasındaki aşkın geri planında, söz konusu yıllara damgasını vuran “Pugaçov Ayaklanması” var.İlk kez
1944’te,Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Maarif Matbaası’nca yayımlanan “Yüzbaşının Kızı”, dünya edebiyatının önemli eserlerini
Türkçeye kazandırmayı amaçlayan Tercüme Bürosu’nun “Rus Klasikleri”nin onuncu kitabıydı.Sabahattin Ali’yi 1940’ların başında
Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tercüme Bürosu’ndatanıdım. Bu büronun çevirmenlerindendi. Aynı zamanda Türkçeye çevrilmesi
gerekli bulunan klasiklerin seçimi ve yapılan çevirilerin düzeltilmesiyle de görevli idi. [...] Birlikte Puşkin’in Yüzbaşının Kızı
romanını çevirirken ne denli sabırlı olduğuna tanık oldum. Rusça bir sözcüğün Türkçedeki anlam ve söyleyiş özelliklerini olduğu
gibi verebilmek için saatlerce sabırla ve dikkatle araştırma yapardı.

Üst Alt