OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
1.5 ( 3/2 ) Kg Dana Eti
1 Kg Pirinç
1 Su bardağı Sıvı Yağ
125 Gr Tereyağı
4 Adet Kuru Soğan
125 Gr Margarin
Hazırlama Tarifi:
Dana eti özel taşın içinde döveçle krem kıvamına gelene kadar iyice dövün. Soğanlar küp küp kesilip tuzla birlikte ete ekleyin. Orta boy portakal büyüklüğünde toplar şeklinde yuvarlanır ve tencereye alınan su kaynatılıp köfteler atın.Yarım saat kaynatın. Suda bekletilmiş yıkanmış pirinç tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Margarin ve tereyağı bir tavada eritin. Tenceredeki köfte ve pilavın üzerine gezdirin. 5-10 dakika birlikte pişirip demlenmeye bırakılır. Demlendikten hemen sonra dilediğiniz şekilde süsledikten sonra Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
1.5 ( 3/2 ) Kg Dana Eti
1 Kg Pirinç
1 Su bardağı Sıvı Yağ
125 Gr Tereyağı
4 Adet Kuru Soğan
125 Gr Margarin
Hazırlama Tarifi:
Dana eti özel taşın içinde döveçle krem kıvamına gelene kadar iyice dövün. Soğanlar küp küp kesilip tuzla birlikte ete ekleyin. Orta boy portakal büyüklüğünde toplar şeklinde yuvarlanır ve tencereye alınan su kaynatılıp köfteler atın.Yarım saat kaynatın. Suda bekletilmiş yıkanmış pirinç tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Margarin ve tereyağı bir tavada eritin. Tenceredeki köfte ve pilavın üzerine gezdirin. 5-10 dakika birlikte pişirip demlenmeye bırakılır. Demlendikten hemen sonra dilediğiniz şekilde süsledikten sonra Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.