• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çanta Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Çanta Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Yanımızdan ayırmadığımız en kıymetli dostumuz haline gelen çantalarımız ne sırlarımızı saklar aslında. Dış görüntüsü moda ve görsellik adına önemli olsa dahi bizi anlatan içleridir. Alışkanlıklar, yaşam tarzı hatta bazen kişiliğimize dair ipuçları bile olabilir gözlerinde. Çoğu kez farkında dahi olmadığımız bu önemli parça, moda ile yaşam stilimizi harmanladığımız en görünen aksesuarlarımızdan biri. Rengi, stili, büyüklüğü, kullanım şartları ve kombinleri ile de farklılığınızı ifade eder.

Bez çantalar

Dünya genelinde suni olana karşı tepkilerin artması sonrasında bez torba şeklindeki çantalar öne çıktı. Birçok ünlünün binlerce dolara satın aldığı çantalar yerini birkaç dolarlık ürünlere bıraktı. Çoğunluğu çift saplı olan bu modeller pazar çantalarını andırıyor olsa da üzerlerinde bulunan yazılar ve grafikler sevimli görünmelerinde etkili…
Kullanılan malzeme çoğu kez organik kumaşlardan tercih ediliyor. Renkler ise yine doğadan referans alan tonlardan seçilerek doğal yaşama katkıda bulunmayı amaç ediniyor. Yalın tasarlanan bu tarz çantalarda sloganik yazılar ve hayvan figürleri dikkat çekiyor. Günün her saatinde kullanılması normal karşılanan torba çantalar modanın öngörmesi ile en şık ve pahalı giysilerle dahi tamamlanıyor.

Hilal şeklini alan hobolar

Sert kalıplı, keskin hatlı durmayan ve yumuşacık olan, sarkık durmasından dolayı hilal şeklini alan çantalar ‘hobo’ olarak isimlendiriliyor. Bu yaz hemen her yerde gördüğümüz bu model, kullanım kolaylığı kadar fonksiyonelliği ile de beğeni topluyor. Boyutlarının büyüklüğü sayesinde yanımızda bulundurmak isteyebileceğimiz hemen her şeyi içine sığdırabildiğimiz hobolar şıklıkları ile sezonun vazgeçilmezleri arasında… Zımbalısı, piton, timsah gibi sürüngen hayvan baskılı yüzeylisi, püsküllüsü, ahşap aksesuarlısı, zincirlisi, süeti ve daha birçoğu farklı zevklere hitap ediyor. Aksesuarda olduğu gibi hobolarda da renk yelpazesi bir hayli geniş. Fuşya, gri, sarı, parlak pembeler, yeşil tonları gibi canlı renklerin yanı sıra beyaz, bej, küf yeşili, bej tonları var. En kullanışlı günlük çanta tasarımı olan hoboları taşırken hiç zorlanmamanız da konforunu artıran bir etken. Vücut yapısına uyumlu olabilen hoboları omzunuzda çok kolay taşıdığınız için ellerinizi rahat kullanabiliyorsunuz.

Portföy çantalar

Özel gün ve gecelerin vazgeçilmez aksesuarı olan portföy çantalar birkaç yıldır sadece abiye kıyafetlerle kullanılmıyor. Sezonda gece modelleri olduğu kadar gündüz kullanımına uygun tasarımlar da var. En şık ve zarif çantalardan olan modellerin içine çok az eşya sığıyor olması bile portföylerden vazgeçmek için geçerli bir neden değil. Her kadının dolabında mutlaka bulunması gereken çanta, giysilere uygun renklerde tercih edilmeli. Uzun zincir saplı tasarımlar, moda çevresi tarafından tekrar öne çıkarıldı. Görüntünüzü anında zarifleştiren portföylerin çeşitli boyutları bulunuyor.
Kol altına sığabilecek boyutlarda olanlar ya da elde taşınabilenler çok daha şık duruyor. Küçük boyutların yerini biraz daha büyük ve yumuşak hatlı modellerin aldığını söylemekte fayda var. Düğün ve davetlerde kullanabileceğiniz bu stilin hemen her rengini bulmak mümkün. Parlak yüzeyli olanların yanı sıra saten, tafta, baskılı kumaşlar ve deri, renkli süet olanlar da bulunuyor. Büyük ve gösterişli tokalar ise kimi kez swarovski ile ışıldarken kimi kez kocaman renkli taşlar ve sezonun en gözde ayrıntısı püsküllerle ve ince bağcıklarla farklılık arz ediyor.


Çanta alırken nelere dikkat etmeli?

• Yaşam tarzınıza ve alışkanlıklarınıza uygun çanta seçin.

• Yanınızda çok şey taşımayı seviyorsanız büyük model alın.

• Pahalı markalardan çanta alırken klasikleşebilecek tasarımları tercih edin.
• Fermuar, toka ve düğmeleri mutlaka kontrol edin.

• Günlük kullanabileceğiniz modellerin ağzının iyice kapanabilecek olmasına dikkat edin.

• Kıyafetlerinizin çoğunluğuna uyum sağlayabilecek renklerde tercihler yapın.

• Çok ağır ve zor açılabilir modelleri tercih etmeyin.

• Mutlaka kilo ve boy oranınıza dikkat ederek ve alacağınız çantayı ayna karşısında kıyafet gibi deneyerek satın alın.















 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Çanta almak için dikkat edilmesi gerekenler:
  1. Ucuz olması

yeterlidir :sigara
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Dikkat etmem kullanisliysa ve fiyatta uygunsa tmm
Begenmem kafi
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
kadınların çantalarına hastayım gecen bir hatundan duydum dedi buna 5500 tl verdim dedim 2bin daha koy araba al manyakmısın:D çanta kıyafet olsa anlarım ama çantayı anlamıyorum :D alayının çakması var çakma alın derim :D misal 5500 tl ye en az 55 tane canta alınır değişik değişik kullan :D(klasik erkek mantığı idare edin:)
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
kadınların çantalarına hastayım gecen bir hatundan duydum dedi buna 5500 tl verdim dedim 2bin daha koy araba al manyakmısın:D çanta kıyafet olsa anlarım ama çantayı anlamıyorum :D alayının çakması var çakma alın derim :D misal 5500 tl ye en az 55 tane canta alınır değişik değişik kullan :D(klasik erkek mantığı idare edin:)
O kadar paraya ev ya da araba alırım çantaya vermem bea
 
Üst