OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,919
- MFC Puanı
- 1,410
Malzemeler:
400 gram kuru kayısı
200 gram beyaz sütsüz çikolata
30 gram sütsüz kahverengi çikolata
60 gram krema
1 paket vanilya aroması
30 gram tereyağı
Yapılışı:
Beyaz çikolatanın 50 gramını sonra kullanmak üzere ayırın,
150 gram beyaz çikolatayı parçalayın,
Kremayı bir sos tenceresine koyup ısıtın,
İçine parçalanmış çikolataları, vanilyayı ve tereyağını da ekleyin,
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın,
Bu arada kaynamamasına özen gösterin,
Çikolata eriyince kremayı ocaktan indirin,
4 saat kadar soğukta bekletin ve sonra kremayı mikser ile biraz çırpın,
Kremayı sıkma torbasına alın,
Kayısıları ortadan ikiye bölün, torbaya koyduğunuz kremayı kayısıların arasına doldurun.
Ayırdığınız beyaz çikolata ile siyah çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin,
Sıkma poşetlerine koyup uçlarını incecik kesin,
Kayısıların üzerine şekilli olarak sıkın,
Donmaları icin biraz bekletin,
Kayısı şekerlemeleriniz servise hazırdır.
Püf Noktası:
Biz genelde günkurusu kayısı kullanırız. Ama bu kayısılar istimlenmediği için kahverengi olur. Bu şekerlemelerde iyi sonuç vermez.
400 gram kuru kayısı
200 gram beyaz sütsüz çikolata
30 gram sütsüz kahverengi çikolata
60 gram krema
1 paket vanilya aroması
30 gram tereyağı
Yapılışı:
Beyaz çikolatanın 50 gramını sonra kullanmak üzere ayırın,
150 gram beyaz çikolatayı parçalayın,
Kremayı bir sos tenceresine koyup ısıtın,
İçine parçalanmış çikolataları, vanilyayı ve tereyağını da ekleyin,
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın,
Bu arada kaynamamasına özen gösterin,
Çikolata eriyince kremayı ocaktan indirin,
4 saat kadar soğukta bekletin ve sonra kremayı mikser ile biraz çırpın,
Kremayı sıkma torbasına alın,
Kayısıları ortadan ikiye bölün, torbaya koyduğunuz kremayı kayısıların arasına doldurun.
Ayırdığınız beyaz çikolata ile siyah çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin,
Sıkma poşetlerine koyup uçlarını incecik kesin,
Kayısıların üzerine şekilli olarak sıkın,
Donmaları icin biraz bekletin,
Kayısı şekerlemeleriniz servise hazırdır.
Püf Noktası:
Biz genelde günkurusu kayısı kullanırız. Ama bu kayısılar istimlenmediği için kahverengi olur. Bu şekerlemelerde iyi sonuç vermez.