• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Amerika’dan TikTok’a Karşı Büyük Atak..

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Sosyal medya platformlarından TikTok Amerikan hükümetinin yaptırımlarıyla karşılaştı.​


Amerika’dan TikTok’a karşı büyük atak


TikTok’un Amerikan şirket ile anlaşma sağlayarak oradaki operasyonlarını bir Amerikalı şirket üzerinden yapması ve Ağustos ayında 90 günlük süre içerisinde işlemleri tamamlaması gerekiyor. TikTok’un talebi üzerine ek olarak 15 günlük bir süre veriliyor. TikTok’un 27 Kasım tarihine kadar anlaşma yapması gerekiyor.
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hukuku konusunda uzman avukat Oğuz Kara “TikTok Çin merkezli bir şirketken tüm dünyayı etkisi altına aldı ve kullanıcı sayısı ve paylaşımlar çığ gibi büyüdü. Hal böyleyken Amerikan hükümetinin Çin merkezli bu şirketi denetlemesi bir hayli zordu. TikTok şu an Walmart ve Oracle ile görüşmekte. Biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Diğer yandan da bu aslında çok da şaşırtıcı bir hamle değil. Buna benzer durum Türkiye’de de söz konusu. Başta TikTok, Facebook, Twitter, Google olmak üzere birçok sosyal ağ sağlayıcı Türkiye’de temsilci belirlemediği için BTK’dan 10 milyon TL ceza aldı. Temsilci belirlenmezse yaptırımlar ek para cezaları ve reklam kısıtlamalarıyla artacaktır. Sosyal medya konusunda dünya çapında buna benzer birçok yeni düzenlemeler gelmektedir. Sosyal ağların ulaşılabilir olması hem dijital ortamda işlenen suçlarla mücadele hem de reklam geliri kazanan bu ağların vergiye tabi tutulması açısından oldukça önem göstermektedir.” şeklinde ifade etti.
 

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
Bu kadar gerizekalının bir araya geldiği başka bir platform yoktur sanırım. Toptan silinsin bence :D
 

Su°

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2016
Konular
4
Mesajlar
373
MFC Puanı
6,440
Bu tiktok nedir büyükten küçüğe doğru bir eğilim var anlam veremedim bu hafta güldür güldür'ün konusu olmuştu çokta güzel işlemişler gençlik nereye gidiyor diye gerçekten yahu
 

Cann

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
10 Eki 2020
Konular
2
Mesajlar
1,244
MFC Puanı
8,510
Dileyen dilediğini kullanır ele değil mi ??
 
Üst