• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Anne adayları ve lohusalar için folik asit deposu kuşkonmaz

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
62684019650207381520.jpg


Folik asit, zengin vitamin içeriği ve afrodizyak özelliğiyle bilinen kuşkonmaz, özellikle hamilelerin folik asit ihtiyacı ve emziren annelerin süt üretimi için tüketmesi gereken önemli besin kaynağı.

Hamilelikte yetersiz folat tüketiminin çeşitli doğuştan gelen sakatlıklara yol açtığı belirlenmiştir. Yüksek folik asit ve vitamin içeriği ile kuşkonmaz özellikle hamile ve hamilelik için hazırlık yapanlar için önemli besin kaynağıdır. 1 Porsiyon kuşkonmazda (150gr) 183mcg Folik asit bulunuyor. Folik asitin günlük tavsiye edilen alım miktarı 200mcg olduğundan, bir porsiyon kuşkonmaz ile günlük ihtiyacın %91 ‘nden fazlasını karşılandığını görüyoruz.

100 gramında sadece 24 kalori olan kuşkonmaz, folik asit ihtiyacı için hamileler ve yeni doğum yapan annelerin tüketmesi gereken yiyeceklerdendir. B, K, C , A Vitaminleri için zengin bir kaynak olan kuşkonmazın içinde bulunan B9 vitamini (folik asit) gebelik anomalilerinin bir çoğunu önleyici etkisi kanıtlanmıştır. Kuşkonmaz içerdiği folat sayesinde hücrelerin düzgün bölünmesi için yardımcı oluyor.

Kuşkonmazda bulunan kalsiyum anne karnında büyüyen bebeğin kemik ve dişlerinin gelişmesine destek oluyor. Ayrıca kuşkonmazda, emziren annelerin süt üretimi için gerekli hormonlar bulunduğu için yenmesi özellikle tavsiye ediliyor.

Kısaca Kuşkonmaz

Kuşkonmazın üremeye olan olumlu etkisi bu doğal sürecin her alanında kendini gösterir.

Afrodizyak = Her iki cinste de cinsel istek arttırır
Gebe kadına folik asit sağlar
Anne karnındaki bebeğin kemik ve diş gelişimine destek olur
Emziren annenin süt üretimini arttırır

Kuşkonmazın pişirilmesi

Kuşkonmazı hazırlamakta çok kolay. Beyaz kuşkonmazları ucu dışında tamamı, yeşil kuşkonmazın ise alt 1/3’lük kısmının kabuğu soyulur. Diplerinden 2 cm kadar bir kısmı kesilerek atılır. Yeşil Kuşkonmazlar tuzlu kaynar suda 4 dakika haşlanır. Daha sonra suyu süzülüp, soğuk veya buzlu suya alınarak pişme süreci durdurulur. Mor kuşkonmazların şeker içeriği daha fazla olduğundan çiğ tüketime daha uygundur veya çok az pişirilebilir.
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Henna duyuyon mu?

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
kuşkonmaz çörek otu sarmısak ve keçiboynuzu tukenlerin çok sıkıntısı olacağını sanmıyorum ... tabiat candır ya..
 
Üst