• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hamsi Kuşu

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
MALZEMELER
1 kg hamsi
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
kırmızı biber
zeytinyağ
karabiber
un
tuz

HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyin. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun. Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz kuru nane ve kırmızı biberle yaptığınız karşımı koyun. Un ve yumurtaları çırpıp koyu bir kıvama getirin. Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişirin.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
vJR36r.jpg


m160112_a8df6.jpg

Hamsi (beş yüz gram)
Tuz (iki çay kaşığı)
Sıvı yağ
Mısır unu (bir kase)
Karabiber (yarım çay kaşığı)

m160112_fceb4.jpg

Hamsi kuşumuzu yapmaya başlarken ilk olarak elbette hamsilerimizi güzelce temizlememiz gerekiyor. Ayıklarken kafalarını ve kılçıklarını çıkardıktan sonra bir kaç defa temiz su kullanarak tüm pislerinden arındırırsak iyi olacaktır. Temizlemenin ardından balıklarımızın bulunduğu kaba tuz ve karabiberimizi döküyor ve balığımıza iyice bulaşmalarını sağlıyoruz.Hamsi kuşuna gerçekten kuş şekli vermek için iki farklı hamsiyi tam ortalarından açmamız gerekiyor ve ardından hamsilerin iç kısımları birbirine bakacak şekilde yapıştırıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız hamsi kuşları tüm hamsiler bittiğinde doğal olarak hamsi adedinin yarısı kadar olacaktır. Hamsilerimiz hazır olduğuna göre her birini önceden kabımızda hazırladığımız mısır unumuza banabilir ve böylece kızarmaya hazır hale getirebiliriz.Ardından geniş bir tavaya sıvı yağımızı koyuyor ve güzelce kızdırıyoruz. Yağımız kızardıktan sonra hamsilerimizi içerisine atabilir ve her iki yüzlerini de pişirebiliriz. Ancak pişen hamsilerimiz biraz yağlı olacakları için tavadan çıkartıldıktan sonra onları bir kağıt peçete serili tabak üzerinde bekletmek yerinde olacaktır.

m160112_d2c69.gif
 
Üst