- Forum Yaşı
- 11 Yıl 4 Ay
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Anlam vermeye çalışıyorum ama bir yerde anlam veremiyorum. Şöyle ki; kendimi onların yerine koyup düşündüğüm zaman elbette ki bende bir savaş alanından kaçmak ve bir yerlere sığınmak isterim fakat kendi ülkemi göz önünde tutacak olursam gelen multecilerin ne yanlısı olduğunu bilmek çok zor. Çünkü içimize aldığımız çoğu mültecilerin adlarının son zamanlarda yaşanılan olayların içerisinde duyar olduk. Kimisi Bombacı, kimisi pkk yardım ve yataklık, kimisi gasp hırsız vsvsvs.... Müslüman bir ülke olarak tabiki elimizden geleni yapmak zorundayız ama bu demek değildir ki (bana göre tabi) gelen Mültecileri kendi halkından bir adım daha önde tut. Hayır eğer içimize alıyorsak şartlar eşit olmalı.
Tartışmaya açık güzel bir konu,
Son zamanlarda çok fazla duyar oldum mültecilere karşı yapılan ayrıcalıklar.
Mülteci konumundakilerin okullarda (üni yada ilköğretim lise) öğretmenler tarafınan daha çok ilgi gösterilmesi ve not olarakda onlara tolerans sağlanması şikayetini çok fazla duyar oldum. Bence bu gayet normal.
Savaştan çıkmış bir birey ile bulunduğu anın kıymetin bilmeyen bir bireye bende asla aynı muameleyi göstermezdim. Kaldı ki biz bunu sadece eğitim alanında düşünüyoruz bu hiç doğru değil.
Bulunduğum ilçe de mültecilere karşı köle gözüyle bakılıyor, muhtaç olduklarından dolayı asgari ücretin çok altında bir maaşla çalıştırılıyorlar. Haa hepsi öylemidir elbetteki değil bunun tam tersinin olduğu yerlerde vardır.
Biz Türk halkı olarak iyisinide kötüsünüde yadırgamamalıyız.
Öncelikle düşünceniz için çok teşekkür ederim. Tabi ki insani duygularla hareket edersek savaştan 'kaçmış' insanların psikolojik ve fizyolojik çöküşleri gözler önünde. Mülteci Kanunları ile belirli haklara sahip olan bu kardeşlerimize kucak açmak milletimizin görevi. Ama benim bahsettiğim mülteciler ülkemizde tutunsun diye onları işe yerleştirirken kendi yurttaşlarımızın işsiz kalmasının tek nedeni mültecilerin ucuza çalışmasına göz yumulması.
Bu ülkenin belirlediği asgari ücretten mesaii lerle kazanılması 'gereken' para vardır her yurttaşımızın hakettiği. Buna izin vermeyen iş verenler'i yönetmek veya çeki düzen vermek ise devletin görevi. Benim ilk sorunum mülteci kardeşlerimize bu imkan sağlanırken benim yakınlarım iş yerlerinde mülteci fazlalığının sağlamış olduğu iş kontejanına girememekte. Devletimiz nasıl bir denge kurmalıydı ?
2. si eğitimi geçtim , Antropolji dersimizde Antropolog hocamız ülkemize gelen 10 bin Suriyeli'den 5000 i suçlu , sabıkalı kişilerdir. yorumunda bulundu. Bunu günümüze uyarladğımızda canlı bombalar, ülkemize zarar vermeler , insanlara saldırmalarda bizim çevrede yaşadğımız gördüğümüz olgulardır.
3. sü hastane'de çalışan biri olarak hastanemize gelen suriyeli mülteciler International bölümde her türlü ilgi ve alakayı görmekte. Kendi vatandaşımızın bazı istekleri ise ertelenmekte.
4. sü ise bizde Suriyelileri yüksek ev kirası ile evlerimizde barındırıyoruz doğru. Onlar bizi soyuyor bizler onları.
Ben kadın ve çocuklara bir şey demiyorum ama vatanı uğruna ölmek varken kaçmak bana göre namertliktir.
Ve birçok ülkede bu mülteciler yüzünden devlete protestolar yapılmış. Bence birilerine hak ve özgürlük sağlarken birilerinin hak ve özgürlüklerini engellememek gerek.
Ve devlet asgari ücret verirken, işe bağlarken, ev tahsis ederken bunlar neden dileniyor anlamıyorum. Onlar da bizim duygularımızı sömürüyor mu acaba ?
Sonuçta bende üzülmüyor muyum onlara üzülüyorum. Ama ülkemizin Suriyeliler yüzünden çok rahat ve huzurla gideceğini düşünmüyorum. Ha devlet kendine oy çıkarmak için bunları besleyip , yağlayıp Türk yaparsa o zaman ne olur bilmyiorum kafadan 2 milyon oyu olur sanırım.