Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

dolması

  1. Herkül

    Etli Top Kabak Dolması

    Etli Top Kabak Dolması Dolmalık top kabak ( Girit kabağı ) 200 gr kıyma 1 Çay bardağı pirinç 2 Orta boy kuru soğan 1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 Yemek kaşığı kuş üzümü Bir tutam kıyılmış maydanoz Karabiber / Kekik / Pulbiber / Tuz Zeytinyağı...
  2. vioLeta

    17 Ağustos 2017 Günün Yemeği - Salsa Soslu Biber Dolması

    ... ~ Salsa Soslu Biber Dolması~ Malzemeler: - 6 kırmızıbiber - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 kırmızı soğan - 2-3 yemek kaşığı jalapeno biberi turşusu - 1 diş sarımsak - 250 g kepekli pirinç - 3 domates - Kişniş - 6-7 dilim mozzarella Sosu İçin: - Yarım...
  3. vioLeta

    6 Temmuz 2017 Günün Yemeği - Bütün Patlıcan Dolması

    ... ~ Bütün Patlıcan Dolması ~ Malzemeler: - 12 küçük patlıcan - 1 diş sarımsak - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 2 soğan - 1 su bardağı pirinç - 5 dal maydanoz - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çorba kaşığı tahin - 1 çay bardağı haşlanmış nohut - 2 çay bardağı sıcak su - Kiraz...
  4. OBERON

    Kremalı Patates Dolması

    Malzemeler bir buçuk kilo patates 10 tane dolmalık biber 250 gr krema tuz kimyon karabiber Tarif haşlanan patatesler baharatlarla yoğrularak dolmalık biberlerin içine doldurulur fırın tepsisine konulur üzerine krema gezdirilir 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
  5. OBERON

    Firikli Acur Dolmasi

    500 gr. yağlı kıyma 1 yemek kaşığı d. salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 250 gr. bulgur 250 gr. firik 2 kg. acur, 2 baş kuru soğan 1 baş sarımsak Kırmızıbiber, karabiber, tuz Yeteri kadar su Tarif Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile...
  6. OBERON

    Zeytinyağlı Yaprak Dolması

    Malzemeler 2su bardağı pirinç 200gr. yaprak 2su bardağı ince doğranmış soğan 1 domates 2,5 çay bardağı zeytinyağı 4su bardağı su 2çorba kaşığı kuru nane 1çay kaşığı karabiber 1çay kaşığı tarçın 1tatlı kaşığı yenibahar 2çorba kaşığı fıstık 2çorba kaşığı kuş üzümü 1tatlı kaşığı şeker 2tatlı kaşığı...
  7. OBERON

    Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

    Malzemeler; - 15-20 adet kabak çiçeği - 200 gr kadar asma yaprağı - 3 adet orta boy soğan - 1 su bardağı pirinç - 1/2 su bardağı zeytinyağı - 1/2 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı çam fıstığı - 1 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 yemek kaşığı kuru...
  8. OBERON

    Yeşil Biber Dolması

    Malzemeler 12 adet dolmalık biber 1 bardak pirinç 2 bardak zeytinyağı 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 6 adet kuru soğan 1 çay kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu 6 adet kesme şeker 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar) 2 bardak su 1 tatlı...
  9. OBERON

    Brokolili Soğan Dolması Tarifi

    Malzemeler 7-8 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı sıvıyağ 250 gram brokoli 100 gram beyaz peynir veya lor 1 adet yumurta, tuz, karabiber Sosu için: 3 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım çorba kaşığı salça Yarım su bardağı su Tuz Süslemek için: 2-3 dal brokoli Brokolili Soğan Dolması Yapılışı...
  10. OBERON

    Yaban Ördeği Dolması Tarifi

    Malzemeler 2 adet küçük yaban ördeği. 4 yemek kaşığı pirinç. 2 yemek kaşığı dolma fıstığı. 4 yemek kaşığı sıvıyağ. 1 tatlı kaşığı karabiber. 1 tatlı kaşığı tuz. yarım demet maydonoz doğranmış. Pişirme suyu; 1 adet soğan, tane karbıber 5 su bardagı su, maydonoz sapı, 1 tane portakal suyu, tuz...
  11. OBERON

    Bıldırcın Dolması Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler: (2 kişilik) 2 adet bıldırcın (Kemikleri alınarak temizlenmiş) 1 su bardağı pirinç (10 dakika ılık suda beklemiş) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet ince doğranmış soğan Bıldırcınların ciğeri 15 dakika ılık suda beklemiş kuruüzüm Bir buçuk su bardağı etsuyu Tuz, karabiber...
  12. OBERON

    Balık dolması

    MALZEMELER 6 parça fileto balık (mezgit alabalık olabilir) Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi 15 su bardağı Amerikan Pirinci 2 orta boy soğan 1 kahve fincanı fıstık 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 çay kaşığı tuz Bir tutam karabiber Bir tutam yenibahar Yarım fincan soya yağı HAZIRLANIŞI...
  13. OBERON

    Ispanaklı Istavrit Dolması

    Malzemeler 4 Büyük Istavrit 20-25 Ispanak Yaprağı 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Margarin 2 Dilim Ekmek 1 Limon 1 Yumurta 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 3-4 Dal Dereotu Tuz, Karabiber Yemeğin Yapılışı Balığı temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp tuzlayın. Ispanağı yıkayın ve iri iri doğrayın. Bol suda iki kez...
  14. OBERON

    Kaburga Dolması

    1 Adet kuzu böbrek 50 gr karaciğer 2 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı çam fıstığı 4 Çorba kaşığı margarin 2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü 1 Tatlı kaşığı karabiber 3.5 Yemek kaşığı tuz 12 Su bardağı su 1.5 Yemek kaşığı yoğurt Kaburganın pişme süresi : 2 saat Hazırlanışı Kaburga kemiği ile...
  15. OBERON

    Fırında Hindi Dolması Tarifi

    1 büyük hindi 1 su bardağı süt Yarım limon 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 diş ezilmiş sarımsak Tuz Karabiber PİLAVI İÇİN 2 soğan 2.5 su bardağı baldo pirinç 300 gr hindi veya tavuk ciğeri 25 gr dolmalık fıstık Yarım demet ince kıyılmış maydanoz ¼ demet ince kıyılmış...
  16. OBERON

    Mumbar(Bumbar) Dolması

    Mumbar(Bumbar) Dolması Tarifi'nin Malzemeleri 3 takım koyun bağırsağı 350 g az yağlı kıyma 3 su bardağı pirinç 3-4 iri boy kuru soğan 1 demet maydanoz 2 adet orta boy domates 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Makara ipliği Temizlemek için limon suyu sirke kalın tuz Mumbar(Bumbar)...
Üst Alt