• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

9 Mart 2016 Günün Hadis-i Şerifi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LiyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
13 Yıl 7 Ay

Günün Hadisi: Îmân'ın efdali;
Nerede olursan Allah'ın seninle beraber olduğunu bilmendir. HZ. Muhammed (S.A.V)

“ Kul, mahzurlu şeylere düşme endişesiyle mahzûru olmayan bâzı şeyleri de terk etmedikçe gerçek müttakîlerin derecesine ulaşamaz. ” Hz. Muhammed (s.a.v.) (Tirmizî, Kıyâme, 19)

*

Allah'ın Elçisi (s.a.v.)*şöyle buyurdu :

"Şu 'çörek otu'nu kullanmaya devam edin, çünkü onda ölümden başka her hastalığa şifa vardır."**

Sünen-i İbn-i Mace,*

İbn-i Ebi Atik*bize şöyle dedi:

"Size, şu Habbetü's-Sevda'yı kullanmayı tavsiye ediyorum. Ondan, beş veya yedi tane alıp, iyice ufalayınız. Sonra onu, birkaç damla*zeytinyağı*içinde, hastanın burnuna bu taraftan ve şu taraftan damlatınız"'den şu hadisi işittiğini söyler:

"Şüphesiz*şu Habbetü's -Sevda, her hastalığa şifadır, samdan başka."

"Ben, Sam nedir?" dedim.

"Sam, ölümdür"*dedi."**

Sünen-i İbn-i Mace,*C.9. Hno:3449*

Allah'ın Elçisi (s.a.v.)*şöyle buyurdu:

"Muhakkak ki 'kara habbede (yani çörek otunda)' samdan başka her derde bir şifa vardır. Sam, ölümdür. 'Kara habbe' ise kendisine 'şuniz' denilen 'çörek otu'dur."

Sahih-i Müslim,*C.7. H.no:88

Enes*dedi ki:

"Allah'ın Elçisi*(s.a.v.), hastalandığı zaman, bir avuç*'çörek otu'*alıp, onu 'su ve bal' ile karıştırıp içerdi."**

Büyük Hadis Külliyatı- Rudani,*C.4. H.no: 7523

Geri