hamsi

  1. Tokyo

    09 Eylül 2020 Günün Yemeği

    Lezzetli ve yapımı kolay bu hamsi, Karadeniz yöresinin vazgeçilmez tatlarından biri... Yağda 4 - 6 Kişilik 60+ dk Yapımı için malzemeler 500 gram hamsi 2 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı pane harcı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hamsi tarifi Nasıl yapılır? Pane harcı ile mısır ununu...
  2. L

    Duboisi Maswa Fish Balığı

  3. L

    Toprak Altında Yaşayan BALIKLAR

  4. L

    Balık Yakalama Teknikleri

  5. OBERON

    Hamsi Kuşu Tarifi

    Malzemeler 1/2 kg iri boy hamsi 1 adet orta boy kuru soğan 1 bağ maydanoz 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı sıvı yağ Yeterince un Yeteri kadar tuz 1 adet limon Hazırlanışı Yarım kg iri boy hamsi balıkların kafalarını kopartıp kılçıklarını temizleyerek balıkları fileto...
  6. OBERON

    Hamsi Fırın

    MALZEMELER 1 kg hamsi 2 adet domates 1 adet limon sıvı yağ tuz HAZIRLANIŞI Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız. Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir...
  7. OBERON

    Hamsi Güveç

    MALZEMELER 1/2 kg hamsi 2 adet domates 2 adet yeºil biber 1 adet patates 1/4 bağ pazı (veya ıspanak) 1 çay bardağı mısır unu 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan) 2 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı tuz HAZIRLANIŞI Hamsileri kafalarını kopararak ve...
  8. OBERON

    Hamsi Tuzlama

    MALZEMELER 1.5 bardak kaya tuzu 2 kg hamsi 2 kiloluk ağırlık (taş) 3-4 defne yaprağı HAZIRLANIŞI Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi bir...
  9. OBERON

    Hamsi Kuşu

    MALZEMELER 1 kg hamsi 1 adet soğan 2 adet yumurta 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı kuru nane kırmızı biber zeytinyağ karabiber un tuz HAZIRLANIŞI Balıkları temizleyin. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun. Hamsiyi ortadan ikiye açarak...
  10. OBERON

    Hamsi Sarma

    MALZEMELER 400 gr. hamsi 1 demet karalahana 4 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Kırmızı biber Karabiber HAZIRLANIŞI Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede...
Üst