• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2021 Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı için geri sayım

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

2021 Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı için geri sayım,​

Asgari ücret zammı için heyecan giderek artıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu her yıl belirli tarihlerde toplanıyor. Yapılan son toplantıda TÜİK tarafından öneri verildi. TÜİK, asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda asgari ücretin 2 bin 792 lira olması önerisinde bulundu. Komisyonun dördüncü ve son toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapacağı öğrenildi. Toplantı 28 Aralık Pazartesi günü yapılacak.​


ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

TÜİK, asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda asgari ücretin 2 bin 792 lira olmasını önerdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamındaki üçüncü toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde çevrim içi yaptı.
Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Türk-İş heyeti görüş ve taleplerini sunarken, heyette yer alan asgari ücretli işçi Özgül Yardımcı da asgari ücretlilerin sorunlarını dile getirdi.

Toplantıda, TÜİK temsilcisi de bekar bir işçinin asgari geçim tutarını açıkladı. TÜİK, bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını komisyonla paylaştı.
 

Brida

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
15 May 2020
Konular
12
Mesajlar
513
MFC Puanı
8,810
halkın gelirinin ve alım gücünün açlık sınırının hatta yoksulluk sınırının mümkünse altına düşmemesi için asgari ücrete ihtiyaç her ülkede var. enflasyonla orantılı bir biçimde artması da gerekir, gıda enflasyonu bilhassa önemli. buradaki amaç halkın asgari ücret üzerinden gelirinin değerini korumak. bizim ülkemizde de ne yazıkki uzun zamandır amacını aşan durumlar söz konusu. velhasıl, asgari ücreti ve ücretliyi hafife almamak lazım. olumlu ya da olumsuz ekonomiye türlü etkileri var ki, zaten bu asla yadsınamaz. şimdi onlara girmeyeceğim tabi.

lakin, genel olarak asgari ücreti bir ülkede iyi ayarlamak şart. bunun içinde ülke olarak hukuki çerçeveleri bilhassa iyi oturtmak, iyi dengelemek gerekir. ayrıca şirket bazlı politikaların da iyi dengelenmesi lazım ki psikoloji üzerinden daha sağlıklı olsun halk ve suç oranı düşsün ve dahi mutluluklarını ekonomisi yüksek başka ülkelerde aramasınlar ve beyin göçü haliyle gerçekleşmesin dimi. bu bakımdan geleceğe güvenle bakabilmek için epey yüksek bir rakam şart diye düşünüyorum ben. umuyorum ki; asgari ücretin artmasına yönelik söylentiler hayal satma işlemi değildir yine.
 
Üst