• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zülfü Livaneli Hayatı ( Biyografisi )

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Hayatı :

İlk hikaye kitabını 1978 yılında yayınladı. Arafat’ta Bir Çocuk adını taşıyan kitap çeşitli dillere çevrildi, İsveç ve Alman televizyonları tarafından film yapıldı.

1996 yılında Milliyet gazetesinde tefrika edilen Engereğin Gözündeki Kamaşma romanı, Balkan Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Birçok dile çevrildi, İspanya, Yunanistan, Güney Kore gibi ülkelerde en çok satan kitaplar listesine girdi ve dünya basınında övgülerle karşılandı.

Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm romanı ise 2001 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı. Kitabın yayın hakları birçok ülkenin yanı sıra, Fransa’daki Edition Gallimard tarafından alındı.

Yazarın dördüncü edebiyat yapıtı olan Mutluluk, Türkiye’de büyük kitlelere ulaştı ve daha şimdiden bir “kült roman” özelliği kazandı.

Livaneli’nin Gorbaçov’la Devrim Üstüne Konuşmalar adlı kitabı ise 2003’te yayınlandı. Kültür ve sanat çabalarıya dünya barışına yaptığı katkılardan dolayı UNESCO-Paris tarafından büyükelçilikle onurlandırılan Zülfü Livaneli, otuzdan fazla ulusal ve uluslar arası ödülün sahibi. Bunlar arasında San Remo Yılın Bestecisi Ödülü, Alman Plak Eleştirmenleri Birliği Büyük Ödülü, Hollanda Edison Ödülü, Valencia ve Montpellier film festivallerindeki “En İyi Film” ödülleri, Antalya Film Festivali’ndeki iki Altın Portakal ödülü sayılabilir.

Harvard, Princeton gibi üniversitelerdeki ilgi gören konferansları, dünya kültür zirvelerinde sunduğu bildirileri, besteleri, konserleri, filmleri ve kitaplarıyla tanınan Livaneli’nin 1997 Mayıs ayında Ankara Hipodromunda yarım milyon kişiye verdiği konser, bu alanda bir rekor oluşturuyor.

Livaneli 2002 seçimlerinde, İstanbul’dan CHP milletvekili seçildi.


Eserleri :

Arafat'ta Bir Çocuk
Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm
Engereğin Gözündeki Kamaşma
Gorbaçov'la Devrim Üstüne Konuşma
Hayata Dair
Kan
Livaneli 3 Albüm
Mutluluk
Nazım Türküsü
Neylersin
Otobüs
Sevdalım Hayat
Şahmaran
Leyla'nın Evi
 
Üst