• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

kayısı

  1. Hasan İskan

    Güncel Malatya Kayısı Tarihçesi

    Kayısının Tarihçesi Tarihi kaynaklara göre Türkistan, Orta Asya ve Batı Çin’i içerisine alan çok geniş bir bölgenin kayısının ana vatanı olduğu sanılmaktadır. Günümüzden 5000 yıl gibi çok uzun bir zaman önce kayısı bu bölgede bilinmekte ve tarımı yapılmaktaydı. Büyük İskender’in seferleri...
  2. Herkül

    Her gün 4 tane kayısı yerseniz...

    Her gün 4 tane kayısı yerseniz... Kayısının lifli yapısı, doğal şekeri ve düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolüne yardımcı olduğunu belirten Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, "Kayısının içinde bulunan pektin, lif ve selüloz bağırsakların çok iyi çalışmasını sağlar. Günde 3-4 adet kayısı...
  3. vioLeta

    Kayısı Ağacı Nasıl Yetiştirilir

    Kayısı (Armeniaca) Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Dünyada 1750’nin üzerinde kayısı türü bulunmaktadır. Ülkemizde ise beş, on türü yetişir. Malatya’da yetişen türleri hacıhaliloğlu, kabaaşı, soğancı, hasanbey, çöloğludur. Bursa’da yetişen türüne karacabey denir. Ege Bölgesinde çiğli, imrahor...
  4. OBERON

    Kayısı Soslu Yaz Tatlısı

    Malzemeler 7 çorba kaşığı irmik 5 su bardağı süt 10 çorba kaşığı tozşeker 12 adet kayısı 1 çay kaşığı mahlep 2 çorba kaşığı tereyağı Sos için: Yarım kg kayısı 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı pudraşekeri Kayısı Soslu Yaz Tatlısı Yapılışı İRMİK, süt, tozşeker...
  5. OBERON

    Kayısı Şekerlemeleri

    Malzemeler: 400 gram kuru kayısı 200 gram beyaz sütsüz çikolata 30 gram sütsüz kahverengi çikolata 60 gram krema 1 paket vanilya aroması 30 gram tereyağı Yapılışı: Beyaz çikolatanın 50 gramını sonra kullanmak üzere ayırın, 150 gram beyaz çikolatayı parçalayın, Kremayı bir sos...
Üst