Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

böreği

  1. Herkül

    Kolay sarıyer böreği tarifi

    Kolay sarıyer böreği tarifi Baklava yufkasıyla kısa sürede harikalar yaratmaya ne dersiniz? Evde hazırladığınız Sarıyer Böreği ile sevdiklerinizin gönlünü çalmak hiç de zor değil. Malzemeler tamamsa vakit kaybetmeden hemen mutfağa....
  2. Abdulkadir Özkan

    Fincan Böreği

  3. Herkül

    Tavada Bayat Ekmek Böreği

    Tavada Bayat Ekmek Böreği
  4. OBERON

    Mercimekli Sigara Böreği

    Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Hamurişi Pişirme Süresi :10-15 dk Pişirme Şekli :Kızartma Zorluk :Orta Kişi Sayısı :4-6 Tarif Malzemeleri 1 paket Knorr Mercimek Köfte Harcı 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 dal biberiye (kabaca doğranmış) 1 su bardağı kaynar su 2 adet yufka Tarifin...
  5. OBERON

    Bulgur böreği

    Gereçler: 1/2 KG PİLAVLIK BULGUR NANE TUZ KARABİBER SIVI YAĞ 1,5 KG UN SU 1 YUMURTA SARISI SALÇA 1 BAŞ SOĞAN Yapılışı: Ayıklanmış bulguru bol suda haşlanırken diğer tarafta rendelenmiş soğan,salça,nane, ve karabiber sote yapılır. Daha sonra haşlanmış bulgur ile iyice birbirine yedirilir. Su...
  6. OBERON

    Yöresel Boşnak Böreği

    MALZEMELER HAMURU İÇİN 1 kilo un Tuz Ilık su İÇ HARCI İÇİN Yarım kilo kıyma (patatesli yapmak isteyenler patates kullanabilir) 2 büyük soğan – robottan geçirdikten sonra soğanların çıkan suyunu sıkın ki acılığı böreğe geçmesin. Karabiber Tuz AYRICA 100 gr Kaymak, 100 gr tereyağ, 1 çay...
  7. OBERON

    Mantarlı Sigara Böreği Tarifi

    MALZEME LİSTESİ 6 adet yufka Yarım kilo mantar 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su Tuz Karabiber Yarım demet maydanoz Tereyağı Sıvıyağ Mantarlı Sigara Böreği Tarifi Sigara böreğinin harcını hazırlamakla başlayalım işe. Sivri biberleri ince ince doğruyoruz...
  8. OBERON

    Kıymalı bohça böreği

    Malzemeler: * 4 yufka * yeterince margarin ve sıvı yağı * gözkararı su İç harcı: * 250g kıyma * 2 sivri biber * 1 domates * 1 patates * tuz,karabiber * 1 tatlı kaşığı kimyon Yapılışı: 1. Tavaya yağımızı alalım ve kıymayı kavuralım.Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ilave edelim ve...
  9. OBERON

    Fırında sigara böreği

    Malzemeler: * 2 yufka * 6 kaşık yağ * bir miktar su üzeri için: * yumurta ve sıvı yağı karışımı Yapılışı: 1. Yufkaya su ve yağ karışımından sürelim 8'e bölelim,saralım ve tepsiye dizelim. 2. Yumurta/yağ karışımı sürelim ve fırınlayalım. Afiyet olsun...
  10. OBERON

    Muska böreği

    Malzemele listesi: * 3 yufka * 4 kaşık margarin * 3 yumurta * 1 çay bardağı süt * peynir,maydanoz Yapılışı: 1. Yumurta,eritilmiş margarin ve sütü karıştıralım. 2. Yufkaların her katına sos sürelim ve üst üste koyalım. 3. Ortadan keselim sonrada 10cm eninde boyuna parçalar keselim. 4. Ucuna...
  11. OBERON

    Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği

    Malzemeler: - 1 Bayat Ekmek - 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri - 3 Çorba Kaşığı Margarin - 4 Su Bardağı Su - Tuz Yapılışı: Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün. Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar...
  12. OBERON

    Gökkuşağı Böreği

    Malzemeler: - 4 Adet Havuç - 3 Adet Yufka - 300 gr Kıyma - 2 Adet Soğan - 250 gr Ispanak Yaprağı - 2 Su Bardağı Süt - Sıvı Yağ - 3 Çorba Kaşığı Tuz - 2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber Yapılışı: Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1...
  13. OBERON

    Tavuklu zarf böreği

    Malzemeler: - 3 adet yufka, - 3 adet yumurta, - 1 çay bardağı sıvı yağ, - 1 çay bardağı tavuk suyu. İç Malzemeleri: - 1 adet tavuk göğsü, - 100 gr. ceviz içi, - Tuz, karabiber, - 1 çay kaşığı çörek otu. Yapılışı: Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk...
  14. OBERON

    Tel kadayıf böreği

    Malzemeler: - 300 gr. tel kadayıf, - 250 gr. pastırma, - 150 gr. dil peyniri, - 150 gr. taze kaşar peyniri, - 125 gr. margarin, - 3 adet yumurta, - 3 su bardağı süt, - 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Yağlanmış bir fırın kabına kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine pastırma ve dil peynirini dizin...
  15. OBERON

    Sebzeli Tavuk Böreği

    MALZEMELER 2 tavuk göğsü kıyması 1 soğan Tuz, İsot biber, Kekik Pul biber İÇ HARCI İÇİN 1 adet patlıcan 1 adet kabak 2 orta boy patates Maydanoz Pul biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kıyma haline getirdiğiniz tavuk göğsünün içine doğradığınız soğan ve baharatları ekleyin. Bu malzemeleri...
  16. OBERON

    Pirinçli Zarf Böreği

    MALZEMELER 4 adet yufka 2 adet pırasa 1 çay bardağı pirinç 1 adet soğan 100 gr. kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı SOSU İÇİN 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 paket kabartma...
  17. OBERON

    Paşa böreği tarifi

    1 kg un 3 yumurta 1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı biraz tereyağı yarım kilo taze dana kıyması yarım kilo yoğurt çam fıstığı 2 bardak et suyu maydanoz karabiber kırmızı toz biber tuz YAPILIŞI:Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile...
  18. OBERON

    Somun böreği

    Bayat ekmekleri önce dilimleyin, sonra kesme şeker gibi kesin. Isıya dayanıklı kare ya da dikdörtgen kenarlı küçük bir tepsiyi yağlayıp, doğranmış ekmekleri sıkı sıkı dizin. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, üzerine süt, lor ve sıvıyağı koyup, tuz ekleyerek karıştırın. Karışımı tepside...
  19. OBERON

    Domates böreği

    Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Süzgeçte 5 dakika bekletip, bir kaba alın. İçine yumurta, ekmek içi, tuz, karabiber, peynir, kırmızıbiber ve maydonoz koyun. Yağlanmış tepsiye döküp, 180 derece fırında pişirin. * 1 kg domates * 4 adet ıslatılmış ekmek içi * 4 yumurta * Yarım...
  20. OBERON

    Yayla böreği

    Margarini eritin. Yufkayı yayıp yağlayın. Yağlanmış tepsiye üst üste yağladığınız 5 adet yufkayı tepsiye yayın. Başka bir tencerede doğradığınız soğanı, kırmızıbiberi kavurun. Hiç suyu kalmayınca kadar pişirip, diğer malzemeleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek, pişirin. Hazırladığınız...
Üst Alt