• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2020/2 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

2020 yılında düzenlenen KPSS önlisans, ortaöğretim ve lisans sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler başvuru bilgileri, şartları ve kontenjanlarının belli olacağı KPSS 2020/2 tercih kılavuzuna çevrildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, merkezi yerleştirme aday tercih işlemlerinin 30 Aralık tarihinde başlayacağını duyurdu. Peki 2020/2 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Memur olmak isteyen lisans mezunları 6 Eylül’de, ön lisans mezunları 25 Ekim’de, lise mezunları ise 22 Kasım’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına katılım gösterdi. KPSS önlisans, ortaöğretim ve lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlerin başlayacağı tarihe çevrildi. Aldıkları eğitimleri devlet dairelerinde değerlendirmek isteyen milyonlarca aday başvuru tarihleri ile birlikte başvuru koşullarının yer alacağı kılavuzun açıklanmasını bekliyor. Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk, tercih işlemlerinin 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacağını geçtiğimiz gün açıkladı. KPSS-2020/2 tercih kılavuzunda atama izni alınmış kadrolar, pozisyonlar ve adaylara aranan nitelikler yer alacak. Peki ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak? İşte kamu kadrolarına yerleşmek isteyenler için tercih süreci…

KPSS 2020/2 TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?
Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada tercih işlemlerinin 30 Aralık 2020- 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacağını paylaştı. Tercih kılavuzu genellikle ÖSYM’nin internet sitesinden tercihlerin başlamasından bir gün önce veya tercih günü erişime açılıyor.
Tercih kılavuzunda Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adayların tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar ayrı ayrı olarak veriliyor. Lise, iki yıllık üniversite ve 4 yıllık lisans programı mezunları için alan dalları ve nitelik kodları tercihte yer alıyor.

Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından yapılan yazılı açıklamada KPSS 2020/2 kurumlarının yerleştirme taleplerinin Kamu E-uygulama üzerinden elektronik ortamda alındığını, gerekli incelemelerin tamamlanarak ÖSYM Başkanlığına iletildiğini duyurdu.

B GRUBU TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından B Grubu kadrolar için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih kılavuzu hazırlanacak. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak bu sınav sonucuna bağlı olarak yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır. Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir.
 
Üst