• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
4 Tem 2009
Konular
365
Mesajlar
1,300
MFC Puanı
6,000
Peki soruyorum ne ve kime göre eşit??

Kendi vatandaşına sağladığı imkana göre. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Açılan kontenjanlara gelen Mültecileri yerleştirmek, çalışma imkanı sağlıyosun ok ama diğer çalışanlardan ayrı tutup maaşı biraz daha yüksek vermek ve bunlara benzer daha birçok örnek... Zaten sen kendi ülkene alarak bir şekilde yardım sağlamış oluyorsun. Ayrıca kendi halkının refahını ve huzurunu düşünmek zorunda. Onları bir tık önde tutup kendi halkını ikinci plana alıyorsa bu zamanla bir iç kargaşanın doğurganı olabilir. Sizce neden Amerika ve diğer ülkeler sınırlı sayıda mülteci alıyor sanıyorsunuz? Bunu bir düşünün derim.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,460


Kendi vatandaşına sağladığı imkana göre. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Açılan kontenjanlara gelen Mültecileri yerleştirmek, çalışma imkanı sağlıyosun ok ama diğer çalışanlardan ayrı tutup maaşı biraz daha yüksek vermek ve bunlara benzer daha birçok örnek... Zaten sen kendi ülkene alarak bir şekilde yardım sağlamış oluyorsun. Ayrıca kendi halkının refahını ve huzurunu düşünmek zorunda. Onları bir tık önde tutup kendi halkını ikinci plana alıyorsa bu zamanla bir iç kargaşanın doğurganı olabilir. Sizce neden Amerika ve diğer ülkeler sınırlı sayıda mülteci alıyor sanıyorsunuz? Bunu bir düşünün derim.

Sen Türkiye'de yaşananları görmüyorsun Türkiye'de oturmadigin icin. Bu yuzden kulaktan dolma yada tv de cikan yalan dolan haberlere inanma.
 
Üyelik Tarihi
26 Şub 2016
Konular
5
Mesajlar
92
MFC Puanı
740
Bu konu o kadar geniş ki çok farklı açılardan bakmak gerekiyor.

Devlet açısından bakarsak trajikomik bir durum ne yazık ki.

Senin söylediklerine kısmen katılıyorum örneğin devlet ile ilgili olan düşüncen çok yerinde olmuş keza bende aynı fikirdeyim ve türk'leştirme çabası yeni bir düşünce değil bu daha önce de düşünülen birşeydi ki ben devlete bakan yönüyle bunu beklerim yapAmayacakları şey değil :}

Bir diğer yönüyle bakmak gerekirse şimdi '' Mülteci '' - '' Suriyeli '' ve daha bir çok kelime ile anlatılması gereken bir konu.

1- İş veren ile devlet arasındaki bağ asgari ücrettir. Devlet sana suriyeliyi çalıştırma, türk olanı çalıştır gibi birşey söyleyemez. Bizde iş verenlerin düşüncesi ne biliyor musun hep daha az maaşla çok iş yaptırmaktır. İşin kalite kısmı arka planda olmuştur hep. İşte bu yüzden çoğu iş yerinde suriyeli çalışıp türkler işsiz kalmaktadır. Sen bir Türk'ü asgari ücretin altında sigortasız gel çalış dediğinde o bunu hakaret olarak anlar ama bir suriyeli öyle değil neden? Çünkü o buna muhtaçtır! O gözle bakılıyor.

2- Gelen 10.000 mültecinin yarısının sabıkalı olma durumu kulaktan dolma yanlış bilgilerdir. Öyle bir durum yok.

3- Doğrudur olabilir ama ben çoğu özel hastane de suriyelilerin içeriye alınmadığına bile şahit oldum. Genel olarak düşünürsek çevreye ve o anki koşullara göre değişebilir bir durum bana göre.

4- İşin kira kısmına gelirken, neden yüksek kira çünkü bizim gibi değiller 2 3 aile birlikte yaşadıkları için yüksek kira.

Geçende benim evde kapıların birini değiştirdim servis gelip değiştirirken servisten birinin suriyeli olduğunu öğrendim biraz konuşmak istedim bana anlattıkları çok acı şeylerdi.

