• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2013'te bunlar konuşulacak!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
2013'de ortaya çıkacak 9 teknolojik trend.
PC'ler, cepler, tabletler ve konsollar: İşte 2013'te gerçekleşmesi beklenen en önemli 9 gelişme!

Mobil teknolojinin hızla yol katettiği bir dönemde, 2013'de bizi teknolojide hangi gelişmeler, ilerlemeler ve olaylar bekliyor? Facebook'un gizlilik sorunları ve Twitter'da söylenen ünlülerden değil daha ilgi çeken şeylerden bahsediyoruz.

1. Microsoft için belirsizlik

Microsoft'a bir servere malolan Bing, hala ikinci, Windows Phone henüz istediği yerde değil ve BlackBerry'nin bile gerisinde. Facebook ise Windows RT'ye bir uygulama geliştirecek kadar önem vermiyor. 2013'de Windows RT, Surface, Bing ve Windows Phone'u nasıl bir gelecek beklediğini göreceğiz.

2. Apple için önemli bir sene

Maps'de gelen sorunlar, iOS başkanı Scott Forstall'ın işinden olmasıyla sonuçlandı. Yazılım ve donanım alanında söz sahibi artı Jonathan Ive ve iOS 7, OS X 10.9, iPhone 6, iPad mini 2, iPad mini 5 ve belki de Apple TV ondan çok şey bekliyor olacak.

3. SMS sayısı düşüyor

Birçok ülkede gönderilen SMS sayısı düşmeye başladı. Kullanıcılar SMS yerine WhatsApp, iMessage, Skype ve Facebook gibi sistemlerden faydalanıyorlar. 2013, WhatsApp için önemli bir sene olabilir.

4. Akış zamanı

Netflix, Spotify, Xbox Music ve çok daha fazlası, disklere kıyasla çok daha uygun fiyatlı içerikler sunuyorlar. 2013'ün akış hizmetlerinin daha da önem kazanacağı bir yıl olacağını düşünüyoruz.

5. RIM yeniden doğabilecek mi?

Pazar payı tüketici ve iş sektöründe çakılırcasına düşmeye devam eden RIM, birkaç kez ertelenen BlackBerry 10 OS'lu yeni cepleriyle yeniden doğabilir. Ancak kullanıcıları Android ve iOS'dan soğutması gereken RIM'in işi pek kolay olmayacak.

6. Oturma odanız için savaşacaklar

Wii U satışa sunuldu bile. Xbox 720 ve PlayStation 4 ise muhtemelen 2013'de çıkacaklar. Konsollar artık sadece oyun değil, bir müzik dinleme, film izleme ve internette dolaşma aleti haline geldiler. Ancak tabletler ve akıllı cepler, onlara önemli bir rakip haline gelmiş durumdalar. Bu sene, belki de oyun konsollarının son senesi olabilir.

7. Donanım üretmeyen şirketler donanım üretecek


Nexus 7, 4 ve 10, Amazon Kindle Fire, Surface gibi cihazlarla 2012'de tanışmıştık. Bu trend, 2013'te de devam edecek. Amazon ve Facebook bir telefon üzerinde çalışıyor olabilir, Microsoft ise 2013'de yeni bir Surface yanında bir cep telefonu da piyasaya sürebilir.

8. Bazı ürünler ABD'de üretilecek

Her ne kadar tutmasa da Nexus Q ve Apple'ın son iMac'leri Çin'de değil ABD'de bir araya getirilmişti. 2013'de denizaşırı sağlayacılarla anlaşmak yerine ürünlerin ABD'de üretilmesi, bir trend haline gelebilir.

9. Her şey birbirine bağlanacak

Temel ağ bileşenlerinin küçülmesi ve maliyetinin düşmesi, onların yaygın hale gelmesi demek. Bu ise termostatlardan fitness sayaçlarına, kapı kilitlerinden ampüllere her şeyin router'ınızla bağlanabileceği anlamına geliyor.
 
Üst