• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bugünkü Türk Kahvenizi İçtiniz mi?

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Bugünkü Türk Kahvenizi İçtiniz mi?
XPvd2k.jpg

Hem kalp sağlığını korumak hem de sevdiğimiz yiyecek ve içeceklerle beslenmeye devam etmek mümkün. Aşırıya kaçmamak kaydıyla bizi mutlu eden tatlardan vazgeçmeye gerek yok. Ara öğünlerimizden birinde, Türk kahvesi yanına da küçük bir tatlı ile güne daha tatlı devam edebiliriz. Sadece fal baktırmak için değil her gün kahve içmek isteyen fakat zararlı diye içemeyenler varsa, şimdi onlara güzel bir haberimiz var.

GÜNDE BİR FİNCAN TÜRK KAHVESİ KALP SAĞLINA İYİ GELİYOR

Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, sık kilo alıp vermenin kalp sağlığına zarar verdiğini söyledi. Çatakoğlu, “Akdeniz tipi beslenme kalp sağlığı için önemli bir anahtar. Haftada bir gün kuru fasulye, nohut, barbunya, börülce, bakla gibi bir çeşit bakliyat yemeyi alışkanlık haline getirin. Özellikle günde bir fincan Türk kahvesi, içindeki antioksidanlar sebebiyle kalp sağlığına iyi geliyor.” dedi.

Çatakoğlu, kalp sağlığını korumak için önerilerde bulundu, kalbe iyi bakmanın altın anahtarının dengeli beslenme ve spordan geçtiğini söyledi. Çatakoğlu, “Düzenli yürüyüş hem tansiyon hem de kolesterolün kontrol altına alınmasını sağlıyor. Aynı zamanda vücudun kondisyonunu arttırıyor ve bu aktiviteyi sevdiğiniz bir kişiyle yaptığınız için endorfin hormonu olan mutluluk hormonu salgılanmasını tetikleyerek stres kontrolü de sağlıyor.”

Kalp sağlığını korumak için yürüyüş öncesi ve sonrasında hafif gıdalar tüketilmesinin önemli olduğunu söyleyen Çatakoğlu, “Kalbe en iyi gelen sporlar yürüyüş ve yüzme. Özellikle kalp hastalarına koşu, tenis ve mücadele gerektiren futbol, basketbol gibi sporlar önerilmiyor. Sık sık kilo alıp vermek kalp sağlığına zarar veriyor. Kendinizi iyi hissettiğiniz belli bir kiloyu korumayı çalışmak önemli.” ifadelerini kullandı.

Gün içinde 2 litre su tüketmenin kalp sağlığını koruma açısından büyük önem taşıdığını belirten Çatakoğlu, şunları kaydetti: “Özellikle kadın, çocuk ve yaşlıların D vitamini ve kemik gelişimi açısından günde 15-20 dakika güneşe çıkması önemli. UV ışınlarının en aza indiği sabah ve ikindi vaktinde 15-20 dakika güneşten faydalanmak kalbe de iyi geliyor. Akdeniz tipi beslenme kalp sağlığı için önemli bir anahtar. Haftada bir gün kuru fasulye, nohut, barbunya, börülce, bakla gibi bir çeşit bakliyat yemeyi alışkanlık haline getirin.”

Yapılan son araştırmalar, günde bir fincan Türk kahvesinin içindeki antioksidanlar sebebiyle, kalp sağlığına iyi geldiğini belirten Çatakoğlu, “Kırmızı et tüketiminde azı karar çoğu zarar sloganıyla hareket edin. Ayda bir kilo yağsız kırmızı et ile sınırlayın, bol sebze ve meyve tüketin. Tahıllı gıdalar, hem sindirim hem de kolesterol için çok faydalı. Katı yağlar tercih edilmemeli, zeytinyağı tercih edilmeli. Tam tahıllı buğday, çavdar, kepek ekmeği tercih edin. Yoğurt çok faydalı bir besin ancak yağsız ve kaymaksız olanı tercih etmek gerek. Mümkünse geleneksel ev tipi yoğurt mayalayarak tüketin.”
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Buka bi kahve yapsan gıs uykum kaçtı:p
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Az once ictim
 
Üst