• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


~ Pirinçli Tavuk Sarma ~

kXPoJD.png



Malzemeler:

- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 4 parça tavuk göğüs eti
- 2 su bardağı su
- Yarım soğan
- 40 gr kaju fıstığı
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tereyağı





Yapılışı:

Tavuk etlerini bıçakla açtıktan sonra et döveceği ile inceltin. Tuz, karabiber serpiştirin. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 1 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı ile yarım yemek kaşığı tereyağını eritin.

Yemeklik doğranmış soğan ile kaju fıstıklarını 2-3 dakika kavurun. Pirinci ilave ederek karıştırmaya devam edin. Fesleğen hariç tüm baharatları, tuz ve suyu ekleyin.
Kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilav tamamen suyunu çekince, ateşi kapatıp fesleğenleri ekleyin ve soğumaya bırakın.

İnceltilmiş tavuk etlerinin içlerine pilav doldurup alüminyum folyo ile sıkıca sarın ve uçlarını kapatın. Fırın kabına dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarttığınız tavukları folyodan çıkartın ve az tereyağı eklediğiniz yapışmaz tavada birkaç dakika kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın. .




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst