• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Firikli Acur Dolmasi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
  • 500 gr. yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı d. salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gr. bulgur
  • 250 gr. firik
  • 2 kg. acur,
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Kırmızıbiber,
  • karabiber,
  • tuz
  • Yeteri kadar su
Tarif

  • Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır).
  • Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür.
  • Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur.
  • Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur.
  • Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.
  • Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur.
  • Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur.
  • Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir.
  • Servise sunulur.
  • Afiyet olsun.
 
Üst