• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

31 Aralık 2018 Günün Ayeti

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gece
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gece

...
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
7 Yıl 5 Ay
Mesajlar
4,493
Tepkime puanı
2,560
ALLAH (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor ;

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ حُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ
Yoksa onlar, Cahiliye hükmünü mü arayıp arzuluyorlar? Oysa, ilim ve imanında kesinlik (yakîn) peşindeki bir topluluk için Allah’tan daha güzel hüküm veren biri olabilir mi?
(Maide Suresi 50)
 
Yoksa onlar, İslâm dışı cahiliyyet dönemindeki idareyi, mahkemeleri ve cahiliyet mevzuatını mı arıyorlar? Oysa bu evrene sadece zulumat, güçlünün saltanatını sağlamlaştırmayı getirdi.
İlme, delile ve gerekçeye itibar eden, menfaatlerini bilen, inanan bir milletin lehine, Allah’ın koyduğu yasalarla, mahkemelerle ve idareyle kurulan düzenden daha güzel düzeni kim kurabilir?
Sözde Rabbi hayatının merkezine koyanlar uygulamada farklı davrandığı sürece hayatlarındaki tezatlar bitmez.
Din hayatın bütünüdür...
Allahtan daha iyi hüküm sahibimi var ey müslüman kardeşim?

Bilgi - İnanç - Eylem
 
Geri
Üst