Kendi ülkesinde insanca muamele göremedikten sonra neden kaçmasın? Çok bana devlet bizi zorla alıyor ve bir daha bırakmıyor ya ölüyorsun yada onlara köle oluyorsun. Böyle bir durumda kaçmak namertlik midir?

Onlarda böyle bir durumdan memnun değiller bundan emin olabilirsin.

Değerli kardeşim, özünde iyi niyetlerin olduğun belli. Belki vatanını hepimizden daha çok düşünüyorsun. Lakin söylemlerini haklı bulsam da kısmen, geleceğe yönelik konuşmamız gerek. Azınlıkta kalan toplumlar her zaman tehdittir. Hele ki Suriyeliler. Yarın birgün bizden daha fazla yardım eden devlete de gitmez mi bunlar. Para öyle bir şey ki adamı satar biliyorsunuz. Suriye'nin onları maşa olarak kullanmayacağı ki IŞID zaten kullanıyor ne malum ? Bence bu kadar yardımla birazda sıkı yönetimleri olmalı haklarında. Adamlar suç işlemekten korkmuyorlar polis arkadaşımla hasbihal ettiğimde hırsızlık olsun , dilencilik olsun, adam gasp olsun suriyeli evi yurdu yok diye siciline işleyip 2 bağırıp gönderiyorlarmış. Suriyeliler polislere alışmış ve korkmuyorlarmış. Çünkü devletin bu konuda bir yaptırımı yok.

Neden dileniyorlar ? Metro, Metrobüs köşelerinde , hastane kenarlarında ben hep görüyorum. Benim anadolu vatandaşım mendil satıp, yara bandı satıp tabiri ile 'dilencilik' yaparken onlar dibimize kadar gelip para vermemizi bekliyorlar. Polis görüyor mu ? evet. Neden alıp götür müyor ? Yasaak değil mi dilenciilik. Üstüne birde çocukları ve kadınları kullanmak. Hadi kadınlarda sinsi , şeytan bence çocukları kullanmak. Devlet mültecilere imkanlar sağladıysa bunlar neden önüne bi karton alıp 'Ben Savaştan Kaçtım, Suriyeliym, Allah rızası için yardım edin' gibi cümlelerle dileniyorlar. Polis toplasın götürsün o kamplara. Bence görüntü kirliliği ayrıca.

Her neyse kardeşim insanlık tabi ki kaybedilmemesi gerekin bir duygu. Ben ırk , dil, din ayrımı yapmak komşum açken ben yatmam. Ögrenci halimle bende o Suriyeli dilencilere çok para verip o gün su alamadğımı veya az yemek yediğimi bilirm bizede para sınırlı verilir. Lakin araştırdığımda ülkem için tehdit unsuru.

Ülkemizde onca fakir varken , Doğuda Pkk laneti yüzünde anadolu kadınları evlerinden , bucaklarından olmuşken onları toplayıp bir kamp yapsa ya. Bana dokunuyor kardeşim.

En baştada "Engelli abimin asgari ücretin yükselmesinden dolayı işten çıkartılıp, iş aradığında da mültecilerin yüzünden geri çevrilmesi" Bu çoçuğun hakkın kim ödeyecek ?

