3 Eylül 2017 Günün Yemeği - Kuzu Ciğer Kavurma
1 kilo Kuzu ciğeri
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1-2 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası karışımı
2 diş sarımsak
tuz kimyon , kekik , karabiber. isteğe bağlı kırmızı pul biber
1 su bardağı su
Servis edilirken
1 adet büyük boy soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım demet maydanoz ince doğranmış
Soğanın kabuklarını soyup piyazlık olarak doğrayalım tencereye sıvı yağı koyup kızdırıp soğanı ekleyin, soğan hafif diriliğini kaybedene kadar kavurun, doğranmış biberi ve doğranmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ,kuş başı doğranmış ciğeri ekleyin 5 dakika kadar daha kavurun, domates ve biber salçasını ekleyin 2-3 dakika daha kavurun dilerseniz salça yerine 2 adet kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates de ekleyebilirsiniz. Sonra 1 su bardağı suyu ilave edip, yarım saat kadar ara ara kaşıkla karıştırarak pişirin , tuz ve baharatlarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın,Dilerseniz üzerine yağda sotelenmiş piyazlık soğanı kavurarak döküp üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz .


1 kilo Kuzu ciğeri
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1-2 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası karışımı
2 diş sarımsak
tuz kimyon , kekik , karabiber. isteğe bağlı kırmızı pul biber
1 su bardağı su
Servis edilirken
1 adet büyük boy soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım demet maydanoz ince doğranmış

Soğanın kabuklarını soyup piyazlık olarak doğrayalım tencereye sıvı yağı koyup kızdırıp soğanı ekleyin, soğan hafif diriliğini kaybedene kadar kavurun, doğranmış biberi ve doğranmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ,kuş başı doğranmış ciğeri ekleyin 5 dakika kadar daha kavurun, domates ve biber salçasını ekleyin 2-3 dakika daha kavurun dilerseniz salça yerine 2 adet kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates de ekleyebilirsiniz. Sonra 1 su bardağı suyu ilave edip, yarım saat kadar ara ara kaşıkla karıştırarak pişirin , tuz ve baharatlarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın,Dilerseniz üzerine yağda sotelenmiş piyazlık soğanı kavurarak döküp üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz .