Açıklama:
Microsoft, "yeni nesil Windows" duyuru etkinliğinin 24 Haziran'da gerçekleşeceğini onayladı.
Aşağıda bunla ilgili bir Twitter Mesajı var..
Kod:
https://twitter.com/Windows
Satya Nadella'nın geçen hafta Build 2021 geliştirici konferansında Microsoft'un "son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birini" sunmaya hazırlandığını söylediğini hatırlayın . İşletim sisteminin yeni sürümünün, kod adı Sun Valley olan projede üzerinde çalışılan çok sayıda görsel değişikliği içermesi bekleniyor . Büyük olasılıkla, tüm bu iyileştirmeler, yaklaşan sunumun hemen ardından Insider'ların kullanımına sunulacaktır.
İlginç bir şekilde, hem Satya Nadella hem de artık Windows istemcisinden sorumlu olan Panos Panay, bu güncellemeye yalnızca "Windows 10" değil, "Yeni Nesil Windows" adını veriyor. Bu, şirketin Windows için bir ad değişikliği planladığını gösterebilir.

Windows 11 x64 Sistem Gereksinimleri:
CPU : 64 bit çift çekirdekli 1 Ghz veya daha üzeri CPU
RAM : Minimum 4 GB
HDD : 64 GB depolama alanı veya üzeri
Ekran : Minimum 1366x768 çözünürlüğe sahip 9 inçlik bir ekran
Anakart: UEFI, Güvenli Önyükleme ve Güvenilir Platform Modülü 2.0'a sahip bir anakart.
GPU : DirectX 12 desteği ve WWDM 2.X ile ayrı veya tümleşik bir GPU
Ne yazık ki 32bit işlemci desteği artık yok.....!
Microsoft Corp. yazılım şirketi, yeni sistemin donanım uyumluluğu alakalı bir yazılım geliştirmiş durum'da...
Kod:
https://download.microsoft.com/download/1/d/d/1dd9969b-bc9a-41bc-8455-bc657c939b47/WindowsPCHealthCheckSetup.msi
32bit işlemci desteği olmazsa bile 32bit yazılımlar'a destek devam edecek

20 Eylül 2021 de kullanıcılara sunulması planlanan işletim sisteminin dikkat çekici özellikleri şöyle sıralanabilir ;
1. Windows, Android uygulamalarını da çalıştıracak. Microsoft, Android uygulamalarını Windows 11'e getirmek için Amazon uygulama mağazasıyla birlikte çalışıyor. yeni bir mağaza tasarlanmış ve normalde Windows uygulama mağazasında bulunmayan bir dizi uygulama bu sürümle beraber işletim sistemine dahil edildi. Yüklendikten sonra, Android uygulamaları yerel olarak depolanacak ve Bunları Başlat menüsünde bulacaksınız.
2. Windows 11 güncellemeleri, bir önceki nesle kıyasla yüzde 40 daha küçük olacak ve artık arka planda otomatik olarak gerçekleşecek. Bu durum bitmeyen güncelleme derdinin artık yaşanmayacağı anlamına geliyor.
3. Güncellenmiş karanlık mod desteği
4. pencerelerde keskin köşelerden vazgeçilerek yuvarlak köşeli bir tasarım getirildi.
5. Yeni bir Başlat menüsü.....
6. Görev çubuğunda ortada duran ikonlar (kenarları yuvarlatılmış)
7. Windows 11'e şu anda ihtiyacınız olan haberleri sunan yepyeni bir widget seçimi geliyor. Widget'lar isterseniz masaüstünüze koyar, isterseniz tam ekrana geçebilirsiniz.
8. Xbox fonksiyonları geliştirildi
9. PC oyunlarında daha iyi optimizasyon yapması beklenen şirket, tüm yapımlarda otomatik HDR desteği.....
Tanıtım Videosu:
Ben büyük ihtimalle bu sistemi, yeni dizüstü pc'de (MSI Marka Gaming Notebook'da) karşılayacağım.
Son düzenleme: