• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 Şubat Ayı Konuğumuz >>>Anduril

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güzel cevaplardı en azından kısa cevap yazıp geçiştirmediğin için teşekkür ederim?
Ben önemsediğim insanlara özensiz davranmam ...
Açıklayıcı ve net ve yalın bi dille anlatmak sorumluluğum gibi gelir.. diğer türlüsü saygısızlık gibi geliyor bana..
Ben insanlara karşı hassasiyetimi yüksek tutmayı önemsiyorum ?
Bende güzel sözlerin için teşekkür ederim ??️

Ben önemsediğim insanlara özensiz davranmam ...
Açıklayıcı ve net ve yalın bi dille anlatmak sorumluluğum gibi gelir.. diğer türlüsü saygısızlık gibi geliyor bana..
Ben insanlara karşı hassasiyetimi yüksek tutmayı önemsiyorum ?
Bende güzel sözlerin için teşekkür ederim ??️
Rica ederim ne demek görev kutsaldır??

Yok ben söyledim ona ay sonuna kadar süren var istediğin zaman cevapla diye ?? Haftalık konuk değil bu sefer aylık??

Ayy bide aylık, hani kim konuk oluyorsa bir anda kayboluyor ya ortadan konu öyle kalıyor. Cevap veriyorsa sorun yok ?

4-) matematik olmasaydı hayat olmazdı.
Matematik hayatın tüm döngülerinin belli bir düzen içerisinde gerçekleşebilmesi için ve bunun ispatı olacak şekilde tüm verileri ortaya koymasıyla "hayatın ta kendisidir" diye düşünenlerdenim..
matematik olmasa herşey tesadüfi ve sebepsiz olmuş ve olacak olur ki bu eşyanın tabiatına aykırı bi durum oluşturur görüşündeyim...
Matematik yoksa sen yoksun...

Son düzenleme:

@Anduril, konukluğun hayırlı olsun.

soru 1 : insanlar neden unutamaz ? çok genel sordum.. daaa dorusu insanlar kendilerine zarar verecek durumlardan / olaylardan / insanlardan / eşyalardan neden vazgeçmez ? unutmaz hep anımsamaya çalışır ?

• Beğen
Tepkiler: Nur
Evveett başlayalım??

1-Anduril nickini alma hikâyen nedir?
2-Müzede hangi sanat eseri olmak isterdin?
3-Senin için çok özel bir yemek daveti aldın fakat evden çıkmadan çat kapı unutamadığın eski sevgilin geldi davet mi?eski sevgili mi?
4-Matematik olmasaydı ne olurdu?
5-Seni etkileyen birinin özellikleri nasıl olur?
6-Kavgacı mısın?Sakin mi?
7-Seni senden alan ülke hangisi (Türkiye hariç)?
8-Haritada hangi bölgeyi temsil etmek isterdin ve neden?
9-Seni anlatan şarkı yada söz var mı?
10-Kendinden biraz bahseder misin?

Kolay gelsin teşekkürler??
5- bende çoğu insanın etkilendiği şeylerden etkileniyorum. >Vicdanlı olması, adalet duygusunun yüksek olması, iyi niyetli olması, saygı duyduğun biri olması, güvenebileceğini hissedebileceğin kadar kendini yakın hissetmen, benzer mizaçlı olması gibi etkenler benim bir insanda farkında olmadığım özelliklerden birkaçı...
bazen çoğu olduğunda etkilenirim, bazen sadece birinin çok yüksek olması etkiler ama genel olarak ilk aklıma gelenler bunlar...
birde yüke bindiği halde (olumlu/olumsuz) omurgalı dirayetli olabilmesi ve kontrolünü kaybetmemesi sanırım...

Madem oyle bende sorayim bir kac tane .))

1) En sevdiğin kitap hangisi ve bir cümlesi ?
2) Hayattinda asla yapmam diyipte yaptigin sey nedir ?
3) Sence Sevgi nedir ?
4) En sevdiğin yemek ve en guzel yapabildigin yemek hangisi ?
5) En sevdigin şarkici ve şarkisi hangisi ?

tsklr simdiden kolaygelsin .)
1-)ben okuduğum çoğu kitabı sevdim.. seçici biriyim.. sevebileceğimi düşündüğüm kitaba başlamamayı tercih ettiğim için , genelde okuduklarımı seviyorum...ama en çok diye diğerlerine göre nispeten daha fazla sevdiğim , aralarında sıyrıldığını düşündüğüm bir kitap yok sanırım... cümle olarakta hatırladığım , bende iz bırakan ve şu anda hemen aklıma gelen bi söz yok sanırım.. ama sabahattin ali' nin bazı cümlelerini çok ama çok sevmiştim.. hem derinlikli anlatırken hemde son derece anlaşılır yazması, çok uzun bir cümle içerisinde tek bir sözcüğün bile gereksiz olmayışı gibi kusursuzluğa hayran olduğumu hatırlıyorum çoğu kez..
2-) hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yapıyorum, yaptım. onun için asla yapmam demem dediğim şeyleri yapacağımı bildiğimden asla, asla demiyorum...
3-) sevginin açıklaması yok bence.. sadece sevdiğini hissedebiliyorsun. ne gerekçesi var ne de izahı çoğu zaman.. sadece bilinçsizce tebessüm ettirmesiyle anlıyorum sevdiğimi... ama bilemiyorum.. ben duyguları yoğun hisseden ama anlatamayan biriyim.. dolayısıyla bu konuda benim cevabım tatmin edici olmaz diye düşünüyorum.
4 ve 5. soruları daha sonra cevaplayacağım:)

1)Hangi fantastik evrenlere hakimsin?
2) Dünya klasiklerinden en sevdiğin yazar ve roman hangisi?
3)Kendini üç kelimeyle anlatsan ne derdin?
4) Arkadaşlık senin için ne ifade ediyor?

Siteye ilk gelişin nasıl oldu?
ben 2020 yılında yaşadığım şehri değiştirdim.. bildiğim ve aslında daha önce yıllarca yaşadığım şehre geri döndüm.. ama o kadar sonra dönmüşüm ki tanıdığım , iletişim halinde olduğum insan, yani kısacası kimseyle irtibatım kalmamıştı... biraz sosyalleşmek hemde tanımadığım birileriyle konuşmak için forum yazmıştım google a.. orda gördüm ve kayıt oldum.. bu foruma üye olmamın çok anlamlı ve sıradışı bi sebebi yok... ama iyikie gelmişim diyorum... hayatım boyunca görmeyeceğim, farkında bile olmayacağım harika insanlarla tanışmama vesile oldu... bundan dolayı farkında olmadan doğru karar verdiğimi düşünüyorum:)

Son düzenleme:
1-)ben okuduğum çoğu kitabı sevdim.. seçici biriyim.. sevebileceğimi düşündüğüm kitaba başlamamayı tercih ettiğim için , genelde okuduklarımı seviyorum...ama en çok diye diğerlerine göre nispeten daha fazla sevdiğim , aralarında sıyrıldığını düşündüğüm bir kitap yok sanırım... cümle olarakta hatırladığım , bende iz bırakan ve şu anda hemen aklıma gelen bi söz yok sanırım.. ama sabahattin ali' nin bazı cümlelerini çok ama çok sevmiştim.. hem derinlikli anlatırken hemde son derece anlaşılır yazması, çok uzun bir cümle içerisinde tek bir sözcüğün bile gereksiz olmayışı gibi kusursuzluğa hayran olduğumu hatırlıyorum çoğu kez..
2-) hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yapıyorum, yaptım. onun için asla yapmam demem dediğim şeyleri yapacağımı bildiğimden asla, asla demiyorum...
3-) sevginin açıklaması yok bence.. sadece sevdiğini hissedebiliyorsun. ne gerekçesi var ne de izahı çoğu zaman.. sadece bilinçsizce tebessüm ettirmesiyle anlıyorum sevdiğimi... ama bilemiyorum.. ben duyguları yoğun hisseden ama anlatamayan biriyim.. dolayısıyla bu konuda benim cevabım tatmin edici olmaz diye düşünüyorum.
4 ve 5. soruları daha sonra cevaplayacağım:)
tsk edriyorum sorulara guzel cvplar verdigin icin .))

@Anduril, konukluğun hayırlı olsun.

soru 1 : insanlar neden unutamaz ? çok genel sordum.. daaa dorusu insanlar kendilerine zarar verecek durumlardan / olaylardan / insanlardan / eşyalardan neden vazgeçmez ? unutmaz hep anımsamaya çalışır ?
teşekkür ederim @saphira ;
cevap 1-) sende zor bi soru sormuşsun.. tam olarak cevap verilemeyen yada herkese göre farklı bi cevabı olan öznel bi soru olduğu için vereceğim cevapta muhtemelen evrensel olarak doğru cevap olmayacak...ama dilim döndüğünce düşüncemi paylaşayım.
insanlar bence kendilerinde iz bıraktığı için unutmaz.. konsantre oldukları, ilgilendikleri şeyi unutmaz.. günlük hayatımıza 283729909 adet uyaran çıkıyor ama ilgimize çekmeyen 283729106 adet farklı durumu gördüğümüzü farkedemeyecek kadar es geçiyoruz... onların hiçbirini sanki görmemiş gibiyiz... ama o an önceliğimiz gözümüze hemen geliyor ve kaçırmıyoruz... algıda seçicilik olsa gerek ki ilgilendiğimiz, gözümüzden kaçmıyor, önemli süre ilgilendiğimiz şeyde beynimizde yer ediyor...
bi boşluluğu doldurur gibi kalıcı olarak zihnimize yapışıyor... düşündüğün şeyin süresi ile beynindeki kalıcılık etkisi arasında bi korelasyon var...buda ister istemez onunla olan bağı koparmıyor... ne kadar çok istediysen, ne kadar çok ilgiliysen o kadar yer kaplıyor diye düşünüyorum..
ben biraz takıntılı biriyim.. eşyalarımdan kolay kolay vazgeçemiyorum hala... ilkokul defterimi, üniversitede çektirdiğim fotokopileri , öğrenci belgesini bile saklıyorum hala...
neden atmadığımı kendime sorduğumda mantıklı bi cevap veremiyorum.. klinik olarak hasta olduğumun farkındayım ama sürdürebilir bi seviyede takıntım olduğu için hayat kalitemi çok düşürmediği için vazgeçmek için, biriktirdiğim anlamsız detayları atmak için çok motive olmuyorum...
anımsamaya çalışmıyorum ben.. farkında olmadan anımsıyorum, hissettiklerimi, hayallerimi hatırlıyorum.. ve sadece onları düşünmenin verdiği haz bile onları aklıma getirme isteğini çoşturuyor.. çünkü hayal ettiğimde içimdeki enerjinin artmasını, verdiği yüksek motivasyonun içimdeki kıpır kıpır olma halini tekrar yaşamak istiyorum.. o hissi yaşayamadığımda , o güzel enerjiyi yaşamak için , yaşadığım anları hatırladığım kadarki haliyle o ana gitmekten başka çaremin olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.. sevdiğim şeylere yakın duyguyu hissetmek için çaresizliğin bi yansımasıdır, o unutmadığın, unutamadığın, unutmak istemediğin, hissettiğin şeyler diye düşünüyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri