- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590


- Hazırlanma Süresi10 Dakika
- Pişirme Süresi40 Dakika
- Zorluk SeviyesiKolay
- Kalori143,9 k.kal*
- Fiyat4,75₺ *Tahmini İstanbul Fiyatı
Zerdeçallı Zencefilli Tavuk Suyuna Çorba
Zerdeçallı Zencefilli Tavuk Suyuna Çorba nasıl yapılır? Zerdeçallı Zencefilli Tavuk Suyuna Çorba tarifinin aşama aşama yapılışı, malzemeleri, fiyatı ve kalorisi resimli anlatımla Lokma'da! Hemen tarif defterine ekle!
MALZEMELER
KİŞİLİK *- 1 adet tavuk but
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı taze zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 tutam taze kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
ADIMLAR
Zerdeçallı Zencefilli Tavuk Suyuna Çorba Tarifi
1 / 9Tereyağını tencereye alıp kızdırın.
- 1 çorba kaşığı tereyağı

2 / 9
Tavuğu ekleyip ters yüz edin.
- 1 adet tavuk but

3 / 9
1 tatlı kaşığı zerdeçal rendeleyin.
- 1 tatlı kaşığı taze zerdeçal

4 / 9
1 tatlı kaşığı zencefil rendeleyin.
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil

5 / 9
3 parmak sıcak su ekleyin.

6 / 9
Taze kekik dallarını ekleyin.
- 1 tutam taze kekik

7 / 9
Tuzunu serpin.
- 1 çay kaşığı tuz

8 / 9
2 dilim limon ekleyin.
- 1 adet limon

9 / 9
Tavuğu suyunu kontrol ederek, eti kemiklerinden ayrılana kadar pişirin ve içine didikleyin. Servis tabağına alıp hazırlayın.