Daha önce başka forumda da "Devlet suriyeli üniversite öğrencilerine 1000 tl burs veriyor" başlığıyla bi konu açıldığını görmüştüm.
Kişiler konu altından kin ve nefretlerini kusmuşlardı hem hükümete hem de mülteci konumundaki suriyelilere.
Oysa yapılan yardımın %80 i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktaydı.
Üniversite sınavlarında sadece mültecilere değil tüm yabancı öğrencilere Yabancı Öğrenci Sınavıyla(YÖS) tolerans sağlanıyor.
Gelelim bazı arkadaşların özellikle suriyelilerin isimleri olaylara karışıyor diye onları almayalım demesine.
Bu ülkede o kadar çok olay oluyor ki siyasi gündem oluşturacak nitelikte olanlar duyuluyor.Ülkenin en acı gerçeği de suçu işleyen suriyeli olunca daha fazla göze batması.
Bir de ülkeleri için savaşıp ölseler daha iyi olur diye yalan bir vatanseverlik örneği gösteren insanlarımız var.
Sen Türk olarak ülken için ne yaptın acaba.Atatürkçüyüm dersin devlete,millete zararlı olan her eylemin içinde yer alırsın.Mustafa Kemalin Askeriyiz dersin askerlikten kaçarsın adını vicdani retçilik koyarsın ihanetin.
Asker pkk ile çatışır ve hatta masum halk ile teröristi ayırd etmek için o kadar uğraş verirki bu uğurda canını verir ama sen kalkıp çocuklar ölmesin deyip pkk silahıyla öldürülen çocuğun asker tarafından öldürüldüğünü söylersin ve askere taş,molotof,bomba atan o çocukları da görmezden gelirsin.
Tekrar dönelim mültecilere sağlanan imkanlara.Devletin illaki yanlış politikaları var ama bu sizi,bizi haklı çıkarmaz.
Yıllık türkiyede sigaraya harcanan para bile 40 milyar liranın üzerindeyken kimse bana türkiyedeki açlık sefaleti anlatmasın.(Detaylara TAPDK sitesinden bakabilirsiniz)
Adam altında 400 bin liralık arabası var ama sosyal medyada fakirin hakkını savunuyor.1 lira sadaka verdiği bile yok oysa.
Bence mültecilere fazla mı imkan sağlanıyor az mı onu tartışmak yerine herkes bireysel olarak "Ben fakir insanlar için ne yaptım,yapıyorum?" sorusunu sormalı kendine.
Islahiye ve Öncüpınardaki mülteci kamplarını bizzat gördüm.Suriyeli komşum da oldu,üniversite öğrencisi arkadaşım da.
İnanın birçoğunun rezidanslarda yaşayan köpekler kadar değeri yok insanların gözünde.
Ben insanlarımızın böyle kindar ve bencil olmasına bitürlü anlam veremiyorum.
Niye bunları konuşuyoruz derseniz de biz en çok konuşmayı seviyoruz :)
Yoksa kardeşin kardeşe tahammülü yok ülkemizde.
Şimdiye kadaa hiç bu kadaa uzun yorum yazmamıştım.

Sülüman ilgin için teşekkür ederim kardeşim :) Yorumunu okudum, sende haklısın. Lakin açlık sefaletini sigara ile tanımlaman yanlış olur. Her sigara içen aç değildir, zenginde değildir. Sigara kullanım nedenlerinin başında STRES gelir.

-Baba iş buldun mu ?
--Yok kızım , iş vermiyor kimse.
-Baba harçlık lazım , okula gideceğim sabah.
--Tamam kızım halledeceğim. Şurdan SİGARA mı uzatsana.

böylede düşünmek gerek sülüman :u7 Ha o sigarayı alana kadar bana harçlık verebilirdi evet. Ama stres topu gibidir bu velet. O yüzden içme diyemem babama. Zaten artık ucuzları varmış onlardan içiyor :)

Ve Suriyelinin suç işleyip göze batması neden biliyor musun ? Yabancı toplumlar her zaman tehdittir. Kiminle nasıl planlar içinde bilemezsiniz. Sürekli görmüyr musunuz ya IŞID e katılan suriyeli haberlerini allah aşkına ?

Ve kendi vatanında ki insanlara bir şeyler söylemeye gelirsek Atatürk örneğin fazla politik olmuş. Bende iktidara yönelik çok şey yazarımda süleyman konum Atatürkçülük ve Akp cilik Mhp cilik Chp cilik değil yani.

Ha şu doğru kendi vatandaşımız evet ülkemize zarar veriyor PKK li itler. Lakin bunun devletin suçu olduğunu kimse inkar etmesin bana. Şimdi dursun uğraşsın. İŞte bu yüzden devletin Pkk lılara yaptığı hatayı, Suriyelileri de Pkk lılar gibi ülkemize yerleştirerek iç tehdit haline getirmemesini tartışmak. Bu kadar acınaksı bakmayın lütfen.

ESkiden Dağlarda olan Pkk lı itler şimdi şehirlerde. Devlet Doğuya hakim çıkması gerekirken onların oraya yerleştiğini, mühimmatları cephanelerine saklarken devlet ne yapıyordu kardeşim ?

