• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

1500 dolara geçmişi temizliyor!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Google ve ------- gibi sitelerden istenmeyen içerikleri silen şirket Türkiye'de.

Devir internetle yatıp internetle kalkma devri olunca, sanal dünyadaki itibar da artık gözetilmesi gereken bir unsur oldu. Hakkınızda yazılıp çizilenden, resim ve -----larınıza kadar özel içerikleriniz eğer sizin istemediğiniz bir şekilde internette dolaşıyorsa, ilk yapılması gereken bunu yayınlayan siteyi uyarıp kaldırılmasını talep etmek. Eğer bundan sonuç çıkmazsa hukuki süreç başlıyor.

Ancak Facebook ve Google gibi sitelerin merkezleri ABD'de olduğu için süreç oldukça yavaş işliyor. Süreci hızlandırmak için devreye "online itibar yönetimi" şirketleri giriyor. Bu alanda ABD merkezli hukuk ağı Rubbit de 2012 başında Türkiye'de ofis açtı.
SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞÜYOR
Türkiye'de şirketlerin yüzde 70'inin internette itibarlarını yönetmekle ilgili sorunlarının olduğunu söyleyen Rubbit Genel Müdür Yardımcısı Emre Teker, "Bir yılda Türkiye'den 700 şirketle çalıştık. Türkiye'deki en büyük 100 şirketin 25'i düzenli müşterimiz" dedi. İş dünyasından çok sayıda bireysel başvuru da aldıklarını ve 10 sanatçıyla düzenli içerik çıkarma sözleşmelerinin olduğunu aktaran Teker, "İstemedikleri kişisel içeriklerin Google'dan çıkarılması için bize başvuran çok sayıda milletvekili de var. Şimdi siyasi partilerle de bu alanda işbirliği için görüşüyoruz" diye konuştu.
EN ÇOK ALDIKLARI TALEP: Sevgilimin resmini silin
Şirket yetkilileri, sanatçıların sevgilileri tarafından yapılan başvurularda en çok "Sevgilimin, şu çıplak resmini internetten çıkarır mısınız?" talebiyle karşılaştıklarına dikkat çekiyor. Teker, "Google'dan bir yazı veya resim, ya da -------'dan hakaret içeren bir ----- çıkarmada link başına ücretler, 500 ile 1500 dolar arasında değişiyor. Şirketlerin adına ait olan ama başkaları tarafından alınmış olan Facebook ve Twitter hesaplarını da ortalama 500 dolara alıp asıl sahibine veriyoruz" dedi.​
 
Üst