• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
[H2]Ramazan Bayramı ne zaman? - 2017 bu yıl bayram tatili kaç gün?[/H2]
Ramazan Bayramı için artık çok az bir zaman dilimi kaldı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan dini bayramlardan ilki olan Ramazan Bayramı bu sene 25 Haziran Pazar günü başlayacak 27 Haziran akşamı ise sona erecek. Peki Bayram tatili kaç gün olacak?

ramazan-bayrami-2017-bayram-tatili-kac-gun--9319732.Jpeg


İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan Bayramı bu sene 25 Haziran tarihinde başlayacak. Ramazan Bayramına kısa bir süre kala vatandaşlar bayram tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. Yüzbinlerce vatandaş Ramazan Bayramı dolayısıyla şehirler arası hareketlenmeye yol açacak. Peki Ramazan Bayramı tatili bu sene kaç gün olacak?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatili bu sene 25 Haziran Pazar günü başlayacak. 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Şimdiden tatil planları yapan vatandaşlar Bayram tatili kaç gün olacak sorusunu merak ediyor. Ramazan Bayramı tatili arefe günü ile birlikte 4 gün olacak.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

Ramazan-ı şerifin son günü ile bayramın ilk günü arasındaki geceye Ramazan bayramı gecesi denir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki;
Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü Gün ölmez.) [İbni Mace, Taberani]Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz.

Ramazan bayramının ve Kurban bayramının birinci geceleri Berat gecesi ve Arefe gecesi.) [İsfehani](Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Berat gecesi Cuma gecesi Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İbni Asakir]Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, yüzük takmak, karşılaştığı müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere çok sadaka vermek, İslamiyet’e doğru olarak hizmet edenlere yardım etmek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediye götürmek sünnettir.

Bayram günleri sevinmek, neşelenmek gerekir. Hz. Ebu Bekir, kızı Âişe validemizin evine gidince, iki cariyenin tef çalıp oynadığını gördü. Ensar-ı kiramın kahramanlıklarını övüyor, destan söylüyorlardı.

Hz. Ebu Bekir, Resulullahın evinde böyle şey yapılmasının uygun olmayacağını bildirerek, onların susmalarını söyledi. Peygamber efendimiz, Hz. Ebu Bekir’e (Onlara mani olma! Her kavmin bir bayramı vardır bu da bizim bayramımızdır. Bayram, sevinç günleridir) buyurdu. (Buhari)Dargın olanların, bayramı beklemeyip hemen barışması gerekir. Allahü teâlâyı ve Peygamber efendimizi seven kimse, insanların kusurlarına bakmaz, hoşgörülü olur. İyi insan yani mümin, herkesle iyi geçinir. Başkalarına sıkıntı vermediği gibi, onlardan gelecek eziyetlere de katlanır.Kimseye darılmamalı, dargınlık olduysa, 3 günden fazla sürmemeli, bayrama kadar süren bir dargınlık olduysa, daha fazla gecikmeden barışmalıdır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Din kardeşiyle 3 günden çok küs durmak caiz değildir. Üç gün sonra, onunla karşılaşırsa, ona selam verip hatırını sormalıdır. O kimse selamını alırsa, birlikte sevaba ortak olurlar. Selamını almazsa günaha girer. Selam veren de küs durma mesuliyetinden kurtulmuş olur.) [Ebu Davud]

2017 BAYRAM TARİHLERİ

2017 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefe Günü – 24 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 1. Günü – 25 Haziran Pazar
Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran Pazartesi
Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül Cuma
Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül Pazar
Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül Pazartesi

ramazan bayramı, 2017 ramazan bayramı, 2017 ramazan bayramı ne zaman, ramazan bayramı kaç gün tatil, 2017 ramazan bayramı kesin kaç gün tatil, ramazan bayramı tatili, Bu yıl ramazan bayramı kaç gün, 2017 ramazan bayramı, ramazan bayramı tarihi, 2017 ramazan bayramı tarihi, ramazan ne zaman, ramazan bayramı ne zaman 2017, bayram ne zaman, ramazan bayramı kaç gün, ramazan bayramı ayın kaçında, ramazan bayramı tatili
 
Üst