O kadar şehit askerimizin vebali birazda devletin üstünde boşversene. Batıyı korumakla olmuyor. Şimdi Batı dedğinde Pkk ve IŞID bombacıları yüzünden tehlike içinde hep. Bknz: ANKARA.

İşte bunlar hep yanlış siyasetler. Yanlışım varsa düzeltin.

Saygılar.
 
Üyelik Tarihi
26 Şub 2016
Konular
5
Mesajlar
92
MFC Puanı
740
Arkadaşlar Laiklik adı altında kurulan bu ülke sizce şuan ne kadar Laikliğe yaraşır şekilde ilerliyor ? Din ve devlet işlerini birbirinden ayırabiliyor muyuz ?
 
Üyelik Tarihi
4 Tem 2009
Konular
365
Mesajlar
1,300
MFC Puanı
6,000
Türkiye’de gericiliğe karşı mücadele ya da laik bir düzen arayışı, konuya duyarlı “en geniş güçlerin” birliği sayesinde mevzi kazanmayacak. Dün “şeriat tehlikesi yok” diyenler, bugün sosyalizm vurgusunu politikasızlık olarak değerlendirirken bir kez daha korkak bir tutum alıyorlar. Türkiye’nin aydınlanmacı birikimi gericiliğe karşı elbette yan yana gelecek, kavga edecek. Ancak bunun başarısı temelde, konunun sınıf boyutuna işaret eden ve dinselleşmenin kapitalizme rağmen değil doğrudan kapitalizmin ihtiyaçlarından kaynaklandığını söyleyenlerin güç kazanıp merkeze yerleşmesine bağlı. Diğer türlü, ilericilik bu ülkede kötürümleşmeye mahkum!

Sözün kısası, Türkiye laik kalmayacak ama mutlaka laik olacak!
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
Yanlışım varsa düzeltin.

Düzelticem merak etme :)
Bak sigaraya harcanan parayı fakirlikle bağdaştıramazsın diyosun ama fakirler varken mülteciler böyle şöyle haklara sahip diyosun.O zaman sen de bunu ayıracaksın.
Ben tabiki akpci yada hükümetci diilim.İstediğin kadar yanlışlarını say.Terör konusunda hükümetin de suçu var bizlerin de suçu var.Terör neden eskiden sadece dağdaydı şimdi şehire indi biliyor musun?
Çözüm süreciyle ilgisi yok.PKK'nın siyaset yapan partisi nasıl Chp emanet oylarıyla meclise girdi?
O parti meclise girdiği gün Pkk da şehirlere yerleşti.Şimdi doğru yada yanlış yapmış hükümet.Bunu sorgulama zamanı değildir.Terör karşısında gel hükümetin arkasında dur bu sorun kısmen halledilsin sonra sandığa gidince çıkıp meydanlarda bağıralım beraber hükümete oy vermeyelim diye.
Neden karşıyız biliyo musun?Haset ve bencilliğimizden.Adamlar 3.köprü yapıyor muhalefet karşı,nükleer santral kurmak istiyo muhalefet karşı,havaalanı yapıyo muhalefet karşı.Neden karşı biliyo musun.Çünkü yapılırsa bunlar hükümetin başarısı görünecek diye gerekli şeylere karşı çıkıyolar.
Bazen gerçekleri yazdığım için beni tayipçi zannediyolar ama bugüne kadaa oy vermedim vermeyi düşünmüyom.
Ülkede her seçimi kaybeden sırf hükümete karşı olmak için teröristle terörist,komünistle komünist,ateistle ateist,vatan hainiyle hain olan bi muhalefet varken bunlar daha çok iktidar olur.
Tekrar dönim mülteci konusuna.Yabancı toplumlar her zaman tehtidtir diyosun.Normalde değil ama mülteci sayısının çok olması ve takibinin yapılamamasından dolayı öyle görünebilir.
İşide sadece yabancılar katılmıyor.Türkiyedeki eylemlerde çoğunlukla suriyelilerin kullanılmasının tek sebebi onların bulundukları zor durum.Adam zaten orda ölecek katılıyo işide.onlara yapılan psikolojik sömürü sana yapılsa ve bi ailen sığınacak bi yerin olmasa sen de gelip sultanahmette kendini patlatırsın.
insan gördüğü okuduğu yaşadığı ve duyduğu şeyle yönlendirilir.
gençsin güzelsin bi işin var hala kendini suriyelilerle karşılaştırıyosun.ayrıca eşitlik ve adalet aynı şey değildir ve bazen hem adaleti hem eşitliği sağlamak imkansız hale gelebiliyo.
ya yoruyonuz beni yeminlen :d
 
Üyelik Tarihi
26 Şub 2016
Konular
5
Mesajlar
92
MFC Puanı
740
Düzelticem merak etme :)
Bak sigaraya harcanan parayı fakirlikle bağdaştıramazsın diyosun ama fakirler varken mülteciler böyle şöyle haklara sahip diyosun.O zaman sen de bunu ayıracaksın.
Ben tabiki akpci yada hükümetci diilim.İstediğin kadar yanlışlarını say.Terör konusunda hükümetin de suçu var bizlerin de suçu var.Terör neden eskiden sadece dağdaydı şimdi şehire indi biliyor musun?
Çözüm süreciyle ilgisi yok.PKK'nın siyaset yapan partisi nasıl Chp emanet oylarıyla meclise girdi?
O parti meclise girdiği gün Pkk da şehirlere yerleşti.Şimdi doğru yada yanlış yapmış hükümet.Bunu sorgulama zamanı değildir.Terör karşısında gel hükümetin arkasında dur bu sorun kısmen halledilsin sonra sandığa gidince çıkıp meydanlarda bağıralım beraber hükümete oy vermeyelim diye.
Neden karşıyız biliyo musun?Haset ve bencilliğimizden.Adamlar 3.köprü yapıyor muhalefet karşı,nükleer santral kurmak istiyo muhalefet karşı,havaalanı yapıyo muhalefet karşı.Neden karşı biliyo musun.Çünkü yapılırsa bunlar hükümetin başarısı görünecek diye gerekli şeylere karşı çıkıyolar.
Bazen gerçekleri yazdığım için beni tayipçi zannediyolar ama bugüne kadaa oy vermedim vermeyi düşünmüyom.
Ülkede her seçimi kaybeden sırf hükümete karşı olmak için teröristle terörist,komünistle komünist,ateistle ateist,vatan hainiyle hain olan bi muhalefet varken bunlar daha çok iktidar olur.
Tekrar dönim mülteci konusuna.Yabancı toplumlar her zaman tehtidtir diyosun.Normalde değil ama mülteci sayısının çok olması ve takibinin yapılamamasından dolayı öyle görünebilir.
İşide sadece yabancılar katılmıyor.Türkiyedeki eylemlerde çoğunlukla suriyelilerin kullanılmasının tek sebebi onların bulundukları zor durum.Adam zaten orda ölecek katılıyo işide.onlara yapılan psikolojik sömürü sana yapılsa ve bi ailen sığınacak bi yerin olmasa sen de gelip sultanahmette kendini patlatırsın.
insan gördüğü okuduğu yaşadığı ve duyduğu şeyle yönlendirilir.
gençsin güzelsin bi işin var hala kendini suriyelilerle karşılaştırıyosun.ayrıca eşitlik ve adalet aynı şey değildir ve bazen hem adaleti hem eşitliği sağlamak imkansız hale gelebiliyo.
ya yoruyonuz beni yeminlen :d

Süleymancım Ben Başkanlık seçimine karşıyım. Tek başına iktidar olmaması için stratejik bir plandır Hdp'ye oy vermek. Ondan öncesinde de teröristler vardı allah aşkına yapma askerlerimiz biz oy verince mi öldü rica ediyorum :) Şehre inmesinin tek sebebi bizim oyumuzsa yine yeniliyorum bunun risk oluşturacağını bilen devletimiz neden onları Şehre inecek kadar serbest bıraktı lütfen. Bizim oyumuzla alakası yok bunun. Emanet oylar sadece mecliste güç gösterisi olmuştur. 2. seçimde tüm oylar geri alındı Hdp den peki terör durdu mu hayır. Tayyip demiyor mu "Beni başkan seçerseniz ancak bu terör durur " diye. Kürtlerle barış süreci diyip sonra vazgeçince onların kudurmasını Hdp'ye atılan emanet oyların alakası yok. Zaten çoğu oyu Aleviler veya aydın kesimler atmıştır. Çünkü biz Başkanlık sistemi istemiyoruz!

