• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

1972 And Dağları Uçak Kazası Olayı?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
1972 yılında dünya tarihine geçen dramatik bir uçak kazası yaşanmıştır. Bu kaza sonucunda yolculardan bazıları hayatlarını kaybetmiş bazıları da hayatta kalabilmek için hayatını kaybeden arkadaşlarının etini yemek zorunda kalmıştır. Arkadaşları dememin sebebi uçakta bulunanlar Uruguay Ulusal Rugby Takımı’nın oyuncuları olmasıdır. Uruguay Hava Kuvvetleri’ne bağlı 571 sefer sayılı tarifeli Fairchild FH-227 tipi yolcu uçağı, 13 Ekim 1972 tarihinde Uruguay Milli Takımı sporcularını çıkacakları bir müsabaka için ülkeleri Uruguay’dan komşu ülke Şili’ye götürmek için havalansa da uçak trajik bir şekilde Ant Dağları’na çakılmıştır. Bu kazaya ayrıca ”And Dağları Uçak Kazası” da denilmektedir. 13 Ekim tarihinde gerçekleşmiş olan bu trajik kaza sonrasında uçak Ant Dağları’na çakılmıştır. Kaza sırasında uçağın kuyruk kısmı yoğun tipi sonucu, And Dağları’nın tepelerinden birine çarpmış ve uçağın kuyruk kısmı gövdeden ayrılmıştır. Bu kısımda oturan kişiler orada hayatlarını kaybetmişlerdir. Uçağın orta ve ön sıralarında oturanlar ise, uçağın gövdesi üzerinde buz üzerinde kayması sonucu ciddi anlamda yaralanmıştır. Bu kişilerden birçoğunda iç kanamaya bağlı travmalar baş göstermiştir. Hiçbir şekilde yaralanmayanlar da vardır. Onlar en şanslılarıdır ve kurtulmuşlardır.

s-6b8fa190816cd59ea5a424ca4979b2b67b4778fb-300x187.jpg

Uçakta bulunan 45 kişi arasında Uruguay Ulusal Rugby takımın yanı sıra oyuncuların eş ve dostları ve ayrıca da 5 kişilik mürettebat vardı. Uçak düştüğünde bu kişilerden 29’u hayatta kalmıştı. Pilotlar hayatlarını kaza esnasında kaybetmişti. 13 Ekim 1972 tarihinde And Dağları’na çakılan uçağı arama kurtarma çalışmaları başlasa da uçağın nereye düştüğü o günkü teknoloji sebebiyle bulunamadı. Uçağın uçuş veri kaydedicisi incelendiğinde kazaya pilot hatasının neden olduğu anlaşılmıştır. Kaza sonrasında ilk başlarda günlerce arama kurtarma ekiplerini bekleyen kazazedeler günler geçtikçe zorlu hava şartlarına karşı direnemez bir hale geldiler. Geceleri uçağın sağlam kalan gövdesinde geçiren kazazedeler, bulabildikleri bavullardan tüm yiyecek ve içecekleri bir araya toplamış ancak bunlar kısa sürede bitmiştir.

Öncelikle yaralıları teker teker kaybetmeye başlayan kazazedeler, sonrasında açlıktan ölümlere de şahitlik etmiştirler. Bunun üzerine bazıları ölen arkadaşlarının etini yemek zorunda kalmış ve böylelikle hayatta kalmayı başarmıştır. Bir süre sonra kendilerini kurtaracak herhangi birinin olmayacağını kanaat getiren bir gurup olay yerini terk edip kurtulmaya çalışsa da And Dağları buna engel olmuştur. Kazadan tam 72 gün sonra 23 Aralık 1972 tarihinde kaza yerini tespit edebilen arama kurtarma ekibi, hayatta kalan 16 kişiyi kurtarmıştır. Kazadan canlı kurtulan 13 kişi sonradan hayatını kaybetmiştir. Bu trajik kaza böylelikle dünya tarihine de geçmiş ve ayrıca 1993 yılında ”Yaşamak İçin /Alive” adlı film kazazede ve ölenlerin anısına çekilmiş ve başrolde dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Ethan Hawke oynamıştır.
 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
lost geldi aklıma. anlamadıgım ordan kurtulup kısa sure sonra hastalıktan felanmı olduler acaba ay cok ilginç.. urkutucu ustelık.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
evet filminide izlediğim bi kaza olayı ... açsan yersin ölüp gitmiş buna yapıcak bişey yok kimse zevkine yememiştir zaten.. neyse allah olumun bile hayırlısını nasip etsin
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Bu olayı duymuştum
Çok kötü
 
Üst