• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Joe.

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
5 Tem 2015
Konular
1,140
Mesajlar
5,069
MFC Puanı
4,850
Tinder, kullanıcılarının boy uzunluğu konusunda yalan söylememeleri için yeni özelliği "Boy Doğrulama Rozeti"ni kullanıma sundu.


Tinder'ın açıkladığı boy özelliği, kullanıcıların "gerçek ve doğru boylarını" girmeleri için herhangi bir ticari binanın yanında fotoğraf koymalarını gerektiriyor. Ardından Tinder'ın algoritması bu fotoğrafı işleyerek kullanıcının girdiği boyun doğruluğunu kontrol ediyor.

29687c3c19c44d6e8e4610008ee6df6c543a41f0.jpeg


Tinder, HVB (Height Verification Badge) adını verdiği özelliği yıllar önce geliştirdiğini; fakat kullanıcılarına güvendiği için kullanıma sunmadığını söylüyor. Durum tam aksi olunca da böyle bir ihtiyaç doğmuş durumda. "1.80 olduklarını söyleyenlerin birçoğunun aslında 1.70 olduğunu görmeye başladık. Bu maskaralık artık durmalıydı" diyor Tinder.
Flört dünyasındaki ideal boy konusundaki beklentiler yüzünden erkekler kendi boylarını birkaç santimetre daha uzun göstermek istiyorlar. Kadınlarda da benzer bir durum kiloda var; yani zayıf oldukları fotoğrafları paylaşma ihtimalleri daha yüksek.

Bu yeni özelliğe tepki veren birçok kişi olduğu gibi, kadınlar için de kilo doğruluk özelliği isteyenler de ziyadesiyle fazla.​
 

Joe.

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
5 Tem 2015
Konular
1,140
Mesajlar
5,069
MFC Puanı
4,850
Geçtiğimiz hafta Facebook’un bünyesindeki Instagram, giderek Facebook olma yolunda önemli gelişmeler yaşadı. Uygulamanın adının değişeceği bile gündeme geldi. Bu değişiklik, yapılacak içerik değişiminin de büyük bir habercisi olabilirdi. Biz de bu konuyu okuyucularımıza sorduk.


Instagram, tüm zamanların en hızlı gelişen sosyal medya platformlarından birisi. Bir zamanlar fotoğrafçılık üzerine odaklanan dev mecra, artık sosyal medyanın modern tanımını belirleyen bir akışa sahip.

Yakın zamanda 2 milyar kullanıcı barajını aşması beklenen Instagram, onu 2012 yılında satın alan Facebook’un ana uygulamasını sollamak üzere. Sosyal medya terimini hayatımıza sokan Facebook için de tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

1b5a5539a99f6dc284e414b460e0a01aef70cf1b.jpeg


Genç kullanıcılarını büyük bir hızla kaybeden Facebook, ana uygulamanın da yol açtığı bazı skandalların ardından itibar açısından buz dağına çarpmış gibi görünüyor. Şirketin tepe yönetimi, hem WhatsApp hem de Instagram üzerindeki baskısını öyle bir arttırdı ki kaybının acısını sonradan satın aldığı uygulamalardan çıkartıyor.

Bu değişim, Instagram ve WhatsApp’ın kurucularını pes ettirip istifaya bile zorladı. İtibar mücadelesinde Facebook’un en büyük silahı ise sürekli kendisini hatırlatmak olacak. Bu nedenle uygulamanın ismini “Instagram from Facebook” olarak değiştireceği de gündemde. Elbette reklamcılık modeline daha yatkın bir uygulama içi akışla değişimin perçinlenmesi muhtemel.

248fd1f62eb03083abadfd3edebcdf3d9893034c.jpeg


Kısaca bu değişim, Instagram’ın yeni Facebook olması için yapılıyor. Hal böyle olunca, Dünya’nın en fazla ve en aktif Instagram kullanıcılarına sahip Türkiye’de bir anket yapalım dedik. Webtekno takipçi ve okuyucularının, Instagram’ın değişimi hakkında bilgi aldık. Sonuçlar şöyle:

Anketin “Instagram’ın adı “Instagram from Facebook” olarak değişirse kullanmayı bırakır mısınız?” sorusuna toplamda 14.548 yanıt verdi:

Evet, bırakırım: %31
Hayır bırakmam: %69


Değişimin en net faturası, büyük ihtimalle gerçekleştikten sonra netleşecek. Yine de daha şimdiden her 10 kullanıcıdan 3’ünün, sadece isim değişikliği -ve temsil ettiği içerik değişimi- nedeniyle Instagram’ı bırakabileceğini söyleyebiliyoruz.

Elbette kullanıcıların alışkanlıklarını terk etmeleri pek çok parametreye bağlı bir durum. Zaten elimizdeki sonuçlar da bu parametrelerin etkilerini değil, insanların içgörüsünü özetler nitelikte.

Bakalım Instagram’ı nasıl bir gelecek bekliyor. Biz, bizi takip ettiğiniz her platformda bulunacağız.

Kaynak : WebTekno
 

Joe.

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
5 Tem 2015
Konular
1,140
Mesajlar
5,069
MFC Puanı
4,850
Tinder, Snapchat hikayelerinizi profilinize doğrudan ekleyebilmenizi sağlayan yeni özelliğini duyurdu. "Tinder Hikayem" adı verilen özellikle, karşıdaki kişinin Snapchat hikayesini doğrudan Tinder üzerinden görüntüleyebileceksiniz.

Snapchat, bugün Los Angeles'ta düzenlediği Partner Summit (Ortak Zirve) etkinliğinde, Tinder'a snaplerinizi ekleyebileceğinizi gösteren özelliğin duyurusunu yaptı. Üçüncü parti uygulamalarının Snapchat'in AR kamerasını kullanmasını sağlayan Snap Kit sayesinde, doğrudan Tinder üzerinden Tinder Hikayenize fotoğraf ekleyebileceksiniz.

98096cfb78232d472d1171554f62c92dee446fd8.jpeg


Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere bu özellik direkt olarak Snapchat ile bağlantılı olduğundan, bir Snapchat hesabınızın olması da gerekiyor. Snapchat, Tinder'da yaptığı gibi entegrasyonların 2019 yılınca benzer şekilde diğer üçüncü parti uygulamalarıyla da yapılacağını ve bunun uygulamanın momentumunu artıracaklarını düşündüklerini söylüyor.


Tinder, 31 Mart günü yaptığı açıklamayla kullanıcıların boyunu doğrulamalarını isteyen "özelliğini" duyurmuş, ardından bunun aslında sadece 1 Nisan şakası olduğunu açıklamıştı. Instagram karşısında yavaş yavaş erimeye devam eden Snapchat, böyle hamleler yaparak eski günlerine geri dönmeyi amaçlıyor olsa da ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

 

Joe.

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
5 Tem 2015
Konular
1,140
Mesajlar
5,069
MFC Puanı
4,850
Snapchat'in kullanıcılarına sunduğu yeni oyun platformu Snap Games, içerisindeki 6 oyunla birlikte kullanıma açıldı.

Dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Snapchat, Los Angeles'ta gerçekleştirdiği Partner Summit 2019 etkinliğinde şaşırtıcı bir yeniliğe imza attı. Kendi oyun platformunu duyuran Snapchat, yeni projesinden fazlasıyla ümitli.

Şimdilik içerisinde toplamda 6 adet oyun bulunan Snap Games, Facebook'un Messenger üzerinde sunduğu oyunlara bir hayli benziyor. Snap Games'in içerisindeki bazı oyunları arkadaşlarınızla etkileşim haline girerek oynamak için Bitmoji uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

afac88ce9dacfa37b24030508fdf094802ba34f4.jpeg

Arkadaşlarınızla toplanarak oyun oynamanızı sağlayan Snap Games, oyunların içindeyken de sohbet etmeyi mümkün kılıyor. Snap Games'in şimdilik içinde barındırdığı oyunların listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

- Bitmoji Party
- Tiny Royale
- Zombie Resque Squad
- C.A.T.S. Drift Race
- Alphabear Hustle
- Snake Squad


Snapchat'in yeni oyun platformunun zamanla daha da yayılması ve geliştirilmesi bekleniyor. Snapchat'in güncel versiyonlarında çoktan yayınlanmış olan Snap Games'in nasıl kullanıldığını aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz.


 

Joe.

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
5 Tem 2015
Konular
1,140
Mesajlar
5,069
MFC Puanı
4,850
Linux işletim sisteminin kurucusu olan Linus Torvalds, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarının kalite kontrole sahip olmadıkları için çöplükten ibaret olduklarını söyledi.

Sosyal medyanın kültürel bir çöplük olduğunu söyleyenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Sosyal medyayı sert bir dille eleştirenler arasına Apple’ın MacOS ve Microsoft’un Windows’una ücretsiz bir alternatif oluşturan Linux işletim sisteminin kurucusu, yazılım mühendisi Linus Torvalds da katıldı.

fb09cf31d95ea5b0d945e4bbc2f87d6b41561209.jpeg


Torvalds, modern sosyal medyadan iğrendiğini dile getirirken, Twitter, Facebook, Instagram’ın birer hastalık olduğunu ve normal şartlarda kabul edilmeyecek davranışları teşvik ettiğini belirtti. Mevcut ‘beğen ve paylaş’ modelinin hiçbir çaba ve kalite kontrol gerektirmediğini söyleyen Torvalds, insanların ahlaki bir konuda sinirlendirme gibi basit bir duygusal reaksiyonu ortaya çıkararak kolaylıkla etkileşim alabildiklerini dile getirdi.

Torvalds, teknoloji dünyasının sivri dilli üyesi olarak bilinse de sosyal medya hakkında olumsuz görüşlere sahip olan tek kişi değil. Yapılan araştırmalara göre insanlar, sosyal medyada yer alan taciz, kötü davranış ve terörizm gibi sorunlar nedeniyle sosyal medya platformları hakkında her geçen gün daha fazla olumsuz görüşe sahip oluyor.

 
Üyelik Tarihi
12 Ağu 2018
Konular
817
Mesajlar
3,875
MFC Puanı
190
Ben katılıyorum buna mesela ben hiç bir sosyal medya aracını kullanmam :)
 
Üst