2. si Başbakan evet güzel projeler yapıyor Yiğidi öldür hakkını yeme. Lakin bir yandan yaparken bir yandan da yıkıyor be kardeşim. Şu güzel ülkemizde pahalıya yaşıyoruz. Bülent Arınç bile zamanında kaçırılan paralarla şimdi asgari ücret 2500 olmuştur dedi. Bunu sana sunardım ama nerede okudum bilmiyorum ama bizim forumu bilirsin orda çok iyi siyaset tartışanlar vardır belgeleri ile sunarlar. Adam yaptığı gibi vergilerle elektrikten, sudan, gıda dan , ulaşımdan, gayrimenkulden almıyormu gani gani. Daha yeni zam geldi metrobüs akbillerine. Elektrik , Su , Doğalgazı saymıyorum bile. Vergilerle yaşıyoruz sonra "aaaa bak Uzun Adam ne güzel işler başarıyor"

Başarmasının sebebi bizden vergi alıp kıt kanaat geçinmemiz. Allah razı olsun yıllardır yapmadğıı asgari zammı yeni yaptı ondan bile vergi alıyor.

Ben Halkçıdan, emekçiden, işçiden , ezilenden yanayım Süleyman gelsin bana iş imkan için sanayi kursun, fabrika açsın, okul açsın, hastane açsın, Cami, cemevi açsın köprü havaalanı istemiyorum. O köprülerden çok geçmiyoruz biz o havaalanı olan mekanlara çok işimiz düşmüyor gariban olduğumuz için biz Metro, Kamil Koç gibi kara yolu kullanıyoruz :)

Tabi ki bunlar güçlü gösterir bir nebze rahatlama sağlanır ama dediğim gibi yandaş medyalar halkı , emekliyi , işssizi yalan yanlış sunsada göstermese de bende kimseye bok atacak biri değilim. Bu adam bakmıyor kardeşim Halkına.

Bi haber okudum belki diger formdan bilirsin Hatem yazmış. Doğal gaz faturası 1 Trilyonu geçmiş Sarayın. Abi kullanmadğın boş odayı yakma bari. Bu ülkeye müsriflikten başka bir şey yapmıyor artık. Bir nebze halkı düşündüğünü hissetsem oy verirdim.

Ama haklısın hem adaletlik hem eşitlik sağlanması için düzenin değişmesi lazım. Daha Anayasa değişecek. O zaman batar mıyız çıkar mıyız hiç bilmiyorum.
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
Süleymancım Ben Başkanlık seçimine karşıyım. Tek başına iktidar olmaması için stratejik bir plandır Hdp'ye oy vermek. Ondan öncesinde de teröristler vardı allah aşkına yapma askerlerimiz biz oy verince mi öldü rica ediyorum :) Şehre inmesinin tek sebebi bizim oyumuzsa yine yeniliyorum bunun risk oluşturacağını bilen devletimiz neden onları Şehre inecek kadar serbest bıraktı lütfen. Bizim oyumuzla alakası yok bunun. Emanet oylar sadece mecliste güç gösterisi olmuştur. 2. seçimde tüm oylar geri alındı Hdp den peki terör durdu mu hayır. Tayyip demiyor mu "Beni başkan seçerseniz ancak bu terör durur " diye. Kürtlerle barış süreci diyip sonra vazgeçince onların kudurmasını Hdp'ye atılan emanet oyların alakası yok. Zaten çoğu oyu Aleviler veya aydın kesimler atmıştır. Çünkü biz Başkanlık sistemi istemiyoruz!

2. si Başbakan evet güzel projeler yapıyor Yiğidi öldür hakkını yeme. Lakin bir yandan yaparken bir yandan da yıkıyor be kardeşim. Şu güzel ülkemizde pahalıya yaşıyoruz. Bülent Arınç bile zamanında kaçırılan paralarla şimdi asgari ücret 2500 olmuştur dedi. Bunu sana sunardım ama nerede okudum bilmiyorum ama bizim forumu bilirsin orda çok iyi siyaset tartışanlar vardır belgeleri ile sunarlar. Adam yaptığı gibi vergilerle elektrikten, sudan, gıda dan , ulaşımdan, gayrimenkulden almıyormu gani gani. Daha yeni zam geldi metrobüs akbillerine. Elektrik , Su , Doğalgazı saymıyorum bile. Vergilerle yaşıyoruz sonra "aaaa bak Uzun Adam ne güzel işler başarıyor"

Başarmasının sebebi bizden vergi alıp kıt kanaat geçinmemiz. Allah razı olsun yıllardır yapmadğıı asgari zammı yeni yaptı ondan bile vergi alıyor.

Ben Halkçıdan, emekçiden, işçiden , ezilenden yanayım Süleyman gelsin bana iş imkan için sanayi kursun, fabrika açsın, okul açsın, hastane açsın, Cami, cemevi açsın köprü havaalanı istemiyorum. O köprülerden çok geçmiyoruz biz o havaalanı olan mekanlara çok işimiz düşmüyor gariban olduğumuz için biz Metro, Kamil Koç gibi kara yolu kullanıyoruz :)

Tabi ki bunlar güçlü gösterir bir nebze rahatlama sağlanır ama dediğim gibi yandaş medyalar halkı , emekliyi , işssizi yalan yanlış sunsada göstermese de bende kimseye bok atacak biri değilim. Bu adam bakmıyor kardeşim Halkına.

Bi haber okudum belki diger formdan bilirsin Hatem yazmış. Doğal gaz faturası 1 Trilyonu geçmiş Sarayın. Abi kullanmadğın boş odayı yakma bari. Bu ülkeye müsriflikten başka bir şey yapmıyor artık. Bir nebze halkı düşündüğünü hissetsem oy verirdim.

Ama haklısın hem adaletlik hem eşitlik sağlanması için düzenin değişmesi lazım. Daha Anayasa değişecek. O zaman batar mıyız çıkar mıyız hiç bilmiyorum.

O forumda iyi siyaset yapıyorlarmış :D
İngiltere 3.ligde oynayan bi futbolcu ismini yazıp bu adam şu ülkede meclis başkanı türkiye hakkında böyle demiş yazdım.O iyi siyaset yapıyo dediklerin "adam çok haklı" dediler :D
15 yıldır sadece sanal platformları gezerek yaşamış,hayattaki tek kazanımı sitelerde özel üyelik adminlik kazanmış insanların orda yaptığı siyasetten bahsediyosun.
Hiç bilmediğim bi konu aç iki tane süslü kelime kullanayım,sorduğun sorulara googledan bakıp iki tane caps paylaşim aa sülümanda bilgili araştırmacı kaynak bile sunuyo dersin :D
Sizde ne istediğinizi bilmiyonuz.iyi parti kur oy verim.yeminlen ciddiyim.
Önceki seçimde mhp müşahitiydim.Sandıklar açıldı adam tüm partilere basmış mühürü.Adamı nası bezdirmişlerse artık :p
ben siyaset ekonomi konuşma taraftarı değilim sanal platformlarda pek fazla.Ç0nkü okuma yazma bilmeyen adam bile gelip benle ekonomi konuşuyo googledan destek alarak.
Ben boşuna 4 yıldır ekonometri okuyom diye triplere giriyom sonra.Sonra öğreniyomki adam ortaokul mezunu ve yıllardır site site geze geze jargonu kapmış yoksa bildiğinden değil.
bigün istanbulda toplanırsanız o iyi siyaset yapan kişilerle,beni de çağırın gelip konuşalım.
politika,felsefe,ekonomi,magazin,edebiyat her konuya gelirim bi bilmediğim 4 vakit namaz :p
 
