Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

bezelye

  1. vioLeta

    9 Temmuz 2017 Günün Yemeği - Etli Bezelye

    ... ~ Etli Bezelye~ Malzemeler: - 300 g kuşbaşı dana eti - 300 g iç bezelye - 5-6 kuru domates - 2-3 kuru biber - 1 soğan - 2 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı biber salçası - Tuz - Karabiber Üzeri İçin: - 1 demet dereotu Yapılışı: Yemeklik...
  2. OBERON

    Top Kabak İçinde Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

    Malzemeleri 5 top kabak 350 gr bezelye 2 havuç 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı çekirdeksiz sıkma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/5 demet maydanoz 1/5 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı Top kabak içinde zeytinyağlı bezelye: Zeytinyağını tencerede ısıtın...
  3. OBERON

    Kiymali Sultani Bezelye

    Malzemeler 500 Gr Sultani Bezelye 150 Gr Kıyma 5-6 Dal Taze Soğan Bir Tutam Dereotu 3 Adet Domates 1 Tatlı Kaşığı Paprika 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ Tuz-Karabiber Tarif Önce bezelyeler taze fasulye ayıklar gibi temizlenir,doğranır. Kıyma,zeytinyağ ile hafifçekavrulur.Üzerine kıyma katılarak...
  4. OBERON

    Sepette Bezelye

    250 gr köftelik kıyma 1 Su bardağı iç bezelye 1 Adet soğan 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Diş sarımsak 1 Adet yumurta Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan minik köfteler...
  5. OBERON

    Fransız Usulü Bezelye Tarifi

    Malzemeler: 500 g dondurulmuş bezelye 5 marul yaprağı 1 beyaz soğan Kekik 25 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı Tuz Karabiber Yapılışı: Marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı doğrayın. Bezelyeleri, marulu, soğanı ve kekiği buhar kabına koyun ve 15 dakika pişirin...
  6. OBERON

    Bezelye Püresi

    Bezelye Püresi Malzemeler: 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı soğuk süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Dört renk karabiber Muskat cevizi Tuz Hazırlama Tarifi: Bezelyeleri buharda pişirme aparatıyla haşlayalım. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye alalım. Unu ilave edip 1 - 2...
  7. OBERON

    Körili Bezelye Çorbası

    Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :25-30 dk Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :4-6 Tarif Malzemeleri 2 Bardak bezelye 1 soğan 1 havuç 2 patates 2 bardak süt 2 bardak tavuk suyu 2 çay kaşığı köri tozu biraz tuz Tarifin Hazırlanışı Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu...
Üst Alt