-
- Üyelik Tarihi
- 27 Mar 2021
-
- Mesajlar
- 4,719
-
- MFC Puanı
- 34,710

Fasulye Borani Tarifi
Fasulye Borani Tarifi İçin Malzemeler
Fasulye İçin:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan(piyazlık doğranmış)
750 gram taze fasulye(verev kesilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri İçin:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Fasulye Borani Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz fasulyeleri düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
Fasulye Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayana dek pişirin.
Üzerine verev kesilmiş taze fasulyeleri ilave edip, canlı yeşil bir renk alana dek, yaklaşık 10 dakika kavurun.
Kavrulmuş fasulyelerin üzerine tuz ve suyu ilave edip kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.
Pişmiş ve suyunu çekmiş olan fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirip servis edin.