• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

25.hafta bebek gelişimi bebekteki değişiklikler hafta hafta annedeki değişiklikl

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Karın içinde rahmin hızla büyümesine bağlı olarak mide yanmaları ve hazımsızlıkdaha da artmıştır. Çocuk hareketlerinin en iyi duyulduğu dönemdir.Az ve sık yemeye , dinlenirken ayaklarınızı yukarıda tutmaya dikkat ediniz. Büyüyen rahmin baskı yapması ve dolaşımın bozulması nedeni ile bacaklarda ve belde ağrılar olabilir. Bazı gebelerde ise el parmaklarında dahi ağrılar olabilir. Bu gibi durumlarda soğuk tatbiki oldukça yararlı olmaktadır.


24 - 28.haftalarda 50 gr glukoz (şeker ) yükleme testi yaptırmanız gerekmektedir.Bu test ile daha önce şeker hastalığı olmayan gebelerde bile sadece gebelikte ortaya çıkan ,anne ve bebeği olumsuz etkileyen (iri bebek , zor doğum vBulletin) şeker hastalığı (gestasyonel diabet) açığa çıkarılmaya çalışılır.Aç veya tok karna (tercihen açlığı takiben açlık kan sekeri ölçüldükten sonra) 50 gr glukoz(seker) verildikten 1 saat sonraki kan sekeri ölçümü 140 mg /dl altında olmalıdır.

Bebeğin cildi artık şeffaf görünümünü kaybetmektedir.Vücuduna bol gelircesine cilt kıvrımlarla kaplıdır.Kalp atımları stetoskop ile veya bebeğin pozisyonu da uygunsa karna kulağını dayayan biri tarafından duyulabilir.
Boy: 33 cm. Ağırlık: 700 gr.​


 
Üst