-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,522
-
- MFC Puanı
- 3,901
Kilis Tava, Kilis Tava tarifi nedir, Kilis Tava nasıl yapılır?
Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
500 gramorta yağlı dana kıyma2 adetpatlıcan5 adetyeşil biber2 adetkırmızı biber2 adetdomates1/2 demetmaydanoz2 dişsarımsak1 adetsoğan1 tatl kaşığıdomates salçası1 tatlı kaşığıbiber salçası1/2 çay bardağıkarabiber1 çay kaşığıtuz1 çay kaşığıkimyon1 yemek kaşığızeytinyağı
Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
1 kırmızı biber ve 3 yeşil biberi çok minik parçalar olacak şekilde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu incecik kıyın, sarımsakları ezin, domatesin çekirdekli kısmını atıp sadece eti kısmını minik minik doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba alın. Önce sadece baharatları ekleyin ve 5-6 dakika kadar yoğurun.
Sonra doğradığınız bütün sebzeleri ve salçayı da ekleyin ve 5 dakika kadar daha yoğurun.
Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Bu arada patlıcanları soyup, ince uzun şekilde dilimleyin. Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin.
Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Kıymanın üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın.
Son olarak da 1 tatlı kaşığı salça ve 1/2 bardak sıcak suyu yemeğin üzerine gezdirip, önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
500 gramorta yağlı dana kıyma2 adetpatlıcan5 adetyeşil biber2 adetkırmızı biber2 adetdomates1/2 demetmaydanoz2 dişsarımsak1 adetsoğan1 tatl kaşığıdomates salçası1 tatlı kaşığıbiber salçası1/2 çay bardağıkarabiber1 çay kaşığıtuz1 çay kaşığıkimyon1 yemek kaşığızeytinyağı
Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
1 kırmızı biber ve 3 yeşil biberi çok minik parçalar olacak şekilde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu incecik kıyın, sarımsakları ezin, domatesin çekirdekli kısmını atıp sadece eti kısmını minik minik doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba alın. Önce sadece baharatları ekleyin ve 5-6 dakika kadar yoğurun.
Sonra doğradığınız bütün sebzeleri ve salçayı da ekleyin ve 5 dakika kadar daha yoğurun.
Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Bu arada patlıcanları soyup, ince uzun şekilde dilimleyin. Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin.
Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Kıymanın üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın.
Son olarak da 1 tatlı kaşığı salça ve 1/2 bardak sıcak suyu yemeğin üzerine gezdirip, önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
Alıntıdır.