• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Abraham Twerski ( anlatim & video )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DarkWoman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DarkWoman

Emektar Üye
Forum Yaşı
6 Yıl 6 Ay
www.gatewayrehab.org/images/Dr.-Abraham-J.-Twer...

Stresi nasıl görmemiz hakkında size söylemek istediğim bir şey var. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü pek çok insan derslerimde hatırladıkları bir şeyin de bu olduğunu söylüyorlar.

Bir dişçinin ofisine gönderilmiştim ve “Istakozlar nasıl büyür?” isimli makaleye göz gezdiriyordum. Istakozların nasıl büyüdüğünden bana ne? Ama ilgimi çekmişti.
Makale, ıstakozların sert bir kabuk içinde yaşayan narin, yumuşak bir hayvan olduğunu söylüyordu. Bu sert kabuk genişlemiyor. Peki ıstakoz nasıl büyüyebiliyor? Istakoz büyüdükçe kabuk onu sıkıştırıyor ve kendisini baskı altında rahatsız hissediyor. Kendini avcı balıklardan korumak için bir kaya oluşumunun altına gidiyor kabuğunu çıkarıp atıyor ve yeni bir tanesini üretiyor. Zamanla büyüdükçe kabuk rahatsız bir hal alıyor, tekrar kayanın altına gidiyor bunu birçok kez takrarlıyor. Istakozunun büyümesine imkan sağlayan tetikleyici onun rahatsızlık duymasıdır.

Eğer ıstakozların doktorları olsaydı, hiçbir zaman büyüyemezlerdi. Çünkü rahatsızlık hisseder hissetmez doktora giderdi, doktor ona antidepresanlar verir iyi hissederdi. Kabuğunu hiçbir zaman çıkarıp atmazdı.

Bence stresli zamanların, ayrıca büyümenin bir işareti olan zamanlar olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Eğer zorlukları uygun şekilde kullanırsak zorluklar aracılığıyla büyüyebiliriz.

Abraham Twerski

Cok sevdigim bir sohbeti ( lütfen dinleyin ):

www.gatewayrehab.org/images/Dr.-Abraham-J.-Twer...

Stresi nasıl görmemiz hakkında size söylemek istediğim bir şey var. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü pek çok insan derslerimde hatırladıkları bir şeyin de bu olduğunu söylüyorlar.

Bir dişçinin ofisine gönderilmiştim ve “Istakozlar nasıl büyür?” isimli makaleye göz gezdiriyordum. Istakozların nasıl büyüdüğünden bana ne? Ama ilgimi çekmişti.
Makale, ıstakozların sert bir kabuk içinde yaşayan narin, yumuşak bir hayvan olduğunu söylüyordu. Bu sert kabuk genişlemiyor. Peki ıstakoz nasıl büyüyebiliyor? Istakoz büyüdükçe kabuk onu sıkıştırıyor ve kendisini baskı altında rahatsız hissediyor. Kendini avcı balıklardan korumak için bir kaya oluşumunun altına gidiyor kabuğunu çıkarıp atıyor ve yeni bir tanesini üretiyor. Zamanla büyüdükçe kabuk rahatsız bir hal alıyor, tekrar kayanın altına gidiyor bunu birçok kez takrarlıyor. Istakozunun büyümesine imkan sağlayan tetikleyici onun rahatsızlık duymasıdır.

Eğer ıstakozların doktorları olsaydı, hiçbir zaman büyüyemezlerdi. Çünkü rahatsızlık hisseder hissetmez doktora giderdi, doktor ona antidepresanlar verir iyi hissederdi. Kabuğunu hiçbir zaman çıkarıp atmazdı.

Bence stresli zamanların, ayrıca büyümenin bir işareti olan zamanlar olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Eğer zorlukları uygun şekilde kullanırsak zorluklar aracılığıyla büyüyebiliriz.

Abraham Twerski

Cok sevdigim bir sohbeti ( lütfen dinleyin ):

Şuan dinliyorum:)

Gerçek Sevgi Almak Değil ,Vermektir..

efsane..

Şimdiki sevgiler "Balık Sevgisi' ne benziyor..

Bir insanın benlik saygısı ve benlik saygısının yaşamda bir amacı olması gerektiğini düşünüyorum.

Amaçsız bir hayat sürmek için ne tür bir önem vardır - öyleyse?

Ve hakim Hâkim'in sevgisinden dolayı tutuklanan iki vagrant hikayesini anlatıyorsunuz

"Tutuklandığınızda ne yapıyordunuz?"

"Hiçbir şey," diyor.

Ve diğerine sorar "Tutuklandığınızda ne yapıyordunuz?"

“Ona yardım ediyor,” diyor.

Hiçbir şey yapmayan birine yardım ediyorsanız, hiçbir şey yapmazsınız.

Herkesin herkese yardım ettiği bir tür domino şeyimiz var: ..

ama bunun ne için olduğu hakkında kimsenin fikri yok.

Bence bir amaç duygumuz var ve bu da dinin geldiği yer, dinin "Dünya büyük bir kaza değildi - bir amaç için yaratıldı" diyebilir ve
bu amacı sevmiyorsanız araştırın! Bir amaç arayın! Benim örneğim şu: bizim için ne tür şeyler değer?

İnsanlara eve gitmelerini ve sahip olduklarınıza dikkat etmelerini söylüyorum.

İşte bazı şeyler; estetik, süs. İşlevleri yoktur, ancak süsdürler.

Ve bir işlevi olan bazı şeyler vardır ve değerleri onların işlevindedir.

Tamam Peki fonksiyonum nedir?

Benim fonksiyonum işten eve geliyor, ayakkabılarını tekmeliyor, terlik giyiyor ve 6 kutu birayla TV'nin önünde oturuyor mu?

Evet, bu herkesin gurur duyabileceği bir işlev değil.

Bence iyi bir öz-değer duygusu edinme (ve bu arada çocuklarımıza verme) hedefimiz var.

Hayattaki amaç nedir?

Bir zamanlar “bakışlar buluyor” diyen büyük bir Haham vardı.

Arama.

Gök kuşağının sonunda altın bir çömlek değil.

Arama yaptığınızda, özelliklerinizi geliştirirsiniz, becerilerinizi geliştirirsiniz ve araştırmaya başladığınızda felsefenizi geliştirirsiniz.

Çok fazla insan arıyor.

Her şey kabul ediyor, dünya böyle.

Bu yüzden bence amaç aramalıyız.

Birçok insan insani bir amaç bulacaktır: amacım hayatı başkaları için daha iyi hale getirmeye çalışmak;

hayattaki amacım asit yağmurundan kaçınmak için çevre hakkında bir şeyler yapmaya çalışmak;

hayattaki amacım Etiyopya'da kıtlık hakkında bir şeyler yapmak.

Bir amaç bulabilirsiniz, ama bir amaç aramalısınız.

Çoğu zaman, insanlar amaç düşünmeden her gün seyahat ederler.

Geri