Üyelik Tarihi
26 Şub 2016
Konular
5
Mesajlar
92
MFC Puanı
740
O forumda iyi siyaset yapıyorlarmış :D
İngiltere 3.ligde oynayan bi futbolcu ismini yazıp bu adam şu ülkede meclis başkanı türkiye hakkında böyle demiş yazdım.O iyi siyaset yapıyo dediklerin "adam çok haklı" dediler :D
15 yıldır sadece sanal platformları gezerek yaşamış,hayattaki tek kazanımı sitelerde özel üyelik adminlik kazanmış insanların orda yaptığı siyasetten bahsediyosun.
Hiç bilmediğim bi konu aç iki tane süslü kelime kullanayım,sorduğun sorulara googledan bakıp iki tane caps paylaşim aa sülümanda bilgili araştırmacı kaynak bile sunuyo dersin :D
Sizde ne istediğinizi bilmiyonuz.iyi parti kur oy verim.yeminlen ciddiyim.
Önceki seçimde mhp müşahitiydim.Sandıklar açıldı adam tüm partilere basmış mühürü.Adamı nası bezdirmişlerse artık :p
ben siyaset ekonomi konuşma taraftarı değilim sanal platformlarda pek fazla.Ç0nkü okuma yazma bilmeyen adam bile gelip benle ekonomi konuşuyo googledan destek alarak.
Ben boşuna 4 yıldır ekonometri okuyom diye triplere giriyom sonra.Sonra öğreniyomki adam ortaokul mezunu ve yıllardır site site geze geze jargonu kapmış yoksa bildiğinden değil.
bigün istanbulda toplanırsanız o iyi siyaset yapan kişilerle,beni de çağırın gelip konuşalım.
politika,felsefe,ekonomi,magazin,edebiyat her konuya gelirim bi bilmediğim 4 vakit namaz :p

Sülüman ben öyle değilim:u9 hepsi özgün düşüncelerim. Onlar öyleyse onların geri kafalı oluşu ben napim. Sadece örnek verdim. Yazdıklarım da yanlış ya da doğru ama öğrenmekten yanayım sadece bu. Çok vaktini aldım git 4 vakit namazı öğren sen :supriz
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
Sülüman ben öyle değilim:u9 hepsi özgün düşüncelerim. Onlar öyleyse onların geri kafalı oluşu ben napim. Sadece örnek verdim. Yazdıklarım da yanlış ya da doğru ama öğrenmekten yanayım sadece bu. Çok vaktini aldım git 4 vakit namazı öğren sen :supriz
tmm alınma hemen senin için demedim onları.belki gözlemlediysen bilirsin çok net bi insanım.biri hakkında bi düşüncem oldumu söylerim ban atarlarmı falan diye bi saniye bile düşünmem ama genel olarak hümanistim ve insanları kucaklayan bi yapım var.özelliklen şirkin çişman kızları.
sanırım kavram karmaşası yaşıyom şimdilik bu kadaa benden :p
hiç ciddi konu sevmiyom sanalda ondan cıvık cıvık yaptım konuyu.
 
Üyelik Tarihi
26 Şub 2016
Konular
5
Mesajlar
92
MFC Puanı
740
tmm alınma hemen senin için demedim onları.belki gözlemlediysen bilirsin çok net bi insanım.biri hakkında bi düşüncem oldumu söylerim ban atarlarmı falan diye bi saniye bile düşünmem ama genel olarak hümanistim ve insanları kucaklayan bi yapım var.özelliklen şirkin çişman kızları.
sanırım kavram karmaşası yaşıyom şimdilik bu kadaa benden :p
hiç ciddi konu sevmiyom sanalda ondan cıvık cıvık yaptım konuyu.

aman net ol sinsi olma zaten bu yüzden oradan soğudum :msm bende yakışıklı, karizmatik ve paralı erkekleri kucaklarım :s58:s58 :s91

evet senin bu konuda ciddileşmeni beklemiyordum bende :s94
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
Ben daha 18 yaşıma kadar sağ ile sol ayakkabımı birbirinden ayıramıyodum.
dinle devlet işlerini nası ayırcam.
 

Eylül

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Şub 2016
Konular
53
Mesajlar
1,284
MFC Puanı
9,510
Şu gripten kurtulunca cok mutlu olacağımmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst