• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

22.hafta bebek gelişimi bebekteki değişiklikler hafta hafta annedeki değişiklikler

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Kramplar daha *** görülmeye baslar. Bazen aşırı derecede rahatsız ediciolabilir.Etkinliği tartışılmakla birlikte ,krampları önlemek için kalsiyum ve potasyumdan zengin yiyecekler alabilirsiniz.Yatmadan önce ilik bir bardak süt, muz ,greyfurt veya portakal faydalı olabilir.Kramp oluştuğunda sertleşen kasın tersi yönde(resiprok inhibizyon) bacaklarınızı germek krampın daha çabuk düzelmesini sağlayacaktır.Bebeğinizde bu gelişmeler olurken siz de artık dengenizi sağlamak da zaman zaman güçlük çektiğinizi fark edebilirsiniz. Karnınızın büyümesine bağlı olarak bel kavisiniz de içeri doğru genişlediğinden vücudunuzun denge merkezi yer değiştirmektedir. Bünye buna aynı hızda uyum sağlayamadığından dengenizi sağlamakta güçlük yaşayabilirsiniz.

Bebek bu dönemde gerçek bir insanın ufak bir modeli gibidir. Seslere hareketle yanıt verir ve güzel sesleri ayırt eder.Çocuğunuzla konuşabilir,hatta ona şarkılar söyleyebilirsiniz. Doğumdan sonra aynı seslerle bebeği daha kolay sakinleştirebilirsiniz.Göz kapakları oluşmuştur ve hareket ettirebilir. Beyinde gelişme bu haftadan itibaren biraz hızlanır. Bebek erkek ise testisler ilk gelişim yerleri olan karın içi bölgeden skrotuma inmeye başlar. Bu süreç 32 GH ‘ın sonuna doğru tamamlanır. Bu hafta sonunda boy 29 cm, ağırlık 470 gr’dır.​


 
Üst